Egyptische universiteitsprof: ‘Vijanden van de Islam mogen worden gedood en opgegeten’ [Likoed.nl]

Wie de voorbije dagen wat verrast en ongelovig heeft opgekeken over dat incident met die Syrische rebellencommandant, die zich via het Internet openlijk outte als een kannibaal (lees hier en hier op deze blog), door met een slagersmes en zelfs een boomzaag in de lichamen van zijn slachtoffers te kerven, de organen eruit te snijden en zijn tanden erin te zetten, is niet goed op de hoogte omtrent zeden en gebruiken die leven in islamistische kringen in bepaalde oorlogsgebieden van het Midden-Oosten.

Iedereen op de wereld is het product van zijn opvoeding en zijn omgeving. Likoed Nederland publiceerde reeds twee maanden geleden een artikel over die fenomeen van kannibalisme onder islamisten dat toen nauwelijks aandacht kreeg. Afgaande aan de bijgevoegde videobeelden, lijkt het hier niet om een eenmalig feit te gaan maar integendeel een hardnekkige traditie die heel wat meer ingeworteld en veel ouder is dan dat incident met die Syrische kannibaal laat uitschijnen.

De hoogste islamitische autoriteit in Egypte, de Al-Azhar Universiteit, moedigt in een officieel leerboek voor middelbare scholen moslims aan om ‘afvalligen’ van het geloof op te eten zolang het mensenvlees maar niet gekookt wordt (zie film hierboven).

Op het Al-Tahrir TV-kanaal citeerde adviseur Ahmad Abdo Maher letterlijk uit het studieboek (‘Al-Iqna’ Fe Hal Alfath Abi Shuja’) van de Al-Azhar Universiteit waarin staat dat er voor het eten van ongekookt mensenvlees geen toestemming nodig is en er dan ook geen straf op staat. Al-Azhar maakt deel uit van de Moslim Broederschap regering en heeft in de nieuwe grondwet (artikel 4) de macht gekregen om gezaghebbende edicten ten aanzien van de islam en de Sharia uit te vaardigen.

Safwat Hegazy, een bekende Egyptische geestelijke die de campagne van de huidige president Mohamed Mursi in 2012 lanceerde, bevestigde in het populaire TV-programma Al-Nas dat het verleden leert dat rituele mensenoffers onderdeel vormen van de islam en bij Allah zelfs de voorkeur lijken te hebben boven dierenoffers (zie film in het midden hieronder).

Sheikh Hegazy, waar president Mursi mede zijn verkiezing aan te danken heeft, gaf in het populaire TV-programma Al-Nas toestemming om de in Groot Brittannië levende Shia geestelijke Yasar Habib te offeren. Daarbij haalde hij Khalid Abdullah al-Kasri aan, de gouverneur van Irak die Jaad bin Durham ritueel offerde en vervolgens kruisigde:

“O volk, offer, Allah heeft uw offers geaccepteerd. Ik offer nu Jaad bin Durham.”

Al-Kasri slachtte hem vervolgens op de Offerdag 119 A.H. in de moskee af. Deze gebeurtenis vormde een precedent dat tijdens het islamitische offerfeest een mensenoffer in plaats van een dierenoffer de voorkeur lijkt te hebben.

Dat dit beslist geen op zichzelf staand geval is onderstreept het The Cole Children Forum voor moslimkinderen, dat het verhaal heeft opgenomen, en het feit dat in de hele geschiedenis van de islam diverse invloedrijke moslimtheologen – waaronder Al-Shafi’, Ibin Tayymiya, Bukhari, Dhahabi, Ibin Al-Qiyam Darami en Ibin Katheer – het verhaal ondersteunen. Ook Abdulaziz Bin Abdullah Al-Rajihi, de leraar van de Grote Mufti van Saudi Arabië (Muhammad Ibrahim Al Sheikh), sprak zich in tenminste één publieke toespraak positief uit over het brengen van mensenoffers.

Moslims mogen afvalligen, overspeligen en vijanden opeten
Officieel verbiedt de islam kannibalisme, maar er zijn uitzonderingen: afvalligen van het geloof, overspeligen en vijandige soldaten mogen wél worden opgegeten. Abu’ Abdullah Muhammad ibn Idris al-Shafi’i, de oprichter van de invloedrijke Shafie school voor de Soennitische islam, schrijft:

“Men mag het vlees van een mensenlichaam eten. Het is niet toegestaan een moslim te doden of een vrije niet-moslim onder moslimheerschappij (omdat hij nuttig is voor de samenleving), noch een gevangene omdat hij toebehoort aan andere moslims. Maar u mag een vijandelijke strijder of een overspelige doden en zijn lichaam eten.”

Joden wurgen en verslinden
Veel moslimgeestelijken in Egypte onderwijzen dit soort edicten. De prominente Sheikh Muhammad Hussein Yaqub moedigde in een recente toespraak indirect het kannibaliseren van Joden aan:

“Onze haat, vijandschap en woede tegen de Joden groeit. Onze haat tegen de Joden groeit als we zien hoe ze onze broeders vernietigen. De woede kookt in ons. Konden we de criminele Joden maar wurgen… Konden we ze maar wurgen met onze blote handen en hun hoofden er met onze tanden afbijten, niet met onze wapens.”

Ook de eerder genoemde Sheikh Safwat Hegazy houdt er vergelijkbare neigingen op na: “Als onze heersers ons laten begaan zou wij jullie (Joden) in de straten oppakken en jullie met onze tanden verslinden.”

In het Palestijnse Ramallah droomt men eveneens van het verslinden van Joden. Enkele jaren geleden hield een Palestijnse moslimgeestelijke zijn toehoorders voor:

“Bij Allah, we zullen hen (de Joden) geen genade tonen. Als Allah ons de overwinning over hen geeft zullen we geen enkele genade tonen. Wat de Zionistische entiteit doet is niet vreemd… Zij zagen hoe onze kinderen voetbal speelden met de hoofden en lichaamsdelen van hun soldaten…”

In het filmpje schreeuwt een Palestijnse jongen dan: “Ik zal het vlees van mijn veroveraar eten!” waarna te zien is hoe Palestijnen (mensen?) vlees omhoog houden en op het punt lijken te staan dit te consumeren.

En ook in Hamas kindertelevisieprogramma’s worden de Joden opgegeten:

door Likoed Nederland


Bronnen:

 1. Likoed Nederland: Vijanden van de islam mogen worden gedood en opgegeten [lezen]

5 gedachtes over “Egyptische universiteitsprof: ‘Vijanden van de Islam mogen worden gedood en opgegeten’ [Likoed.nl]

 1. Ik begrijp nog steeds niet waarom Nederlandse politici, Nederlandse Christenen, Nederlandse rechtsgeleerden, Nederlandse mannen en vrouwen en Nederlandse anders- en/of niet gelovigen, bij het lezen en zich realiseren van dit totaal achterlijk aanzetten tot politiek- en religieuze moord en kannibalisme op elke z.g. vijand van de Islam zich niet dood schaamt.


  Ingekort

  Like

 2. En wij maar geld sturen om dit soort haat naar het Westen toe te ondersteunen.

  Like

 3. Moslimkannibalisme? Dé oplossing voor de hongersnood. Nu nog de Westers toeristen die Egypte bezoeken overtuigen dat hun couscous niet koosjer is en vermoedelijk geserveerd wordt met menselijk afval.
  Ben

  Like

 4. De Syrische “youtube kanibaal” heeft deze wijze lessen al ter harte genomen, al denk ik niet dat de goede man ooit de binnenkant van een school heeft gezien maar, gezien de uitspraken van deze ”professor” is het niveau van de Egyptische universiteiten ook niet bepaald elitair te noemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.