Syrië heeft arsenaal ballistische raketten gericht op het dichtbevolkte gebied van Tel Aviv [Israel Today]

ballistic

Syrië heeft zijn omvangrijke arsenaal ballistische raketten gericht op het dichtbevolkte gebied Groot Tel Aviv, volgens bronnen in het Midden-Oosten, meldt de Londense Sunday Times. Volgens het bericht zal het regime van de de omstreden Syrische dictator Bashar Assad de raketten op Israël afschieten indien de Joodse Staat nogmaals een luchtaanval binnen Syrië uitvoert.

Eerder deze maand werden twee militaire faciliteiten in Damascus, die blijkbaar het vervoer voorbereidden van geavanceerde wapens naar de milities van Hezbollah in Libanon, plotseling vernietigd in gerichte luchtaanvallen.

Israël heeft geweigerd om officieel op beide aanvallen te reageren, maar algemeen wordt aangenomen dat de Joodse Staat achter beide aanvallen zit. Jeruzalem heeft herhaaldelijk benadrukt dat het niet zal toestaan dat Hezbollah in het bezit komt van Syrische wapens, met name chemische wapens. Assad heeft gezegd, dat indien zijn regime op instorten staan, hij alles naar zijn Libanese terroristische bondgenoten zal sturen.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft tijdens de zondagse kabinetsvergadering gezegd, dat de nieuwste dreigingen uit Syrië de Joodse Staat er niet van zullen weerhouden om te doen wat nodig is om het volk op de lange termijn te beschermen.

‘De Israëlische regering heeft verantwoord en zorgvuldig gehandeld om de veiligheid van Israëlische burgers te waarborgen en om te voorkomen dat geavanceerde wapens Hezbollah en [andere] terroristische organisaties bereiken … en dat zullen we ook in de toekomst doen’, zei Netanyahu.

Israël heeft tot nu toe getracht om Assad niet rechtstreeks te bedreigen, zodat hij zich niet gedwongen voelt om terug te slaan. Maar tegelijk is de heersende opvatting dat Assad in geen geval echt een raketaanval op Israël zal lanceren, omdat hij heel goed weet dat de Israëlische vergeldingsaanval die daarop volgt zeker het einde van zijn regime zal betekenen.

Maar zowel Assad als zijn Iraanse bondgenoten kunnen reageren door het ontketenen van Hezbollah, dat reeds beschikt over tienduizenden raketten en een aantal Syrische niet-conventionele raketladingen. Er is een grote kans op ‘chemisch terrorisme’ in de nabije toekomst, waarschuwden Israëlische militaire functionarissen.

door Ryan Jones


Bronnen:

 1. Israel Today Nederland: Syrië stelt ballistische raketten op richting Tel Aviv [lezen]

2 gedachtes over “Syrië heeft arsenaal ballistische raketten gericht op het dichtbevolkte gebied van Tel Aviv [Israel Today]

 1. Anti-Jood Karel De Gucht kan eventueel vanuit zijn Italiaans optrekje een lanceerbasis voor ballistische raketten tijdelijk verhuren aan het Syrische regime. Kostprijs 100.0000 euro per maand + de wekelijkse verhuur van zijn villaatje 4000 euro. Niet slecht verdiend voor een blauwe antisemiet.
  Enige uitzondering voor degene die het zwembad zouden willen gebruiken, tijdelijk niet beschikbaar gezien de raketten installatie en niet te detecteren vanuit de lucht.
  Zielig mannetje die Karel.
  Ben

  Like

 2. Grappig, ik wist niet dat er al burqa’s van brandwerend materiaal werden gemaakt. Dat moet haast wel het geval zijn want de dame/heer, op de foto links van het midden, heeft zojuist het lontje aangestoken en kon er kennelijk nog goed bij weg komen. Het zal me trouwens niet verbazen als blijkt dat de stof uit Israël is geïmporteerd.

  Like

Reacties zijn gesloten.