Israël is wereldwijd de grootste exporteur van onbemande vliegtuigen (drones)

dronesTerwijl Israëlbashers en boycot-Israëlgroepen van de BDS beweging ons haast dagelijks bezweren om vooral geen Israëlische dadels, vijgen of sinaasappels te kopen (lachwekkend toch?) want dit zou de Palestijnse zaak vooruithelpen (lees: Israël vernietigen), gaat Israël onverminderd door met het uitvinden, verbeteren en verkopen van zijn gekende en minder bekende high tech producten. Daar valt ook militair materieel onder.

Zo vinden bijvoorbeeld de onbemande vliegtuigen (drones), noodzakelijk voor moderne oorlogsvoering, gretig aftrek in zowat alle landen van de wereld, met inbegrip van de moslimwereld. Zelfs het Belgische leger heeft een aantal van die Israëlische toestellen in dienst. De sticker “Made in Israel” wordt er gewoonlijk meteen afgehaald, kwestie van hun hypocrisie niet al te zeer benadrukken als het om eigenbelang gaat. De Israëlische drones zijn nu eenmaal de beste ter wereld.

Israël is de grootste exporteur van drones (onbemande vliegtuigen) ter wereld, berichtte een vooraanstaand consultancy bedrijf in de industrie afgelopen zondag 19 mei. In de voorbije jaren bedroeg de verkoop van Israëlische onbemande vliegtoestellen een bedrag van in totaal 4,62 miljard dollars.

Het bedrijf zegt dat het in zijn berekeningen, diensten en licenties meetelt due werden verkocht aan andere landen die hen in staat maken om hun eigen drones te produceren. Dit soort transacties bedraagt bijna 10 procent van de uitvoer van Israël ’s defensie, leest het bericht.

Eén van de belangrijkste redenen van deze groei in Israëlische uitvoer is de afname van de globale invoerders die afhankelijk zijn van het Amerikaanse departement voor Defensie. Tussen 2005 en 2012, bereikte de Israëlische uitvoer van defensie ca 6,1 miljard dollars waarvan de Israëlische drones jaarlijks zowat 578 miljoen dollars uitmaken.

Intussen onderhandelt Frankrijk met de Verenigde Staten en Israël om verkenningsdrones aan te kopen om zijn luchtmacht verder te moderniseren, zei Jean-Yves Le Drian, de Franse minister van Defensie op zondag. De bestaande hardware van Frankrijk is achterhaald en uit zijn militaire interventie in Mali dit jaar bleek het tekort aan verkenningsdrones die noodzakelijk zijn voor de moderne oorlogsvoering. De Amerikanen hebben toen de Franse commandanten met hun eigen drones, die gestationeerd zijn in Niger, voorzien van de noodzakelijke inlichtingen.

“Wij hebben deze capaciteit op korte termijn nodig. Er bestaan op dit ogenblik slechts twee landen die drones bouwen, de Verenigde Staten en Israël,” zei Le Drian op de TV zender iTele. “Wij onderhandelen thans welke wij onmiddellijk zullen aankopen,” zei hij.


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Toch géén boycot?”

Bronnen:

  1. The Jerusalem Post: Israel is largest drone exporter in the world [lezen]

Een gedachte over “Israël is wereldwijd de grootste exporteur van onbemande vliegtuigen (drones)

  1. Ach, al die Blonde, Domme, Stupide loopjongens zullen hier niet blij mee zijn.

    “Zoveel werk, maar als puntje bij paaltje komt gaan die verdomde Joden toch weer met de hoofdprijs aan de haal……… en wij blijven met de intussen bedorven dadels zitten”.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.