Palestijns vredesonderhandelaar Saeb Erekat: Hoe liegen over Israël en ermee weg komen +video

Yarden Frankl, de PR man van Honest Reporting, stelt in dit videoverslag de leugens van Saeb Erekat aan de kaak. De ‘gematigde’ Palestijnse diplomaat Erekat is al jarenlang toponderhandelaar voor vrede van de Palestijnse Autoriteit (en de PLO) en de grote boezemvriend van het Westen.

Een week geleden verscheen in The Chicago Tribune (en overal elders in de internationale pers) een artikel waarin Saeb Erekat zegt dat hij de inspanningen van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry steunt om het vastgelopen vredesproces weer op te starten.

pinokkio2Erekat vertelde aan het VN-comité in New York dat de Palestijnen bereid zijn om zonder om het even welke pre-condities aan de tafel te zitten met Israël. “We have no conditions to resume negotiations,” vertelde Erekat, maar… hij voegde er wel meteen aan toe dat Israël eerst moet stoppen met bouwen in de nederzettingen (in de gebieden voorbij de pre-1967-lijn) en de ca. 4.700 Palestijnen vrijlaten uit de Israëlische gevangenissen.

Echter Erekat zei dat deze eisen geen pre-condities zijn vooraleer naar de onderhandelingstafel te willen terugkeren, maar wel “verplichtingen” zijn waaraan Israël eerst moet voldoen [“that a settlement freeze and the release of Palestinian prisoners were not conditions for returning to negotiations, but rather obligations that Israel must fulfill.”].

Blijkbaar heeft Erekat het woordenboek opnieuw uitgevonden sinds pre-condities niet meer bestaan maar het nu “verplichtingen vooraf” zijn geworden. En de internationale pers? Die loopt met ogen en oren wagenwijd open regelrecht in de leugens van Saeb Erekat… 😦 Lees ook hier op deze blog: “Telkens wanneer de Palestijnen ‘nee’ zeggen, horen ze in het Westen een ‘ja’” door Evelyn Gordon.

staat427 april 2009. De tweestatenoplossing volgens Mahmoud Abbas (l.) en zijn toponderhandelaar voor vrede met Israël Saeb Erekat (r.). Voor de camera’s van de internationale pers tonen zij een ingelijste kaart van ‘Palestina’. Bemerk bovenaan de benaming in het Engels ‘Palestine’. Oeps! Wat is dat nou? ‘Palestina’ veegt Israël van de kaart… is dat even brute pech voor de Joodse staat. Maar zeg nu zelf; hoe kan er ooit een tweestatenoplossing komen als het werkelijke doel van het Palestijnse leiderschap een éénstaatoplossing is, niet naast Israël maar in de plaats van…? 😦


Bronnen:

  1. Honest Reporting: How to Lie about Israel — and Get Away With It! [lezen]
  2. Chicago Tribune: Chief Palestinian peace negotiator backs Kerry’s effort [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.