Israëlische luchtmacht liquideert doelgericht terrorist van de Global Jihad in Gaza

jihad02a

The Jerusalem Post bericht deze dinsdagochtend 30 april ’13 dat de Israëlische Luchmacht (IAF) omstreeks 10u00 lokale tijd een lid van de global jihad in de Gazastrook gericht heeft gedood, toen deze zich op een motorfiets met zijn kompaan uit de voeten maakte. Palestijnse medici zeiden dat de tweede man eveneens werd gewond maar niet in levensgevaar verkeert.

De gedode terrorist werd volgens de Israëlische omroep Kanaal 10 Haitham Ziyad Ibrahim al-Mishal genoemd. De 24-jarige Mashal, een bewoner van het vluchtelingenkamp Shati in het noorden van Gaza, was naar verluidt een bomexpert in het fabriceren van raketten. Hij was lid van de Salafistische terreurgroep Aknaf Bet Al-Maqdes, een onderdeel van de global jihad beweging, die eerder deze maand raketten afvuurde op de Zuid-Israëlische badstad Eilat aan de Golf van Akaba en tevens het gebied van de westelijke Negev onder vuur nam.

De doelgerichte uitschakeling van een Palestijnse terrorist is deze eerste actie van dergelijke aard van de IAF, sinds het einde van Operation Pillar of Defense in november 2012. De aanval komt nauwelijks een dag nadat premier Benjamin Netanjahoe de Palestijnse terroristen had gewaarschuwd voor een hard militair weerwoord op het sporadisch afvuren van raketten en mortiergranaten op willekeurige burgerdoelwitten in Israël.

De foto’s hier getoond komen van de Palestijnse website Palestine Today, gelieerd aan de beruchte Gazaanse terreurgroep de Palestijnse Islamitische Jihad [bron].

jihad01a


Bronnen:

 1. Ynet News: IDF airstrike kills top terrorist in north Gaza door Yoav Zitun [lezen]
 2. The Jerusalem Post: IAF kills global jihadi member in the Gaza Strip door Yaakov Lappin [lezen]
 3. The Times of Israel: IAF kills senior Salafist terrorist in Gaza strike [lezen]
 4. Arutz-7: IDF Takes Out Senior Rocket Terrorist in Gaza door Maayana Miskin [lezen]

3 gedachtes over “Israëlische luchtmacht liquideert doelgericht terrorist van de Global Jihad in Gaza

 1. Zoals bekend eist de Palestijnse Autoriteit de vrijlating van alle (ca. 4.500) Palestijnse gevangenen uit Israëlische gevangenen, als één van de vele pre-condities vooraleer de Palestijnen terug naar de onderhandelingstafel voor de vrede keren. Dit is alvast één terrorist die niet (meer) in aanmerking kan komen voor deze pre-conditie. Maw: de vrede is weer een stap dichterbij gekomen.

  Tenslotte is de gedode terrorist meer dan tevreden, want hij deelt nu het bed met 72 maagden en ook Hamas is content, want die heeft er weer een martelaar bij.

  In de andere helft van ‘Palestina’ kan de ‘gematigde’ leider Mahmoud Abbas op de Westbank weer een plein of voetbalstadion hernoemen naar deze terrorist, bv. als het “Haitham al-Mishal Sportstadion” van Ramallah of als het “Jeugdcentrum Haitham al-Mishal” in Nabloes. 😦

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.