Latma legt uit waarom Israëlische regering zolang de waarheid omtrent Al Dura verzweeg +video

Satirische sketch van Latma TV op de onthullingen in de Al Dura zaak. Enkele dagen terug volgden onthullingen door hoge Israëlische ambtenaren dat Al Dura helemaal niet werd doodgeschoten en mogelijk zelfs nog in leven zou zijn. Niemand die deze zaak heeft gevolgd, begrijpt de huidige commotie. Omdat het in feite helemaal geen nieuws is. Al in 2003 deed de Franse journalist Philippe Karsenty dezelfde onthullingen.

Ook in mijn eerste postings op deze blog begin 2009 heb ik verschillende artikelen over de Al Dura kwestie gepubliceerd (zie onderaan). In deze sketch legt Latma op ludieke wijze uit waarom de Israëlische regering zolang gewacht heeft om de zaak in de openbaarheid te brengen, ruim tien jaar nadat Philippe Karsenty de waarheid reeds had onthuld.


Muhamad Al-Dura werd niet vermoord

De leugen weerlegd

De al-Dura leugen werd in circulatie gebracht met het doel om het IDF (het Israëlische) leger te besmeuren en in diskrediet te brengen. Dit ondanks het feit dat een Franse rechtbank (veel later) zal oordelen dat het al-Dura verhaal een complete kwakkel was. Het verhaal over de dood van al-Dura werd uitgebracht onder de supervisie van Charles Enderlin op het gekende Franse televisiekanaal France 2. Vlak na het uitbreken van de zogeheten ‘Tweede Intifada’, filmde de Palestijns-Arabische cameraman Zalal abu-Rahma op 30 september 2000 hoe tijdens een schietpartij een Palestijnse vader en zijn 12-jarig zoontje Mohammed al-Dura onder vuur kwamen te liggen en het zoontje werd doodgeschoten.

Israëlische soldaten kregen prompt de schuld van de dood van al-Dura in de schoenen geschoven. Later onderzoek wees uit dat de jongen vanuit een positie achter de cameraman door een Arabische schutter werd doodgeschoten en dat zowel de moord als de tv-opname daarvan met voorbedachte rade moeten zijn uitgevoerd, uiteraard allemaal bedoeld als blamage van Israël. Het ganse verhaal bleek dus in scene te zijn gezet met medeweten en zelfs de actieve medewerking van journalisten van France 2.

Echter, de beelden vlogen de wereld rond en sloegen overal in als een bom. Mohammed al-Dura werd één van de belangrijkste Palestijns-Arabische `iconen’ van de zogenaamde `Al-Aksa intifada’, een `martelaar’ die het onweerlegbare bewijs leverde voor de oude antisemitische beschuldiging “dat Joden gewetenloze kindermoordenaars zijn.” Als instrument voor de beeldvorming van Israël in de in september 2000 door Arafat begonnen geweldsgolf, is Al-Dura van enorm belang geweest, maar ook als voorbeeld voor de Palestijns Arabische jeugd. In een groot aantal malen door de televisie van de Palestijnse Autoriteit uitgezonden propagandafilmpje roept Mohammed al-Dura zijn leeftijdsgenoten vanuit het paradijs op hem na te volgen en de martelaarsdood te kiezen.

Liegen loont
Op 12 augustus 2009 werd Charles Enderlin in de bloemetjes gezet, de Franse journalist die sinds 1991 het kantoor van de Franse TV-zender France 2 in Jeruzalem bestuurt. In opdracht van de Franse president Nicolas Sarkozy werd hem de medaille van Légion d’ Honneur uitgereikt, de hoogste onderscheiding in Frankrijk, en dat in zijn kantoor van France 2 in… de Israëlische hoofdstad Jeruzalem!

Charles Enderlin is de vader van de al-Dura leugen met het doel om het IDF (het Israëlische) leger te besmeuren en in diskrediet te brengen. Dit ondanks het feit dat een Franse rechtbank (veel later) oordeelde dat het al-Dura verhaal een leugen is. Het verhaal over de dood van al-Dura werd uitgebracht onder de supervisie van Charles Enderlin op het gekende Franse televisiekanaal France 2.


Gerelateerd:

  • Israëlische media staat nog steeds op zijn kop door onthullingen in Al Dura zaak + cartoon [lezen]
  • Eén van de grootste Palestijnse kwakkels van het vorige decennium onthuld: de Al-Dura zaak [lezen]
  • Franse rechter spreekt Israëlische dokter vrij in Al-Dura zaak door Aviel Magnezi [lezen]
  • De film van de moord op Mohammed al-Dura was een vervalsing [lezen]
  • De zeven meest gangbare fabels en leugens over het Palestijns-Israëlisch conflict door David Harnasch [lezen]
  • Het gezond verstand komt van rechts: Phillipe Karsenty [lezen]
  • Drie bekende anti-Israël activisten beloond met prestigieuze onderscheidingen [lezen]
  • De film van de moord op Mohammed al-Dura was een vervalsing [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.