Waarom Arabieren en Perzen in de moslimwereld de Holocaust blijven ontkennen [Ayaan Hirsi Ali]

De moslimwereld Israël en de moslimwereld. Het rode vlekje in het midden is Israël, de enige Joodse staat in de wereld. Voor het gros van de moslims in het Midden-Oosten en ver daarbuiten duidelijk nog altijd één staatje teveel. In Israël wonen thans 8 miljoen mensen waarvan zes miljoen Joden en ca. 1,6 miljoen Arabieren. Bijna drievierden van de Joodse bewoners van Israël zijn in Israël geboren en getogen.

Ayaan Hirsi Ali schreef het volgende artikel enkele dagen na het einde van de Iraanse ‘Holocaust conferentie’, de zogeheten ‘Internationale Conferentie tot herziening van de globale visie van de holocaust’. Die tweedaagse conferentie vond plaats op 11 en 12 december 2006 in de Iraanse hoofdstad Teheran. De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Manouchehr Mottaki beweerde dat de conferentie “noch de Holocaust wilde ontkennen, noch bewijzen… [maar] bedoeld was om een passende sfeer te bieden voor wetenschappelijke onderzoekers om in alle vrijheid hun mening te geven over een historisch onderwerp.”

Aan die conferentie namen 67 deelnemers afkomstig uit 30 landen aan deel. Onder meer de Amerikaanse Jood Yisroel Dovid Weiss van Neturei Karta was aanwezig, de Amerikaan David Duke, voormalig Republikeins lid van het Huis van Afgevaardigden Louisiana en Imperial Wizard van de Ku Klux Klan; de Oostenrijkse Jood Moshe Aryeh Friedman; Holocaust-ontkenner Robert Faurisson; Fredrick Toben en de Canadese hoogleraar politieke wetenschappen Shiraz Dossa.

De conferentie werd algemeen beschreven als een “conferentie voor ontkenning van de holocaust” of een “vergadering van de ontkenners van de Holocaust”, en veroorzaakte wereldwijde kritiek. Het Vaticaan veroordeelde de conferentie, het Witte Huis noemde het een “belediging van de hele beschaafde wereld” en Tony Blair beschreef het als “schokkend zonder voorgaande.” Historici van de Holocaust woonden een aparte conferentie bij in Berlijn uit protest tegen de conferentie in Teheran die zij een poging noemde ‘om antisemitisme te verhullen in wetenschappelijke taal’.

Why they deny the Holocaust

Behalve de nauwelijks aflatende antisemitische propaganda, heeft een groot deel van de moslimwereld er zelfs nog nooit van gehoord.

AyaanHirsiAliOp een dag in 1994, toen ik in Ede woonde, kreeg ik bezoek van mijn halfzuster. Wij waren beiden immigranten uit Somalië en we hadden allebei asiel aangevraagd in Nederland. Mijn verzoek was gehonoreerd, het hare niet. Het feit dat aan mij een asielstatus was toegekend, stelde mij in de gelegenheid te studeren. Mijn halfzuster had die mogelijkheid niet. Om toegelaten te worden tot de universiteit van mijn keuze moest ik drie cursussen met goed gevolg afleggen: een talencursus, een inburgeringscursus en een cursus geschiedenis. In de voorbereidende cursus hoorde ik voor de eerste keer over de Holocaust. Ik was op dat moment 24 en mijn halfzuster was 21.

In die dagen stonden de kranten vol van de genocide in Rwanda en de etnische zuiveringen in het voormalige Joegoslavië. Op de dag dat mijn halfzuster me bezocht, duizelde het mij nog steeds omtrent het lot van 6 miljoen Joden in Duitsland, Nederland, Frankrijk en Oost-Europa. Ik wist nu dat onschuldige mannen, vrouwen en kinderen van elkaar waren gescheiden. De Jodenster werd op hun kleding vastgemaakt, ze werden per trein vervoerd naar de kampen waar ze werden vergast voor geen enkele andere reden dan dat ze Joods waren.

Ik zag foto’s van massa’s skeletten, zelfs van kinderen. Ik hoorde huiveringwekkende verhalen van sommige van diegenen die Auschwitz en Sobibor hadden overleefd. Ik vertelde dit aan mijn halfzuster en ik liet haar de foto’s in mijn boek zien. Haar reactie was net zo verschrikkelijk  als de foto’s in mijn boek. Met grote overtuiging schreeuwde mijn halfzuster: “Het is een leugen! Joden weten altijd hoe ze de mensen zand in de ogen moeten strooien. Ze zijn niet vermoord, vergast of massaal afgeslacht. Maar ik bid tot Allah dat op een dag alle Joden in de wereld zullen worden vernietigd.”

Ze zei niets nieuws. Ik herinner me dat tijdens mijn jeugd in Saoedi-Arabië mijn onderwijzers, mijn moeder en onze buren ons bijna dagelijks vertelden dat Joden slecht waren, de gezworen vijanden van de moslims, en dat hun enige doel was de Islam te vernietigen. Ons werd nooit iets verteld over de Holocaust.

Later woonde ik als teenager in Kenia. Ik kan me nog goed herinneren hoe de filantropie ons bereikte uit Saoedi-Arabië en andere regio’s in de Perzische Golf. De bouw van moskeeën en donaties aan ziekenhuizen en de armen gingen daarbij hand in hand met het vervloeken van de Joden. Joden waren volgens de geruchten verantwoordelijk voor de dood van baby’s en voor epidemieën als AIDS.

Ook geloofde men dat zij de oorzaak waren van oorlogen. Ze waren hebzuchtig en zouden er alles aan doen om ons moslims te vermoorden. Als we ooit vrede en stabiliteit wilden kennen en als we niet uitgeroeid wilden worden, dan moesten we de Joden vernietigen. Voor diegenen onder ons die niet in staat waren de wapens tegen hen op te nemen, was het genoeg onze handen samen te voegen, de ogen hemelwaarts te richten en tot Allah te bidden opdat hij ze zou vernietigen.

'
Dubbele boodschap: 1. ontkenning van de Holocaust en 2. de aankondiging van een nieuwe

westerse leiders die vandaag de dag zeggen dat ze geschokt zijn door Ahmadinejad ’s conferentie, met de ontkenning van de Holocaust als thema, moeten nodig hun ogen eens openen voor de realiteit. Voor de meerderheid van de moslims in de wereld is de Holocaust geen belangrijk historisch gegeven dat wordt ontkend. We weten eenvoudigweg niet dat het ooit plaatsvond omdat we er nooit over zijn geïnformeerd.

Het totale aantal Joden in de wereld wordt tegenwoordig geschat op rond de 15 miljoen, zeker niet meer dan 20 miljoen. Aan de andere kant wordt de moslimbevolking wereldwijd geschat op tussen de 1.2 en 1.5 miljard. Niet alleen groeit deze bevolking razendsnel, ook is ze erg jong.

Wat Ahmadinejad’s conferentie zo schrikbarend maakt is de (stilzwijgende) instemming van mainstream moslims. Ik blijf mezelf voortdurend afvragen: Waarom is er geen tegenconferentie in Riyadh, Cairo, Lahore, Khartoum of Jakarta die Ahmadinejad veroordeelt? Waarom hullen de 57 leden van de Organisatie van de Islamitische Conferentie zich in stilzwijgen over dit onderwerp?

Wellicht is het antwoord op die vraag even simpel als gruwelijk: Generaties lang hebben de leiders van deze zogenaamde moslimlanden hun bevolking een voortdurend dieet van propaganda gevoerd dat gelijk is aan dat wat een generatie van Duitsers (en andere Europeanen) werd gevoerd – dat Joden ongedierte zijn en als zodanig dienen te worden behandeld? In Europa was de logische conclusie de Holocaust. Als het aan Ahmadinejad ligt, zal hij niet wachten op de toestemming van moslims om de daad bij het woord te voegen.

De wereld moet keer op keer worden geïnformeerd over de Holocaust – niet alleen in het belang van de overlevende Joden en hun nageslacht maar in het belang van de mensheid in zijn geheel.

door Ayaan Hirsi Ali


Bronnen:

 1. Los Angeles Times: Why they deny the Holocaust door Ayaan Hirsi Ali [lezen]

Gerelateerd:

 • Het wordt moeilijk de Holocaust te ontkennen als je eigen vader zovele Joden ervan gered heeft [lezen]
 • Marokkaanse koning Mohammed VI steunt Holocausteducatie cfr. het Aladin Project [lezen]
 • Bezoek Palestijnse leider Ziad Al-Bandak aan KZ Auschwitz roept hevige reacties op bij Hamas [lezen]
 • De Nazi-wortels van het Palestijnse nationalisme en Islamitische Jihad door David Meir-Levi [lezen]
 • Negationistisch werk van Abbas opgenomen in leerplan basisonderwijs in Palestina [lezen]
 • Mahmoud Abbas looft prestaties van nazi Grootmoefti Haj Amin al-Hoesseini [lezen]
 • Hamas TV bekritiseert UNRWA voor onderricht Holocaust aan Palestijnse schoolkinderen [lezen]
 • Hamasleider zegt dat de Holocaust een leugen is [lees]
 • Jordaanse leraars in VN-scholen voor Palestijnse vluchtelingen weigeren Holocaust educatie te geven [lees]
 • De rol van de Protocollen van de Wijzen van Sion in Egypte en bij Hamas [lees]
 • ‘Hitler is de held van veel moslims’ [lezen]
 • Palestina verraden – een recensie van Palestine Betrayed van Efraim Karsh door Daniel Pipes [lezen]
 • Turken houden nog altijd heel veel van Adolf Hitler [lezen]
 • Radicale islam is ontstaan uit propaganda van de nazi’s [lezen]
 • Hitler’s erfenis: islamitisch antisemitisme in het Midden-Oosten [lezen]
 • De moslims en de Holocaust [lezen]
 • ‘Mein Kampf’ erg populair bij moslims in ‘Palestina’ en het Midden-Oosten [lezen]
 • Het succesverhaal van de Protocollen van de Wijzen van Zion en Mein Kampf in het Midden-Oosten [lezen]
 • Oorsprong van Jodenhaat in de Islamitische wereld [lezen]
 • De Protocollen van de Wijzen van Zion springlevend in het M-O [lezen]
 • Palestijnen werden in de jaren ’30 bewapend door de nazi’s [lezen]
 • De Grootmoefti en Hitler, woensdag 9 december 2009 op Arte-TV [lezen]
 • Waarheid over naziverleden van Al-Hoesseini ongewenst in Berlijn [lezen]

Een gedachte over “Waarom Arabieren en Perzen in de moslimwereld de Holocaust blijven ontkennen [Ayaan Hirsi Ali]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.