Arabische prins van het Judenrein Qatar tracht Israël het hof te maken

qatar-prinses2Amsterdam, 30 april 2013. Nederland haalt de laatste tijd, onder het nieuwe kabinet van premier Rutte, keihard uit naar Israël. Maar Rutte doet dat uiteraard niet naar de ‘nieuwe’ vrienden van het Nederlandse Koningshuis, die gisteren hun opwachting maakten om de eedaflegging van Koning Willem-Alexander bij te wonen in de Amsterdamse Nieuwe Kerk.

Arabische gasten, Israël ongewenst
Hierboven, de vrouw van de emir van Qatar, prinses Mozah bin Nasser Al Missned. Prinses Mozah is de tweede vrouw (van drie) van sjeik Hamad Bin Khalifa al-Thani, de emir van Qatar.

Ook de vorstenhuizen van andere mensenrechten schendende naties van de Arabische Liga en/of van de OIC waren vertegenwoordigd zoals bv. prinses Lalla Salma van Marokko, kroonprins Billah en prinses Sarah van Brunei, kroonprins Salman bin Hamad al Khalifa uit Bahrein, Haitham bin Tareq Al-Said uit Oman, prins El Hassan bin Talal en prinses Sarvath El Hassan uit Jordanië en sjeik Hamed bin Zayed al Nahyan uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) [bron].

Stuk voor stuk allemaal landen die al jaren hun krachten bundelen en zich uitsloven voor de vernietiging van de Joodse staat Israël. Opvallend afwezige was een vertegenwoordiger van Israël. Wel ja, dat kon ook niet zijn want anders zouden al die Arabische prinsen en prinsessen de eedaflegging hebben geboycot en wie wil dat nou hebben op Prinsjesdag?…

En staan vorstenhuizen niet altijd boven de politiek? Ja of neen? Koning Willem-Alexander zei gisteren tijdens zijn eedaflegging dat “de Nederlandse monarchie onlosmakelijk verweven is met de parlementaire democratie.” Dus toch niet boven de politiek maar er wel degelijk met lijf en leden deel van uitmaakt? Dan zijn ze met hun Arabische ‘vrienden’ alleszins goed gepakt en gezadeld. 😦

Judenrein Qatar
Onlangs klaagde het Judenrein Qatar de judaïsering van Jeruzalem aan in Verenigde Naties; opende het schatrijke oliestaatje een diplomatieke missie in de Gazastrook zgn. om toe te zien op zijn ‘hulpprojecten’; verhuisde Hamasleider Khaled Meshaal het hoofdkwartier van Hamas in Damascus naar Doha; de hoofdstad van Qatar, waar een tijd geleden ook de Egyptenaar Yusuf Qaradawi, de geestelijke leider van de Moslim Broederschap van Egypte zijn vaste stek neerpootte; en last but not least, beloofde
een hele tijd geleden via de bemiddeling van Qatar dat de Arabische Liga elke maand 100 miljoen dollars te storten in de bodemloze kassa van de corrupte Palestijnse Autoriteit, maar de Arabische Liga heeft daar een jaar later nog steeds geen rooie duit gestort. Tsss… die Arabische ‘vrienden’ van de Palestijnen toch [..]

Maar goed, dat zijn allemaal feiten waar het Nederlandse Koningshuis zich niet mee bezig moet houden. Eh.. en trouwens, voor alles luidt steeds het wereldlijke devies: business first!

Vandaar een opbeurend bericht uit Ynet News omtrent Qatar van 30 april 2013:

Hamad_bin_Khalifa_Al_ThaniEen vertegenwoordiger van het koningshuis van Qatar, Prins Khalifa al-Thani (wellicht één van de zes zonen van de Emir van Qatar, plaatje rechts), zou naar verluidt in november aanstaande een bezoek brengen aan Israël om een verzoek om samenwerking tussen de twee landen over te brengen op het gebied van hoogwaardige technologie (high-tech). Dit zal het eerste officiële bezoek zijn van een koninklijk lid van Qatar aan de Joodse staat.

Al-Thani zal toekomen in Israël naar aanleiding van de inhuldiging van het Israëlisch-Palestijns Zaken Arbitratie Centrum, een commercieel initiatief dat geleid wordt door Oren Shachor, de president van de Internationale Kamer voor Handel in Israël en zijn Palestijnse tegenhanger, Munib al-Masri.

Het centrum biedt arbitragediensten aan in geschillen die intussen oplopen tot 7 miljoen dollars tussen Israëlische en Palestijnse zakenmensen. De handelsbetrekkingen tussen Israël en Qatar vinden deze dagen plaats via informele kanalen, met inbegrip van handel in goederen, maar nauwelijks om het even welke handel in high-tech producten.

De regering van Qatar is geïnteresseerd in het versterken van zijn lokale high-tech sector door kennis en technologieën te verwerven en door Israëlische high-tech bedrijven aan te moedigen hun werk en ontwikkelingsprojecten uit te voeren naar Qatar, eerder dan naar Indië of Oost-Europa, om aldus banen te scheppen voor lokale ingenieurs die afstuderen aan de prestigieuze universiteiten in het buitenland.

De reisroute van het bezoek zal in de komende maanden worden opgebouwd en al-Thani zou Israëlische topambtenaren uit de high-tech sector  en van kapitaalkrachtige industriële ondernemingen ontmoeten. Het bezoek werd tijdens het weekend tijdens een vergadering tussen al-Thani en Shachor gepland, met het doel om de handelsbetrekkingen tussen beide landen te bevorderen.

Prins al-Thani zou zeer nabij staan tot de emir van Qatar, de premier en aan de minister van Buitenlandse Zaken en wordt aanzien als een zeer belangrijke figuur, uitgedrukt in termen van buitenlandse handel- en zakenrelaties, evenals met betrekking tot handelsakkoorden en regionale overeenkomsten in de emiraten van het Perzische Golf. De premier van Qatar werd vooraf op de hoogte gesteld van de vergadering tussen al-Thani en de Israëlische topambtenaar.

Shachor, vroeger de Coordinator of the Government’s Activities in the Territories (COGAT) en president van de Group of Companies EAPC de oliepijpleiding van Eilat naar Ashkelon), ontmoette eerder deze week een Iraanse politieke en economische topambtenaar.

De Iraniër, die Shachor erkende als Israël’s vertegenwoordiger van de ICC, benaderde hem samen met een andere belangrijke economische figuur, en de drie hadden samen een lange vergadering. De ambtenaar drukte de hoop van het Iraanse volk uit op een grote verandering in het Iraanse beleid na de nakende verkiezingen en voor de val van President Mahmoud Ahmadinejad.

Mahmoud Abbas en Khaled MeshaalDoha, Qatar, 6 februari 2012. Mahmoud Abbas (Al Fatah) en Khaled Meshaal (Hamas) reiken elkaar de hand onder het toeziend oog van sjeik Hamad Bin Khalifa al-Thani, de emir van Qatar. Een hernieuwde poging sinds zij eerder in Kaïro op 27 april 2011 hun verzoening betekenden, maar dode letter bleek. Arabische derden trachten nog steeds de rivaliserende terreurgroepen Al Fatah en Hamas met elkaar te verzoenen, hun krachten te bundelen om aldus hun aller gemeenschappelijk objectief te bereiken, met name Israël vernietigen en de Joden uit het Midden-Oosten te verdrijven.

Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Wanneer de Europeanen Israël beginnen te boycoteren, komen de Qataries, de Chinezen & Indiërs.”

Bronnen:

 1. Ynet News: Qatari prince woos Israeli companies door Assaf Gilad [lezen]
 2. NRC.nl: Kritiek op rol Willem-Alexander bij project in Israël door Leonie van Nierop [lezen]

5 gedachtes over “Arabische prins van het Judenrein Qatar tracht Israël het hof te maken

 1. Erratum. In mijn eerste bericht moest staan anti-jood en ZELFVERKLAARDE ARIER Van Agt.
  Ben

  Like

 2. Het wordt echt tijd dat Israel de betrekkingen met Nederland gaat herzien.

  Like

 3. Anti-jood Van Agt was ook aanwezig en incognito een familielid van ex-president Pinochet die zowat het ganse Chileense volk naar de verdoemenis hielp.
  ’t Is maar dat we het weten.
  Ben

  Like

 4. Het minste wat Alexander had kunnen doen, was de ambassadeur van Israël uitnodigen.

  Door alleen Arabieren uit te nodigen wordt zijn standpunt in dit opzicht nogal vaag.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.