Europese Unie gaat heel misschien Hezbollah als terreurorganisatie oplijsten

assad3De landen van de Europese Unie overwegen dan toch stilaan om Hezbollah op de terreurlijst te plaatsen omwille van hun engagement aan de zijde van het Syrische leger tegen het rebellenleger en tegelijk aangepord door het overtuigend bewijsmateriaal dat Hezbollah wel degelijk achter de aanslag zit in Burgas, Bulgarije.

Zo hoorde ik vanochtend de VRT-journalist van dienst nog spreken over de ‘extremistische Hezbollah’, terwijl ik hier al meer dan vier jaar ‘terreurorganisatie’ schrijf. Ik maak me dan ook geen illusies dat – zelfs nadat de EU Hezbollah op de terreurlijst heeft gezet – onze openbare omroep het woord terreurorganisatie nog steeds niet over de lippen zal krijgen.

Terwijl de EU-lidstaten zich geeuwend over de kwestie Hezbollah buigen en misschien op het einde deze maand een besluit zullen nemen, blijft Israël niet wachten tot eerst het dak naar beneden komt en lijkt de Joodse staat steeds meer het initiatief naar zich toe te trekken om de genocidale plannen van Hezbollah tav. Israël te verhinderen.

Hoewel het IDF tot nog toe geen enkele van de beweerde Israëlische acties heeft bevestigd, zijn er al wel enkele grote wapendepots vernield met van Iraanse oorsprong bestemd oorlogsmateriaal bestemd voor Hezbollah, waaronder missiles en bommen waarvan sommigen met een lading tot wel 600 kilogram TNT.

Al bij al een zware klap, letterlijk en figuurlijk voor diegenen in de Arabische landen die al twee jaar lang hopen Israël  in het conflict te betrekken wat tegenwoordig de Arabische Nachtmerrie wordt genoemd.

Israël heeft inmiddels twee Iron Dome raketafweersystemen verhuisd naar het noorden om de burgerbevolking te beschermen tegen vergelding. Het luchtruim werd eveneens gesloten voor alle luchtverkeer met inbegrip van de burgerluchtvaart.

Beelden van de ravage in Syrië van Al Manar TV


Bronnen:

  1. Israel Today Nederland: Israël valt Syrië aan en verwacht vergeldingsacties [lezen]

Een gedachte over “Europese Unie gaat heel misschien Hezbollah als terreurorganisatie oplijsten

  1. Als je moet wachten tot die suffe Europeanen iets gaan doen, dan kan je lang wachten en ‘als ze al iets doen, doen ze het fout …..’Szebreniza’, Libya waar stammen oorlog heerst, Irak/Afghanistan waar iedere dag bomauto’s ontplioffen & de rest van de ‘Arabische lente landen die allemaal zijn overgenomen door de fanatieke Islam.

    Europeanen zijn vooral goed om Joden in concentratie kampen te plaatsen & Israel te bekritizeren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.