Chinese filmploeg draait romantische komedie ‘Oude Assepoester’ in Jeruzalem +video

Een Chinees productiebedrijf was in Israël om een romantische komedie te filmen met de naam “Old Cinderella” (Oude Assepester) gebruik makend van een achtergrond van een aantal van de heiligste plaatsen van het land en de meeste exotische plaatsen. De Chinese Hollywoodster Zhang Jingchu (plaatje rechts) uit Peking die reeds 27 films draaide, speelt de hoofdrol in deze komedie en was hiervoor onlangs in Jeruzalem.

Zhang JingchuMiljoenen Chinese bioscoopbezoekers maken hun keuze voor toekomstige vakantiebestemmingen op basis van wat zij te zien krijgen op het zilveren scherm, zodat het Israëlische ministerie voor Toerisme alles in het werk stelde om de bezoekende Chinese filmploeg het naar de zin te maken. Jingchu zei dat het haar helemaal niet zou verrassen als vele Chinese filmkijkers het “verbazingwekkende” Israël op hun toekomstige reisroute zouden plaatsen.

Als resultaat van haar bezoek aan Israël, besliste Jingchu om een reclamecampagne voor het diamantbedrijf van De Beers te verplaatsen van Parijs naar de Dode Zee. “Ik werd verliefd op Israël en besloot dat wij de campagne hier moeten draaien. Ik vroeg eenvoudig de cameraploeg om de film op korte termijn over te plaatsen van Parijs naar de Dode Zee,” legde Jingchu uit.


Bronnen:

  1. Israel 21 C: Chinese film crew shoots romantic comedy in Israel [lezen]