32-jarige Israëliër aan bushalte op de West Bank doodgestoken door Palestijnse stenengooier

tapuah2Het erg landelijke Israëlische dorpje Kfar Tapuach in centraal Samaria (op de West Bank) werd in 1978 gesticht en telt tegenwoordig ca. 800 zielen (2007). Het ligt pal naast de archeologische site van het Bijbelse Kfar Tapuach. Het dorpje wordt door sommigen weleens de toekomstige hoofdstad van Samaria genoemd, alhoewel ik daar toch eerder Ariel voor in aanmerking zie komen.

Deze dinsdagochtend werd een Israëliër gedood toen hij wachtend aan een bushalte werd neergestoken door een Palestijnse man nabij het kruispunt aan de verbindingsweg van Kfar Tapuach aan Rijksweg 60 in het noorden van Samaria [op de West Bank]. Het slachtoffer werd ter plaatse dood verklaard nadat paramedici van Magen Adom het slachtoffer tevergeefs hadden getracht te reanimeren.

Yitzhar2De Israëliër werd later geïdentificeerd als Evyatar Borowsky, 32 jaar oud en vader van vijf kinderen afkomstig uit het 11 kilometer noordelijker gelegen Israëlische dorpje Yitzhar (plaatje rechts), een dorpje van ca. 895 inwoners (2009), gesticht in 1983 en gelegen in het C-gebied ca. 10 km ten zuiden van Nabloes.

Volgens de eerste vaststellingen stak de aanvaller de Israëliër eerst neer met een mes, greep vervolgens naar diens wapen en volgens sommige getuigen schoot hij vanop korte afstand op het slachtoffer. Hierna opende hij het vuur op de toegesnelde grenspolitie die het vuur meteen beantwoordde en erin slaagde de dader de overmeesteren. De aanvaller werd nadien voor verzorging overgebracht naar het Beilinson hospitaal in Petah Tikva en verkeert in redelijke conditie.

Uit een eerste onderzoek blijkt dat de Palestijnse dader, afkomstig uit Tulkarim, geen onbekende was voor de Israëlische politie. Hij zat eerder een gevangenisstraf van drie jaar uit voor het gooien van stenen, en was slechts zes maanden geleden op vrije voeten gekomen. Het toeval(?) wil dat de broer van de dader de dag voordien door de Palestijnse Autoriteit in de cel was gegooid voor collaboratie met Israël [..].

Videoverslag van de aanslag


Bronnen:

  1. The Times of Israel: Palestinian stabs Israeli to death in West Bank [lezen]
  2. Ynet News: Palestinian terrorist murders Israeli in West Bank door Itamar Fleishman [lezen]
  3. Arutz-7:
    – Father of Terror Victim: ‘My Son Was a Tzaddik’ [lezen]
    – Terror Victim: Popular Actor Who Worked with Kids [lezen]

2 gedachtes over “32-jarige Israëliër aan bushalte op de West Bank doodgestoken door Palestijnse stenengooier

  1. Als repressaille de dader fusilleren met zijn familie erbij als afschrikking.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.