Opmerkelijk: Hamas slaat in de Gazastrook anti-Israëlmanifestatie van de PFLP uit elkaar

hamasbeat4Gaza, 7 mei 2013. Militanten van de Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP-GC) demonstreren tegen Israëlische luchtbombardementen in Syrië van het afgelopen weekeinde.

Een bericht dat je ook niet alle dagen leest in de krant is het volgende artikel van het persagentschap Associated Press:

“Politieagenten van Hamas in Gaza hebben een anti-Israël manifestatie uiteengeslagen en getuigen zagen hoe zij een nieuwsploeg van een TV station aanvielen dat de Syrische president Bashar al-Assad steunt.

Dozijnen aanhangers van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP-GC) trokken dinsdag (7 mei ’13) in Gaza de straat op om te protesteren tegen de Israëlische luchtaanvallen het afgelopen weekeinde in Syrië en tegen een wapentransport naar Libanon.

Getuigen zagen dat politieagenten de demonstranten aanvielen alsmede een ploeg van de in Libanon gevestigde TV station Al-Mayadeen. Het station verwijst naar de rebellen die Assad trachten te verdrijven als ‘terroristen’.”

Hallo? De ene Gazaanse terreurgroep in de clinch met de andere…. in Gaza zélf? Dat zullen de linkse extremisten van de Vlaamse PVDA, Comac, Groen, Ecolo, SP.a en De Wereldmorgen.be en de dozijnen randorganisaties, met inbegrip van hun noorderburen de Nederlandse SP en PVDA en zusterorganisaties, helemaal niet zo leuk vinden. Ze zullen thans hun marxistische retoriek ten aanzien van Gaza en de Palestijnen in zijn geheel dringend moeten bijstellen. Benieuwd hoe ze dat zullen uitleggen aan Jan Publiek. 😉

Een woordje uitleg is hier dus wel op zijn plaats:


pflp-bann1

Het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP-GC), een marxistische terreurorganisatie die na de Zesdaagse Oorlog in 1967 werd opgericht door George Habash, is één van het dozijn terreurorganisaties in de Gazastrook. De PFLP, een ent van de PLO (Palestijnse Bevrijdingsorganisatie), werd vooral in de jaren 1970 berucht voor zijn vele vliegtuigkapingen en bomaanslagen.

Toen in de lente van 2011 de burgeroorlog uitbrak in Syrië, koos Hamas openlijk de zijde van de rebellen tegen president Assad. Met als gevolg dat Syrië het buitenland hoofdkwartier van Hamas in Damascus opdoekte en Hamasleider Khaled Meshaal en zijn medewerkers het land in zeven haasten verlieten en een onderkomen vonden in Doha, Qatar. Bovendien beknotte Iran zijn fondsen aan Hamas omwille van het verraad van Hamas jegens president Assad, een bondgenoot van president Ahmadinejad. Al bij al een slechte keuze van Hamas en een lelijke streep door de terroristenrekening.

Echter, het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) koos de zijde van president Assad. Een harde kern van Palestijnse militanten van de PFLP-GC onder leiding van commandant Ahmed Jibril, vecht al maanden in Syrië tegen de rebellen. In november 2012 kwam het tot zware gevechten met de rebellen toen die het Palestijnse vluchtelingenkamp van Yarmoek nabij Damascus bestormden.

Een van de huidige leiders, Ahmed Sa’adat, zit sinds 14 maart 2006 opgesloten in een Israëlische gevangenis. Hij is één van de hoofddaders van de moord op de Israëlische Minister van Toerisme Rehavam Zeevi in 2001 in het Hyatt hotel.

Een mededader, Majdi Al-Rimawi, werd in maart jongstleden in de Franse stad Bezons nabij Parijs tot ereburger van de stad gemaakt. Rimawi werd door een Israëlische rechtbank in Jeruzalem tot levenslange gevangenisstraf +80 jaar veroordeeld, omdat hij als bevelhebber van de “gewapende arm” van de PLO meerdere zelfmoordterroristen naar Jeruzalem had gestuurd om de minister te vermoorden.

Burgemeester Dominique Lesparre van Bezons, een prominent lid van de Franse communistische partij, verklaarde dat hij hiermee in de voetsporen trad van de “Resistance” (het Franse verzet tijdens WOII tegen de nazi´s) en omdat Palestina bezet wordt door Israël, verklaarde hij zijn stad solidair met de Palestijnen. Dan kan je inderdaad een terroristenleider van de marxistische PFLP-GC maar beter ereburger maken… 😦


Bronnen:

  1. Calgary Herald: Hamas police in Gaza disperse anti-Israel protesters, allegedly assault pro-Assad news team [lezen]
  2. Elder of Ziyon: Aw, Hamas, I didn’t know you cared! [lezen]

Gerelateerd:

  • Een dagje uit met het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina / PFLP +fotosessie [lezen]
  • Palestijnse moordenaar van Israëlisch minister Zeevi wordt ereburger van Franse stad Bezons [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.