UNRWA directeur poseert met kaart van Palestina waarop Israël van de kaart wordt geveegd

unrwa-map02Dat de UNRWA, de zogenaamd ‘a-politieke’ hulporganisatie van de Verenigde Naties “alleen voor Palestijnen”, zich continu en schaamteloos voor de kar laat spannen van de Arabische Liga, het OIC en de pro-Palestijnse lobby [lees: anti-Israël Lobby], heb ik hier in tientallen artikelen aangetoond. De VN waarvan je toch een mate van objectiviteit zou mogen verwachten, is dat dan ook allesbehalve en vooral als het om Israël gaat.

Die schaamteloze hetze tegen Israël werd onlangs nog maar eens bewezen door Ann Dismorr, die sinds 1 oktober 2012 directrice is van UNRWA in Libanon waar ze de belangen van de Palestijnse vluchtelingen behartigt. Ann Dismorr, van Zweedse nationaliteit, staat hierboven rechts op het plaatje, blond met bril en handtasje om de arm. Rechts van haar op het plaatje staat de gekende blauw-witte vlag van de UNRWA/VN. En bovenaan het embleem van KfW, de bank voor ontwikkelingssamenwerking van Duitsland.

“Ik kijk er naar uit om samen te werken met de toegewijde staf van de UNRWA om de missie te vervullen van het Agentschap om de Palestijnse vluchtelingen in Libanon van dienst te zijn,” zei Dismorr bij haar aanstelling enkele maanden terug. Dat zij zich met veel inzet en passie kwijt van die bijzondere “opdracht” van de VN-hulporganisatie UNRWA [lees: de demonisatie en delegitimatie van Israël], mag blijken uit het plaatje hierboven.

Op 3 mei 2013, tijdens de officiële start van twee door Duitsland gefinancierde projecten van de UNRWA in het zuiden van Libanon onder meer in het vluchtelingenkamp van Rashidieh, poseerde directrice Dismorr ostentatief bij een kaart van Palestina waarop Israël compleet van de kaart wordt geveegd. De kaart werd haar aangeboden door de ‘Vakbond van Palestijnse Vrouwen’.

Bovenaan de kaart staat te lezen “Arabisch Palestina”. De buurlanden Egypte, Jordanië, Syrië en Libanon worden allen genoemd net zoals de Middellandse Zee. Maar Israël zelf wordt nergens genoemd. Een hele reeks steden worden genoemd, zowel in Israël als in de Palestijnse Autoriteit, op de kaart van ‘Palestina’ zoals: de Negev woestijn, Beersjeba, Rafah (Gaza), Hebron, Bethlehem, Jeruzalem, Jaffa, Haifa, Acre, Tiberias en de Dode Zee.

unrwa-map03Als extraatje kreeg de breed glimlachende UNRWA directrice Ann Dismorr ook nog een handtas (plaatje rechts) als souvenir ten geschenke waarop een Judenrein Jeruzalem wordt afgebeeld die de Rotskoepel op de Tempelberg omringt, met het decoratieve keffiyeh patroon, die het Palestijns-Arabisch “verzet” symboliseert tegen de aanwezigheid van de Joodse staat in het Midden-Oosten.

Ron Prosor, de permanente afgevaardigde voor Israël aan de Verenigde Naties, heeft inmiddels een klacht ingediend tegen UNRWA directrice Ann Dismorr, bij VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon. “Je hebt geen doctoraatstitel in geografie nodig om te begrijpen dat een kaart van het Midden-Oosten waarop elke vermelding van de staat Israël werd geschrapt, een schandaal is,” schreef Prosor in een brief aan de VN.

“Het kan toch niet zijn dat een internationale organisatie zoals de UNRWA, waarvan wordt verondersteld dat zij neutraal is, deelneemt aan een provocatie die tracht Israël van de kaart te vegen,” voegde hij eraan toe. Prosor vroeg aan de chef van de VN om de kwestie te onderzoeken en de acties van de UNRWA directrice te veroordelen eraan toevoegend dat dit “een zoveelste bewijs is dat bepaalde vertegenwoordigers van de VN een partijdige positie kiezen in het conflict en provocaties aanmoedigen die de onverschilligheid en haat verder verdiepen.”


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Commentaar overbodig!”

Bronnen:

  1. The Times of Israel: Israel files complaint against UNRWA Lebanon director [lezen]
  2. PMW: UNRWA representative poses with map that presents all of Israel as “Palestine” at event in Lebanon door Itamar Marcus and Nan Jacques Zilberdik [lezen]
  3. EoZ: UNRWA rep poses with map of “Palestine” and “Al Quds” handbag [lezen]
  4. The Washington Free Beacon: Delegitimizing Israel – U.N. official under fire for photo op holding map that erases Israel [lezen]
  5. UNRWA: New UNRWA Director Arrives in Lebanon [lezen]

2 gedachtes over “UNRWA directeur poseert met kaart van Palestina waarop Israël van de kaart wordt geveegd

  1. Israel kan maar één ding doen. Hun VN-lidmaatschap opzeggen en de contributie voor de eigen bevolking aanwenden. Ik ben ook lid van een bond, maar als deze het waagt antisemitische uitspraken jegens mij te doen of zaken die tegen mijn belangen ingaan, zeg ik op staande voet mijn lidmaatschap op.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.