De Gieren Club, kruim van de anti-Israellobby, haalt uit naar Israel omtrent onthullingen Al-Dura affaire

vulture22aBesloten Facebookpagina “The Vulture Club” (De Gieren Club) verzamelt het kruim onder de Israëlbashers van de internationale pers, kopstukken van mensenrechten bewegingen, leiders van pro-Palestijnse [lees: anti-Israëlische] organisaties enz. om samen hun strategie uit te stippelen in de strijd om de vernietiging van de Joodse staat. Deze week richtten zij hun pijlen op de onthullingen omtrent de beruchte Al-Dura zaak. Het clubje lijkenpikkers van The Vulture Club is behoorlijk gefrustreerd als blijkt dat hun “favoriete lijk” (het Palestijnse jongetje Mohammed Al Dura) plots geen lijk meer was maar wellicht nog springlevend ronddartelt of toch althans niet werd gedood in 2000 en al zeker niet door het Israëlische leger…

Op een “geheime” Facebook pagina van buitenlandse correspondenten en mensenrechtenactivisten ontstond heel snel een Israëlhaat feest afgelopen dinsdag nadat de Israëlische regering een rapport uitbracht dat het Israëlische leger (IDF) vrij pleitte van enig misdrijf ten aanzien van de dood van een Palestijnse jongen in het jaar 2000.

al-duraDe Israëlische regering betwist de bewering dat het IDF een Palestijnse jongen doodde, Muhammad al-Durrah (plaatje rechts), tijdens een incident in het jaar 2000 in Gaza. Dit incident hielp de Tweede Intifada te ontvlammen.

De journalisten en activisten maakten het rapport belachelijk, vielen het IDF aan en beweerden dat pro-Israël lobbyisten de media beïnvloedden op de afgeschermde Facebook pagina voor buitenlandse correspondenten bekend onder de naam “The Vulture Club” [de gierenclub]. The Vulture Club heeft zo’n 3.500 leden.

Peter Bouckaert, een belangrijke functionaris van Human Rights Watch, wees het rapport af als “typische IDF leugens”. “Zoals gewoonlijk kost het hen een heleboel tijd om hun leugen te construeren,” schreef Bouckaert. Bouckaert vervloekte ook de New York Times voor de manier waarop zij verslag hadden gedaan van het rapport. “Het is echt geen goede journalistiek om dit over te nemen alsof het geloofwaardige beschuldigingen zijn, terwijl het een berg leugens is,” schreef hij.

Correspondenten van allerlei organisaties, waaronder Associated Press en Agence France-Presse, vielen hem bij. “De lobby stelt alles in het werk om alles wat zij wil gepubliceerd te krijgen in de belangrijkste Engelse kranten of in de New York Times,” schreef El Mundo-verslaggever Javier Esponisa. “Israelische ambassades bellen met hun contactpersonen bij al die kranten en dan komen ze overeen wat gepubliceerd moet worden”. “Dit versterkt een gebrek aan geloofwaardigheid van de media en samenzweringstheorieën, omdat wij als instrument gebruikt worden voor propaganda”, voegde Espinosa toe.

Associated Press fotojournalist Jerome Delay schreef: “Het IDF denkt trouwens dat de aarde plat is”. De journalisten gaan ook tekeer tegen Philippe Karsenty, de Franse media-analist die door France-2 werd aangeklaagd, nadat hij het station beschuldigde van het uitzenden van in scene gezette beelden van het al-Durrah incident.

“En godver nee, het is niet waar dat ‘iedereen in Frankrijk weet dat het film materiaal nep is,’ zoals Karsenty zegt,” schreef AFP verslaggever Marc Bastian. “Iedereen hier weet dat [de journalist van France-2] Charles Enderlin een eerlijke man is, en dat Karsenty een extremist is.” “Dat is wel de allervriendelijkste manier om Karsenty te beschrijven,” antwoordde Bouckaert. “Ik zou nog een paar bijvoeglijk naamwoorden toevoegen voorafgaand aan extremist.” “Ik weet het, ik ben altijd veel te beleefd,” reageert Bastian.

Andrew Ford Lyons, een activist van de International Solidarity Movement, de beweging die anti-Israëlische terroristen heeft gesteund, noemde het al-Durrah rapport “op zijn best een hopeloze poging om de geschiedenis te herschrijven.”

Bouckaert, die op het ogenblik de calamiteitendirecteur is van Human Rights Watch, wilde niet reageren toen de Washington Free Beacon hem om een reactie vroeg. “De groep is een geheime Facebook groep en onze discussies daar zijn vertrouwelijk,” zei Bouckaert.

De stichter van Human Rights Watch, Robert Bernstein, nam publiekelijk afstand van de organisatie in 2009 en zei toen dat de anti-Israëlische activiteiten een verkeerd beeld gaven van de werkelijkheid. Human Rights Watch gaf geen commentaar. Espinosa wees ook een voorstel af om zijn opmerkingen toe te lichten, toen wij hem via Twitter benaderden. De Associated Press wilde ook niet reageren.

door Alana Goodman

Hieronder de volledige conversatie op Facebook:

vult01
vult02
vult03
vult04
vult05


Bronnen:

 1. The Washington Free Beacon: Vultures – AP, AFP reporters trash Israel in secret Facebook group door Alana Goodman [lezen]
  – vertaald uit het Engels voor E.J. Bron door Roelf-Jan Wentholt als “GIEREN: verslaggevers van AP en AFP verklaren Israël tot uitschot op geheime Facebook-groep” [lezen]
 2. Israellycool: Non-Zionist Vultures door Brian of London [lezen]

Gerelateerd:

 • Latma legt uit waarom Israëlische regering zolang de waarheid omtrent Al Dura verzweeg +video [lezen]
 • Israëlische media staat nog steeds op zijn kop door onthullingen in Al Dura zaak + cartoon [lezen]
 • Eén van de grootste Palestijnse kwakkels van het vorige decennium onthuld: de Al-Dura zaak [lezen]
 • Franse rechter spreekt Israëlische dokter vrij in Al-Dura zaak door Aviel Magnezi [lezen]
 • De film van de moord op Mohammed al-Dura was een vervalsing [lezen]
 • De zeven meest gangbare fabels en leugens over het Palestijns-Israëlisch conflict door David Harnasch [lezen]
 • Het gezond verstand komt van rechts: Phillipe Karsenty [lezen]
 • Drie bekende anti-Israël activisten beloond met prestigieuze onderscheidingen [lezen]
 • De film van de moord op Mohammed al-Dura was een vervalsing [lezen]

4 gedachtes over “De Gieren Club, kruim van de anti-Israellobby, haalt uit naar Israel omtrent onthullingen Al-Dura affaire

 1. Yeah right… Het is wel typisch. Het Pallywood verhaal werd rechtstreeks zonder kritiek geslikt maar wanneer de Israeli’s (10 jaar te laat!) met een goede analyse komen dan breekt de kritiek lost.

  (En Obama wil Gitmo sluiten? Er kunnen makkelijk 3500 facebookers bij….)

  Like

 2. Mensen die zich verenigen in een gesloten broederschap dat zich de “Vulture Club” noemt, toont al de zieke geest van de leden.

  De vulture = de gier = de lijkenpikker behoeft geen verdere uitleg.

  Like

 3. als je deze voorvechters van de menselijkheid is goed onder de loep neemt kom je al snel tot een heel ander beeld namelijk dat van chronische Jodenhaters iets wat ze uiteraard in het lang en het breed ontkennen..ik zelf ontken dus niet dat ik een hekel aan ze heb…waarom rond de pot draaien?

  en nu we toch over chronische patienten bezig zijn vanmiddag staat in de Europese raad(of iets in die aard) het “probleem Israel” op de agenda(officieel het ‘vredesproces’) uiteraard zal naar goede gewoonte weer alle blaam en schande bij Israel gelegd worden en de arme palestijntjes in hun vertrouwde rol van slachtoffer.
  dus moest je er een artikel aan wijden Hugo…neem gerust een oud.het is niet nodig om daarover een nieuw te schrijven,ga naar buiten ,koffietje drinken genieten van het zonnetje.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.