In 2012 zijn elf Palestijnen omgekomen in Palestijnse gevangenissen op de West Bank en in Gaza

palest-prison2Een Palestijnse ingezetene omklemt de ijzeren staven van de poort van een door Hamas beheerde gevangenis in de Gazastrook, 21 juli 2012 [foto: Reuters/Mohammed Salem]

hugo3Iedereen herinnert zich nog het wereldwijde tumult dat ontstond nadat een Palestijnse gevangene onlangs stierf in Israëlische gevangenschap, volgens EU-kopstuk Catherine Ashton ‘onder verdachte omstandigheden’. Weinig later bleek dat de man overleden was aan terminale kanker. Al maanden trachten de Palestijnen en hun talloze bevriende westerse anti-Israëlorganisaties te bekomen dat de ca. 4.700 Palestijnen onvoorwaardelijk worden vrijgelaten. Onder hen vele notoire terroristen en massamoordenaars. Mahmoud Abbas heeft van die vrijlating zelfs een pre-conditie gemaakt vooraleer terug met Israël over vrede kan gepraat  worden.

Blijkbaar weten weinigen (lees: niet wìllen weten) dat er ook Palestijnen opgesloten zitten in Palestijnse gevangenissen en dat hun levensomstandigheden – in tegenstelling tot de comfortabele Israëlische gevangenissen – ronduit erbarmelijk zijn. Palestijnse mensenrechtenorganisaties klagen al jaren steen en been over hun situatie en luiden thans de alarmklok nadat werd vastgesteld dat in 2012 minstens elf Palestijnen in die gevangenissen zijn omgekomen.

Ik ben benieuwd of op de duizenden pro-Palestijnse (lees: anti-Israëlische) websites, blog en persuitgaven ook maar één komma aan het lot van deze gevangenen in Palestijnse gevangenschap zal besteed worden. Ik heb zo mijn twijfels. Je kan maar moeilijk de Joden of de Staat Israël beschuldigen dat Palestijnen slecht behandeld worden door andere Palestijnen. Alhoewel, van de Arabieren mag je alles verwachten. Pallywood, de industriële leugenmachine van de Palestijnse propaganda, zal zoals steeds wel een of andere draai aan het verhaal geven.. 😦

Een bericht van heden uit The Jeruzalem Post:

ICHROver het jaar 2012 zijn minstens elf Palestijnen gestorven in de gevangenissen van de Palestijnse Autoriteit op de West Bank en in Gaza dat gebukt gaat onder de Hamasdictatuur. Dat staat te lezen in een rapport [pdf-file] dat dinsdag 21 mei werd vrijgegeven door de Palestijnse Onafhankelijke Commissie voor de Rechten van de Mens (ICHR). Twee van de Palestijnen stierven in de gevangenissen van de PA op de West Bank en negen anderen stierven in de Hamas gevangenissen in de Gazastrook.

Zeven van diegenen die stierven in gevangenschap werden verdacht van “collaboratie” met Israël. Het rapport schrijft dat het het afgelopen jaar een toename zag met 10 procent van het aantal klachten omtrent schendingen van de mensenrechten in de Palestijnse gebieden op de West Bank, vergeleken met het jaar voordien in 2011.

Randa Siniora, de uitvoerend directeur van de ICHR, vertelde op een persconferentie in Ramallah (op de West Bank) dat vele klachten gerelateerd zijn aan partijdige en politieke interneringen evenals martelingen en mishandelingen. Ze zie dat de mensenrechtengroep eveneens vele klachten heeft gedocumenteerd met betrekking tot de weigering van zowel de Palestijnse Autoriteit als Hamas om instructies van de rechtbanken op te volgen. De organisatie beveelt aan dat de Palestijnse Autoriteit en Hamas stoppen met het schenden van de vrije meningsuiting door Palestijnen te ondervragen die slechts hun opinies uiten.

In antwoord hebben de missies van de Europese Unie in Jeruzalem en Ramallah het rapport verwelkom, maar drukten tegelijkertijd hun bezorgdheid uit omtrent periodieke verslagen van gevallen van foltering en slechte behandeling van gedetineerden door Palestijnse agentschappen die instaan voor de orde handhaving. De EU-missies verwelkomde de aanbeveling van PA President Mahmoud Abbas om het verbod op foltering te respecteren als een ‘relevante en ondubbelzinnige reactie.’

“De EU zal de steun voor de rechten van de mens blijven stimuleren op de hele Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook, met name door de regelmatige dialoog tussen de Israëlische autoriteiten en de Palestijnse autoriteit te bevorderen, alsmede door zijn steun aan de Palestijnse instellingen en het maatschappelijk middenveld,” las de verklaring van de EU-missies.

door Khaled Abu Toameh


Bronnen:

 1. The Jerusalem Post: ’11 Palestinians died under PA, Hamas detention’ door Khaled Abu Toameh [lezen]

Lees ook op Brabosh.com:

 • PA geeft jaarlijks 45 miljoen euro uit aan maandlonen voor terroristen in Israëlische gevangenissen [lezen]
 • Palestijnse moslim terroristen krijgen voortaan ook feestmaaltijden in Israëlische gevangenissen [lezen]
 • Nieuws uit Absurdistan: Palestijnse terrorist klaagt over halvering van zijn maandsalaris +video [lezen]
 • In het spoor van de enorme geldstromen naar Palestina [lezen]
 • Terrorist in gevangenis die rabbijn doodstak krijgt maandloon uitbetaald door de PA [lezen]
 • Nederland betaalt mee de lonen van Palestijnse terroristen [lezen]
 • Noorse minister erkent: Palestijnse Autoriteit loog over donorgeld dat aan terroristen werd uitgekeerd [lezen]
 • PA besteedt 6% van jaarbegroting aan lonen voor Palestijnse terroristen in Israëlische gevangenschap [lezen]
 • EU-landen helpen salarissen door te betalen van 4000 vrijgelaten Palestijnse terroristen [lezen]
 • Abbas misbruikt opnieuw buitenlands geld om vrijgelaten terroristen te bedruipen [lezen]
 • Het harde leven van moslim terroristen in Israëlische gevangenissen [lezen]
 • De banden van de UNRWA, de VN-hulporganisatie voor Palestijnen, met de terreur [lezen]
 • Europa betaalt het verspreiden van Jodenhaat en Israëlhaat in Gaza en de Westbank +video’s [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.