Blauw-witte gekte sloeg weer toe in Jeruzalem: Tienduizenden vierden bevrijding van de stad +video

Op 8 mei 2013 sloeg de ‘blauw-witte-gekte’ weer toe in Jeruzalem. Tienduizenden Joden paradeerden met Israëlische vlaggen door de stad op Jeruzalem Dag 2013, ter gelegenheid van de 46ste verjaardag van de bevrijding van de stad van de Jordaans-Arabische bezetters in juni 1967.

Commentaar van de Amerikaanse blogger EoZ die schrijft:

man-flag“Ik zag zonet deze mooie Jeruzalem Dag (Yom Yerushalayim) video – op een Arabische site, bedoeld om hun lezers boos te maken door te laten zien hoeveel Joden van hun stad houden. (Blijkbaar hielden ze die vrijdagochtend ook een manifestatie om de Joden uit Jeruzalem te gooien, dus vormt dit een mooi contrast daarmee). Dus, wie verdient nog meer de Stad van Goud? Eén ding is wel zeker: er waren nooit dergelijke vieringen zoals waarin Jeruzalem werd verheerlijkt ten tijde dat Jordanië de stad bezette (1948-1967).”

israeli-flag