West Bank Unplugged afl.34: Palestijnen shaken en moven in de Cosmos Club van Bethlehem

cosmos04

Weeral vrijdag vandaag en is het altijd leuk om de week te besluiten met een opgewekt artikel over de Palestijnen. Tenslotte willen we toch allemaal wel dat het goed gaat met de Palestijnen, niewaar? Voor al die Palestijnen die de voorbije week zo “gekweld werden door de bezettende satanische Zionistische Entiteit” heb ik weer een aardig stekje gevonden: de Cosmos Club in Beit Jala, een voornamelijk christelijke wijk geprangd tussen Bethlehem en Jeruzalem op de West Bank. De Cosmos Club is nog een vrij nieuwe discotheek (overdag een restaurant) en opende recent zijn deuren op 7 juli 2012.

cosmos18a

Vele Palestijnen die het zich kunnen permitteren [lees: zich verrijkt hebben dankzij de gulle donaties van de westerse landen en op de kap van de rest van de Palestijnse bevolking], weten waar ze terecht kunnen op de West Bank. Mits wat speurwerk kan iedereen daar zelf ook achter komen. En voor wie dat niet kan zijn er op deze blog nog altijd de rubrieken “Gaza Unplugged” (118 artikelen) en “West Bank Unplugged” (34 artikelen) gestoffeerd met bijna 2.000 foto’s [!], om hen de weg te wijzen naar “de andere kant” van het Israëlisch-Palestijns verhaal, de goed verborgen welvaart waar u nooit wat van hoort, tenzij van Brabosh.com!

De muziek in de Cosmos Club varieert van Shakira, Gypsy Kings tot Nany Ajram. De hierbij gevoegde Plaatjes van de Cosmos Club (Restaurant en Discotheek) in Beit Jala nabij Bethlehem komen van hun Facebookpagina: https://www.facebook.com/cosmosbetlehem. Me dunkt dat de plaatjes verder voor zichzelf spreken en geen verdere commentaar meer behoeven. En nu samen met de Palestijnen shaken en moven in de Cosmos Club van Bethlehem!

cosmos06a

cosmos07a
cosmos53a
cosmos39a
cosmos49a
cosmos26a
cosmos23a
cosmos19a
cosmos25a
cosmos47a
cosmos11a
cosmos27a
cosmos08a
cosmos44a
cosmos29a
cosmos30a
cosmos31a
cosmos34a
cosmos36a
cosmos37a
cosmos51a
cosmos52


Bronnen:

  1. Im Heiligen Land: Bethlehem Nightlife: Nachtleben, Tanzen, Cosmos-Bar, Discos, Clubs [lezen]
  2. Haaretz: The only disco in the West Bank: The place to be in Bethlehem door Avi Issacharoff [lezen]
  3. The Jerusalem Post: In Bethlehem, the party starts at midnight door Ksenia Svetlova [lezen]