Burgemeester Nir Barkat: Jeruzalem één en ondeelbaar, open voor iedereen, onder controle van Israël

barkat3Burgemeester van Jeruzalem Nir Barkat (l.) en premier Benjamin Netanjahoe

Burgemeester van Jeruzalem Nir Barkat heeft een uitgebreid interview gegeven dat heden in The Times of Israël is verschenen [klik hier]. Zoals bekend worden in oktober aanstaande gemeenteraadsverkiezingen gehouden in het land en Barkat is opnieuw kandidaat voor de functie.

Barkat is vol vertrouwen dat hij gemakkelijk alle tegenkandidaten zal verslaan omdat, zoals hij zegt, hij de hele stad op zijn kop heeft gezet, economisch, opvoedkundig, cultureel en zelfs politiek, en aldus de spanningen in de verschillende wijken heeft kunnen verminderen en gestagewijze alle inwoners van de stad heeft verbaasd, zich in het bijzonder het lot heeft aangetrokken van de Jeruzalemieten in de oostelijk gelegen wijken en omdat hij de levenskwaliteit van al zijn bewoners wil verbeteren.

Jeruzalem telt thans ca. 800.000 inwoners en zal tijdens het volgende decennium wellicht het miljoen bereiken. Ongeveer 35 procent van de bevolking van Jeruzalem is Arabisch waarvan 33 procent moslim en 2 procent christenen zijn. Steeds meer Arabieren van de oostelijke wijken trekken naar de westelijke. Van de Joodse bevolking die 65 procent uitmaken, zijn 22 procent ultra-orthodoxe Joden en 43 procent Zionisten zijn.

Over de uniciteit van Jeruzalem was burgemeester Nir Barkat kort en duidelijk. “Jeruzalem is één en ondeelbaar. Laat de Palestijnen Ramallah maar ‘Jeruzalem’ of eender wat noemen. Het Jeruzalem is de hoofdstad van Israël en al meer dan 3000 jaar de hoofdstad van het Joodse Volk.”

barkat4Burgemeester van Jeruzalem Nir Barkat bezoekt Arabische leerlingen in een recent geopende basisschool in de Arabische wijk van Umm Tuba in oostelijk Jeruzalem, 13 december 2011 (foto: Kobi Gideon/FLASH90)


Bronnen:

  1. The Times of Israel: One Jerusalem. Undivided. Open to all. Controlled by Israel [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.