Commandant Syrische rebellen: Iran, Hezbollah en Israël werken samen met president Assad

rebels2Eerder dreigden Syrische rebellen om de oorlog tegen de Joden en Israël (in het Midden-Oosten gemeenzaam synoniemen) te beginnen van zodra het regime van president Bashar al-Assad ten val is gebracht…

Een commandant van de Syrische oppositie heeft Israël ervan beschuldigd dat het samenwerkt met Iran en Hezbollah om de Syrische president Bashar al-Assad in het zadel te houden, door de leiders van de strijdkrachten van de oppositie uit te schakelen, berichtte het Turkse netwerknieuws Zaman gisteren zondag.

Abdulkader Saleh, of ook Abdel Qader Saleh geschreven (plaatje rechts), een commandant van de El-Tawheed Brigade van het Vrije Syrische Leger, vertelde tegenover Zaman dat “Assad de grens met Israël reeds meer dan 40 jaren beschermd,” en dat dit de reden is waarom “Iran en Hezbollah samenwerken met Israël om de steun aan al-Assad mogelijk te maken” in de aan de gang zijnde burgeroorlog in Syrië.

Abdulkader SalehDe El-Tawheed Brigade bestaat uit drie sub-eenheden: de Fursan al-Jabal Brigade, de Daret Izza Brigade en de Ahrar al-Shamal Brigade. Volgens de Egyptische krant al-Ahram heeft de brigade banden met de Moslim Broederschap van Egypte en is er de Syrische divisie van.

Ondanks eerdere berichten in de media dat de luchtaanvallen van vorige week in Syrië een Israëlisch initiatief waren om de strijdende rebellen te steunen om te voorkomen dat Hezbollah president al-Assad zou helpen om destructieve wapens te bemachtigen, vertelde Salah blijkbaar aan Zaman dat deze berichten vals waren.

“De oppositie wilde de wapens overnemen, dus viel Israël aan. Er is bewijsmateriaal voorhanden dat daar op wijst,” zei Saleh naar verluidt.

Saleh vertelde aan Zaman dat strijdkrachten van de oppositie in contact waren gekomen met hoog gerangschikte Syrische ambtenaren, die zij overtuigden om wapens over te dragen aan de rebellen en dat Israël daarmee in overeenstemming reageerde om die overdracht te beletten.

“Deze aanslag was uiteraard bedoeld om de regering van Assad te steunen,” zei Saleh beschuldigend. “Het ligt voor de hand dat Iran en Hezbollah eveneens betrokken zijn in de Syrische oorlog,” citeerde Zaman de rebellenleider die daarmee verwees naar de Israëlische samenwerking.


Bronnen:

  1. The Jerusalem Post: Rebel commander: Israel, Hezbollah, Iran working with Assad [lezen]
  2. Arab Digest: The Tawhid Corps: The Syrian Moslem Brotherhood’s New Army [lezen]

Gerelateerd:

  • Syrische ‘gematigde’ leider van het rebellenleger: Het Zionisme is een kankerverwekkende beweging [lezen]
  • Belgische en Nederlandse Jihadisten vechten in Syrië aan de zijde van het rebellenleger + video [lezen]
  • Syrische rebellen slachten christenen af, niet om de revolutie maar om religie door Ryan Jones [lezen]
  • Commandant van Libanese terreurorganisatie Hezbollah gedood door Syrische rebellen in Homs [lezen]
  • Hezbollah tijdelijk in het slop door samenwerking met Assad om rebbelenleger in Syrië neer te slaan [lezen]
  • Rebellen slaags met Syrische leger nabij opslagplaats voor chemische wapens in Damascus [lezen]
  • Schokkend: Syrische kindsoldaten vechten in rebellenleger tegen Assad +video [lezen]
  • De remedie erger dan de kwaal: Gruwelijke slachtingen door Syrisch rebellenleger door Xander [lees]

Een gedachte over “Commandant Syrische rebellen: Iran, Hezbollah en Israël werken samen met president Assad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.