Syrische kanibaal rebellencommandant heeft geen spijt en belooft meer van dattum…

Omar-al-Farouk-BrigadeDit beeld van de Omar al-Farouq Brigade komt van de website van de rebellengroep. Kanibaalrebel Abu Sakkar is een lid van deze brigade [bron]

De rebellencommandant waarover ik hier enkele dagen terug berichtte en die het wereld nieuws haalde door een videoclip de wereld in te sturen waarin hij een man letterlijk organen uit zijn lichaam snijdt, heeft inmiddels de feiten bevestigd en belooft nog meer van dattum.

Abu Sakkar alias van Khalid-al-HamadKhalid al Hamad, ook bekend als Abu Sakkar, bevestigde in een interview met Time Magazine dat hij wel degelijk de man was die te zien is op de videobeelden. Echter het orgaan dat hij uit de man sneed en voor de camera omhoog hield, is niet het hart zoals eerder gemeld maar een deel van de longen, wat door een chirurg werd bevestigd toen Time hem de bewuste videobeelden werden getoond.

Abu Sakkar zegt geen spijt te hebben van zijn daad en tracht tegelijk zijn huiveringwekkende daad te vergoelijken bewerende dat de gedode man op zijn mobilofoon beelden had waarop te zien zou zijn geweest hoe hij een vrouw en haar twee dochters misbruikte. “We keken in de telefoon van de soldaat en ik vond videobeelden van een vrouw en haar twee dochters die volledig naakt waren, en vernederd en met een stok misbruikt werden,” zei de kanibalenrebel.

Hij kondigde tegelijk aan dat hij nog een andere video klaar heeft liggen om op het Internet te plaatsen, waarop te zien zou zijn hoe hij een man met een boomzaag in stukken zaagt. “In de clip bewerk ik een andere Shabiha (regeringsgezinde militant) met een zaag. De zaag die wij gebruiken om bomen door te zagen. Ik zaag hem in kleine en grote stukken.”

Al-Hamad wil met het plaatsen van dergelijke beelden de regeringsgetrouwe troepen van president Bashar al-Assad afschrikken. “Hopelijk slachten we de alawieten allemaal af,” zei hij. President Bashar al-Assad is namelijk een alawiet, een minderheidsgroep in Syrië. “Zij filmen ook, maar na wat ik heb gedaan zullen ze hopelijk nooit meer mijn gebied binnenkomen,” voegde hij eraan toe.

hamad01In eerdere clips is Abu Sakkar te zien hoe hij raketten afvuurt op sjiietische dorpen rondom het grensgebied van Libanon.

Eerder werd al-Hamad geïdentificeerd door Peter Bouckaert van Human Rights Watch als een rebellen commandant van de in Homs gebaseerde Farouk Brigades, die zich had afgescheurd van de brigades om er een kleinere op te richten. Volgens Bouckaert werden de beelden op 26 maart 2013 gefilmd in de ruïnes van een dorpje ergens tussen Homs en Qusayr. Abu Sakkar wordt beschouwd als één van de topcommandanten in het gebied waar een cruciale veldslag plaatsvindt.

Het Vrije Syrische Leger heeft de beelden reeds veroordeeld en heeft, duidelijk verveeld met de gruwelijke videobeelden die het imago van het rebellenleger beschadigen, de opdracht gegeven om Abu Sakkar op te jagen en zwaar af te straffen.

Intussen heeft Vuk Jeremic, de president van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, gezegd dat de dodentol tijdens de twee jaar durende burgeroorlog in Syrië minstens op 80.000 staat, een toename met 20.000 slachtoffers sinds het begin van dit jaar. Echter, het Syrische Observatorium voor Mensenrechten vertelde dinsdag jl. dat zeker 94.000 mensen werden gedood en dat de dodentol wellicht zal oplopen tot ca. 120.000.


Bronnen:

  1. Ynet News: Syrian rebel leader admits to biting into soldier’s organs [lezen]
  2. Knack Magazine: ‘Kannibaalrebel’ in Syrië kondigt meer gruwelvideo’s aan [lezen]
  3. Al Monitor: Rise of Radical Jihadists Setback for Syria [lezen]

Gerelateerd:

  • Rebellencommandant snijdt hart uit van tegenstander; let op: dit heet dan een ‘goede’ Syriër +video [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.