Een lesje voor Woolwich in terrorismebestrijding van onze Israëlische vrienden +video


Opgelet: schokkende beelden!

Op 2 juli 2008 pleegde Hussam Taysir Duwait, een Arabische resident uit Jeruzalem, een aanslag door met een bulldozer met opzet in te rijden op auto’s op de Jaffa Road en doodde daarbij drie mensen en verwondde nog eens een dertigtal voetgangers. Een 19-jarige soldaat, Moshe Plesser, die toevallig in de buurt was, sprong bovenop de rijdende tractor, greep het pistool van een politieman in burger in shell-shock en schoot de terrorist ter plaatse dood.

“Op zeker ogenblik riep hij ‘Allahu Akbar’ en trapte hard op het gaspedaal,” vertelde Moshe later aan The Jerusalem Post. “Ik trok het wapen van de burger die bij me was en schoot de terrorist drie keer door het hoofd. Ik denk dat iedereen dit verwacht van elke soldaat en burger.”

Enkele weken later na deze aanslag was het in Jeruzalem op 22 juli 2008 opnieuw prijs. Andermaal werd door een Palestijn – Ghassan Abu Tir, die zich duidelijk had gespiegeld aan zijn kompaan drie weken eerder, 16 mensen neergemaaid met een bulldozer. Net zoals bij de eerste keer werd de Palestijnse ‘madman’ ter plekke doodgeschoten om nog meer slachtoffers te voorkomen.

Beide Palestijnse ‘vrijheidsstrijders’ waren afkomstig uit oostelijk Jeruzalem en werkten in de bouw in westelijk Jeruzalem.


Gerelateerd:

 • Merkwaardig toeval: Israëlische helden waren geen onbekenden voor elkaar [lezen]
 • Dolgedraaide Palestijnen zaaien met bulldozers dood en vernieling in Israël: 3de aanslag op 1 jaar [lezen]

2 gedachtes over “Een lesje voor Woolwich in terrorismebestrijding van onze Israëlische vrienden +video

 1. En dat ze weer niet afkomen met ; de jongen in Woolwich was gefrusteerd,onaangepast en voor de rest een gewone brave jongen.Blijkbaar niet. In Israel weten ze heel goed hoe ze daar mee moeten omgaan.Give them an helping hand to join their maker and the 65 virgins.
  Maar ja Europa heeft angst en zouden beter eens heel goed nadenken en handelen ivm deze gebeurtenissen.veerle

  Like

 2. Deze man was alleen geen terrorist, maar een verdwaasde junk met geestelijke problemen:

  “A Jewish ex-girlfriend of Duwait, commented that “he really didn’t hate Jews. The fact is that he was with me. It’s insanity, but the motivation was not nationalist” and also that his bad temper may have been related to his “[smoking] a lot of drugs.” Other people have gone on the record as well alleging regular drug abuse by Duwait, one neighbour saying that he was “a drug addict […]. He’d shoot up all the time. […] He was really just a junkie.”

  Moedig handelen van de soldaat, dat wel. Een held, deze Moshe Plesser, en terecht geëerd en onderscheiden voor zijn dappere optreden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.