Voor Robert Serry en het hele VN-apparaat komt situatie in Syrië pas op de tweede plaats, nà Israël!

un-againstisrael

De Verenigde Naties werpen donkere schaduwen over het Heilig Land…

Blijkbaar hebben ze bij de Verenigde Naties mijn vorige topic gelezen toen eergisteren 22 mei een nevenorganisatie van de VN, met name de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie), andermaal Israël (en alléén Israël!) eruit pikte om te veroordelen, na een klacht van Syrië omtrent het wel en wee van hun onderdanen die nog op de Golan Hoogtes wonen.

De gezondheidstoestand (!) van de meer dan 80.000 gedode Syriërs en de miljoenen vluchtelingen die in tentenkampen verblijven in de buurlanden van Syrië, moesten het in de VN organisatie helaas afleggen tegenover de “verschrikkelijke” toestanden in de “bezette” Golan. Die genocide in Syrië zal voor de VN wellicht allemaal worden afgedaan als collateral damage in de strijd om de vernietiging van Israël. Wellicht denken ze bij de VN dat eens het conflict tussen Israël en de Palestijnen “opgelost” is, de burgeroorlog in Syrië als vanzelf de dag nadien ook “opgelost” raakt, tenminste dan toch voor de weinigen die de Syrische dagelijkse slachtingen overleefd hebben.

Security Council Meeting: The situation concerning the situation in the Middle East, including the Palestinian question.Want wat bleek? Op haast hetzelfde ogenblik dat Hillel Neuer van UN Watch in de WHO protesteerde tegenover de disproportionele aandacht voor Israël ten koste van de bijzonder hachelijke situatie in Syrië, gaf elders op dat ogenblik in de VN Veiligheidsraad de Nederlandse diplomaat Robert Serry, de Bijzondere Coördinator voor het Midden-Oosten van de Verenigde Naties, het tegenovergestelde signaal.

Serry achtte het noodzakelijk  de wereld ervoor te waarschuwen dat teveel focussen op de problemen in Syrië ten koste zou kunnen gaan van het vinden van een oplossing voor het Palestijns-Israëlische conflict. Robert Serry (plaatje links) zei hierover op 22 mei 2013 het volgende in de VN Veiligheidsraad:

“Een einde maken aan het conflict in Syrië is bijzonder dringend en een zaak van het hoogste belang voor de internationale gemeenschap. Maar tezelfdertijd zou het fout zijn en gevaarlijk, ervan uit te gaan dat een oplossing voor het Palestijns-Israëlisch conflict minder belangrijk zou zijn. Het is nu niet het ogenblik dat we ons engagement zouden verwaarlozen tot het bevorderen van het vooruitzicht op een hervatting van zinvolle onderhandelingen op de weg naar de realisatie van een tweestatenoplossing. Dit is het moment voor gezamenlijke actie ter ondersteuning van een inhoudelijke initiatief opdat we niet de kleine opening zouden missen die ons de voorbije maanden werd aangeboden.”

[Origineel: “Ending the conflict in Syria is a matter of great urgency and must be the top priority of the international community. At the same time, it would be mistaken, and dangerous, to assume that a resolution of the Palestinian-Israeli conflict is less important. Now is not the time to relent in our commitment to advancing the prospects for the resumption of meaningful talks towards the realization of a two-state solution. This is the time for concerted action in support of a substantive initiative lest we miss the slight opening that has been offered in recent months.”]

Robert Serry zei dat er ernstige en vastbesloten kalme diplomatieke inspanningen aan de gang zijn om de politieke impasse te doorbreken en Israëli’s en Palestijnen weer aan de onderhandelingstafel te brengen. Hij voegde eraan toe dat de hernieuwde inspanningen van de Verenigde Staten en de aanhoudende persoonlijke inzet van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry in deze inspanningen zaak bemoedigend zijn. Zoals bekend is John Kerry gisteren in Israël aangekomen voor een kort maar intensief 2-daags bezoek aan Israël en aan de Palestijnen in Ramallah.

Wel wel. “Nou breekt mijn klomp,” zouden ze in Nederland zeggen. Goed om weten dat ze bij de Verenigde Naties toch een goed gevoel voor verhoudingen aanhouden en goed beseft waar het zijn prioriteiten moet leggen, niewaar? NOT! Geef toe, dat het van onze zijde misdadig zou zijn om de belangrijkste missie van de Verenigde Naties, met name Israël ervan te beschuldigen en te veroordelen dat het aan de basis zou liggen van alle wereldproblemen, zou kunnen afgeleid worden door de bijna honderdduizend doden in Syrië.

Helaas maar de dagelijkse massacres en gruwelijke wreedheden die worden begaan door zowat alle betrokken partijen in de burgeroorlog moeten wijken voor “vrede” tussen ‘Palestina’ en Israël, net zoals de complete steden die gelijk met de grond werden gebombardeerd met inbegrip van de verwoesting van het nationale erfgoed, chemische wapens en ander gevaarlijk oorlogstuig, raketten en missiles die op de dool zijn en dreigen in handen te vallen van islamistische razende gekken en…. last but not least: de miljoenen ontwortelde mensen waarvan ruim 1,5 miljoen het land ontvlucht zijn en trachten te overleven in barre omstandigheden.

Syrië staat al meer dan twee jaar in lichtelaaie, een reusachtige humanitaire catastrofe speelt zich daar af, en wat doet de wereld? Die stuurt de brandweer eerst naar Israël om daar de centrale verwarming toe te draaien “want daar zou wel eens een brandje van kunnen komen”… begrijpe wie begrijpen kan. Helaas pindakaas, maar de situatie in Syrië komt voor Robert Serry en zijn ganse VN-apparaat pas op de tweede plaats, nà Israël… 😦


Bronnen:

  1. Elder of Ziyon: UN official: “Israeli-Palestinian conflict not less important than Syria crisis” [lezen]
  2. United Nation ’s Radio: Israeli-Palestinian conflict not less important than Syria crisis: UN envoy [lezen]

Gerelateerd:

  • Hypocriete VN Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) veroordeelt Israël maar niet Syrië [lezen]

3 gedachtes over “Voor Robert Serry en het hele VN-apparaat komt situatie in Syrië pas op de tweede plaats, nà Israël!

  1. De miljoenen vluchtelingen (nee, niet de verwende Palestijnen met hun opgeklopte ‘problemen), maar de échte vluchtelingen, vervolgt in eigen land door oorlog & honger zijn ‘opnieuw het slachtoffer van de bende idioten, te vinden in organisaties met de letters UN voor hun naam & virulente Jodenhaat in hun hart.

    Het is te treurig voor woorden.

    Like

Reacties zijn gesloten.