Iran is ‘verontwaardigd’ omwille van beschuldiging van banden met de terreur [cartoon]

outraged2“Wij zijn verontwaardigd!” riep Ahmadinejad maandag jongstleden uit nadat het Iraanse regime werd genoemd in een terroristische samenzwering om een trein te laten ontsporen in Canada. President Mahmoud Ahmadinejad kreeg hierbij uiteraard de morele steun van zijn terroristische proxy organisaties Hezbollah, Hamas en – zoals op het plaatje te zien is – van een man met een kap over zijn hoofd die verder anoniem wenst te blijven (waarschijnlijk Mister Jihad) [bron]

Op maandag 22 april 2013 heeft de Canadese politie twee mannen gearresteerd die een terreuraanslag wilden uitvoeren op een passagierstrein die New York met Toronto verbindt. De twee terroristen, Chiheb Esseghaier (30 jr.) uit Montreal en Raed Jaser (35 jr.) uit Toronto, bleken banden te hebben met Al Qaeda. Volgens de woordvoerder van de Royal Canadian Mounted Police, James Malizia, kregen de twee terroristen de “steun van Al Qaeda elementen die in Iran zijn gelokaliseerd,” maar voegde er meteen aan toe dat het niet bewezen is dat Iran betrokken is in de samenzwering.

Niettegenstaande dat, reageerde Iran bijzonder furieus op de verdachtmakingen. “Er is niet het minste bewijs dat de twee gearresteerden met Iran verbindt,” zei de woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken Ramin Mehmanparast, dinsdag jl. Hij zei dat de ideologie van Al Qadea op geen enkele wijze overeenstemt met die van de Islamitische Republiek en dat Iran gekant is “tegen om het even welk geweld dat levens in gevaar kan brengen.” Eh, behalve als het om Joden gaat natuurlijk. šŸ˜¦

Zoals bekend heeft Canada vorig jaar de diplomatie betrekkingen met Iran bevroren als reactie op de financiƫle, militaire en logistieke steun van Iran aan islamistische terreurgroepen zoals bv. Hamas, Islamitische Jihad en Hezbollah, evenals omwille van zijn atoomwapenprogramma en zijn openlijk vijandige houding jegens de Joodse staat Israƫl.


Bronnen:

  1. Yahoo News: Canada thwarts “al Qaeda-backed” train plot, Iran denies role [lezen]
  2. BBC News: Iran denies link to Canada train ‘al-Qaeda plot’ [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.