De ‘terugkeerpolitiek’ van de Verenigde Naties van de nazaten van Pal-Arabische vluchtelingen

aida-refugeecamp03
De partijdige rol van de Verenigde Naties in de kwestie van de Palestijnse vluchtelingen wordt overduidelijk geïllustreerd door deze inkompoort van het Palestijnse vluchtelingenkamp AIDA van de UNRWA ten noorden van Bethlehem in Judea (op de West Bank). De poort heeft de vorm van een sleutelgat met een grote sleutel er bovenop, symbool van de Palestijnse “terugkeer naar Israël”.

Het vluchtelingenkamp Aida staat notabene op de West Bank, waar de Palestijnse Autoriteit de controle over heeft. Zelfs op haar eigen territorium houdt het leiderschap van de PA zijn onderdanen gegijzeld in kampen, net zoals dat overigens ook in de Gazastrook het geval is. Waarom doen zij dat en waarom werken de Verenigde Naties daar aan mee, zoals overduidelijk uit dit plaatje blijkt? Zij gebruiken deze Palestijnen als politiek wapen in de strijd om de vernietiging van de Joodse staat.

Iemand zal die mensen – 65 jaar na dato – toch ooit duidelijk moeten maken dat geen terugkeer mogelijk is naar iets wat niet [meer] bestaat, waar ze nooit zijn geweest en waar zij slechts vage herinneringen koesteren aan wat hun verdwenen voorvad’ren ooit over hun fabelachtige ‘ouderlijke heimat’ hebben verhaald. De “terugkeer” van ca. 5 miljoen Palestijnse afstammelingen van vluchtelingen naar Israël zou de demografische balans doen kantelen en de feitelijke vernietiging van Israël betekenen. Waarom zou Israël zichzelf willen vernietigen? Om de genocidale Arabische en Moslimwereld en hun westerse vrienden een dienst te bewijzen?

Allah is Groot maar UNRWA is Groter

De UNRWA is de bijzondere vluchtelingen organisatie van de Verenigde Naties voor en door Pal-Arabieren die kort na het einde van de Israëlische Onafhankelijkheidsoorlog 1947-1949 werd opgericht om de Arabieren, die het voormalige Britse Mandaat Palestina waren ontvlucht, tijdelijke opvang te verschaffen.

Die gevluchte Pal-Arabieren zouden dan – na afloop van een voorspelde ‘makkelijke’ Arabische zege op Israël – terugkeren naar hun fictieve ‘heimat’ waarna ze als beloning voor al hun geduld, alle Joodse eigendommen, huizen en akkers konden inpikken en de Joodse scalpen bij bosjes aan hun riemen zouden kunnen rijgen. Tot zover het Palestijnse sprookje.

Echter, een en ander liep niet helemaal volgens de Arabische plannen en het draaide uiteindelijk helemaal anders uit. De verwachte overwinning bleef uit en het werd een regelrechte catastrofe voor de gevluchte Arabieren. Na een aanvankelijk dreigende nederlaag, herpakte Israël zich grandioos en dreef de Arabische legers voor zich uit. Er bleef de antisemitische Arabische overweldigers niks anders over dan aan te dringen op een staakt-het-vuren of de volledige vernietiging. En zo geschiedde.

Sindsdien blijven de Pal-Arabische vluchtelingen maar wachten… en hopen… en wachten… en hopen dat tijdens een volgende Arabische aanvalsoorlog tegen Israël, schoon schip zou gemaakt worden met de Joodse staat. U kent het wel: From the River to the Sea, Palestine will be Free…

Echter, 65 jaar later en zeven Arabische aanvalsoorlogen verder, wachten “ze” nog altijd. “Ze”, dat wil zeggen “hun nakomelingen”, want – ongelooflijk maar waar – heeft de UNRWA het Palestijnse vluchtelingenschap erfbaar gemaakt tot in der eeuwigheid. Het ‘tijdelijk’ karakter van die opvang door de UNRWA veranderde bij deze in ‘eeuwigdurend’.

Het “Allah is Groot…” kreeg in de Arabische gebieden in Israël en ver daarbuiten de connotatie mee: “maar UNRWA is Groter”. De Palestijnen werden aldus de enige vluchtelingengroep op aarde die van dergelijk bijzonder statuut mag genieten. Van vader op zoon, generaties lang… als ware het vleesgeworden kogels om af te schieten op de Joodse staat tot Isräel van de aardbodem is verdwenen en het Joodse volk in de ruimte is verdampt...

Een gedachte over “De ‘terugkeerpolitiek’ van de Verenigde Naties van de nazaten van Pal-Arabische vluchtelingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.