Hypocriete VN Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) veroordeelt Israël maar niet Syrië

WHO-israel02Genève, 22 mei 2013. Tijdens de bijeenkomst van de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties) in het Zwitserse Genève werd Israël andermaal veroordeeld na een klacht van Syrië omtrent “onmenselijke Israëlische praktijken”. Syrië zélf echter werd niet veroordeeld.

De jaarlijkse vergadering van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties keurde op woensdag 22 mei ’13 een resolutie goed waarin Israël werd bekritiseerd – tijdens het debat werd maar één enkel land specifiek genoemd met name Israël[!] – na een klacht van Syrië dat protesteerde tegen “onmenselijke Israëlische praktijken” die “de gezondheid van Syrische burgers” zou bedreigen (klik hier om de bewuste documenten in te kijken.) De WHO-resolutie tegen Israël werd nog niet gepubliceerd, maar is waarschijnlijk een kopij van de veroordeling van vorig jaar.

Waarnemers van de wereldorganisatie in Genève zeiden dat de jaarlijkse schijnheiligheid niettemin dit jaar een nieuw dieptepunt bereikte. “Om het regime van Assad Israël te zien aanwijzen met de vinger uit zogenaamde bezorgdheid voor de gezondheid van de Syriërs, is eerlijk gezegd een ziekelijke grap,” zei Hillel Neuer, uitvoerende directeur van het in Genève gebaseerd UN Watch, een niet-gouvernementele controlerende groep die aan de V.N. is geaccrediteerd.

“Zij hebben 80.000 mensen van hun eigen volk afgeslacht en zijn nu bezig met het vernietigen van het leven van miljoenen anderen. De echte vraag luidt dan ook: Waarom staan de Verenigde Naties toe dat massamoordenaars, in een poging om de aandacht af te leiden van hun eigen misdaden, democratieën tot zondebokken kunnen maken? Een wereldorganisatie zou over Hippocrates moeten gaan en geen hypocrisie mogen bedrijven,” zei Neuer.

Bashar al Assad
Assad, de Slager van Damascus

“Toen hij tegen hen zei: ‘Laat ons gaan en de slechteriken pakken’, begon de grootste slechterik zijn mes te slijpen.” (Georgisch spreekwoord)

Het Syrische rapport drukte zijn bezorgdheid uit “dat de gezondheidstoestand van de Syrische bevolking in de bezette Golan verder blijft verslechteren, als gevolg van de onderdrukkende praktijken van de Israëlische bezetting.”

Van de 25 agendapunten die op de conferentieagenda van de WGO prijken, handelen op één na allen over algemene globale thema’s. De uitzondering, Item Nr 20 van gisteren, getiteld “Gezondheidscondities in de bezette Palestijnse gebieden, met inbegrip van Oost-Jeruzalem en de bezette Syrische Golan” – draaide zijn schijnwerpers slechts naar één enkel specifiek land: Israël. Geen enkel ander land in de wereld – niet Mexico, Rusland, Syrië of nergens anders – wordt op deze manier behandeld.

Ondanks wat er in de Verenigde Naties werd gezegd, heeft de Palestijnse minister voor Gezondheid onlangs erkend dat Israël uitgebreide medische behandeling verzorgt van Palestijnse kinderen en Israël geprezen heeft voor zijn opleiding van Palestijnse artsen. Het debat binnen de Verenigde Naties ‘vergat’ tevens te vermelden dat nog maar net verleden week in een Israëlisch ziekenhuis het leven werd gered van een 4-jarig Syrisch meisje, in een succesvolle operatie van een dodelijke hartkwaal.

Wat wij vandaag in de Verenigde Naties hoorden was politieke fictie, geen wetenschap.


Bronnen:

  1. UN Watch: UN Health Assembly Slams Israel – Syria decries “inhuman Israeli practices” [lezen]
  2. Commentary Magazine: Israel Treats Palestinians and Syrians–over PA and Syria’s Objections door Evelyn Gordon [lezen]

Een gedachte over “Hypocriete VN Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) veroordeelt Israël maar niet Syrië

  1. Hoe deze mensen zichzlf nog serieus kunnen nemen is mij een raadsel, maar de vraag is hoe de miljoenen mensen, afhankelijk van deze zieke organisatie hen nog serieus kunnen nemen.

    Het antwoord is duidelijk….’helemaal niet, maar dat doet er ook helemaal niet toe, daar zij zovieso het loodje gaan leggen omdat zij totaal afhankelijk zijn van deze ingebeelde, incapabele & in de overtreffende trap hypocriete groep mensen die zichzelf een gevleugelde, maar totaal misleidende naam hebben gegeven.

    De WSS (Wereldorganisatie van Samenwerkende Sluipmoordenaars) zou een betere titel zijn, daar zij moordenaars beschermen ten koste van mensen in nood.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.