‘Israël doodt motorrijder in Gaza’ volgens de media; Maar het ging toch om een terrorist? +video

Enkele dagen terug berichtte ik hier hoe op 30 april ’13 de Israëlische Luchmacht (IAF) een lid van de global jihad in de Gazastrook gericht uitschakelde, toen deze zich op een motorfiets met zijn kompaan uit de voeten maakte. De gedode terrorist bleek Haitham Ziyad Ibrahim al-Mishal te zijn, een 24-jarige Jihadist afkomstig uit het vluchtelingenkamp Shati in het noorden van Gaza.

Hij was naar verluidt een bommenexpert en fabrikant van raketten en lid van de Salafistische terreurgroep Aknaf Bet Al-Maqdes, een onderdeel van de global jihad beweging. Hij werd tevens beticht van het afvuren van raketten eerder op de maand op de Zuid-Israëlische badstad Eilat aan de Golf van Akaba en eveneens voor het onder vuur nemen van het gebied in de westelijke Negev.

Echter, hoe berichtte de reguliere mainstream media over dit event? Nee, niet bv. “IDF doodt terrorist in Gaza” maar wel titels zoals het bijzonder suggestieve “Motorrijder werd gedood door Israël”. Zie hieronder enkele krantenkoppen die wereldwijd door miljoenen mensen werden geabsorbeerd.

Honest Reporting legt in “The Motorcycle Terrorist: Misleading Headlines” de vinger op de opmerkelijke partijdige berichtgeving en geslepen manipulaties in de westerse media, met als enige doel zo negatief mogelijk te berichten over Israël, dat zomaar koelbloedig ‘onschuldige motorrijders liquideert’.

The Guardian: “Israeli air strike kills Gaza motorcyclist”

motor01


The Independent: “Motorcyclist killed in first Israeli strike on Gaza since november truce”

motor02


Sky News HD: “Israel: Airstrike on gaza kills motorcyclist”

motor03a


Gerelateerd:

  • Israëlische luchtmacht liquideert doelgericht terrorist van de Global Jihad in Gaza [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.