Wat leren Palestijnse kinderen vandaag in de UNRWA scholen? Jodenhaat en Israëlhaat mijnheer!

De UNRWA is de bijzondere hulporganisatie van de Verenigde Naties ‘alléén voor Palestijnen” die in 1949 werd opgericht om de honderdduizenden Arabische vluchtelingen bij te staan die tijdens de Israëlische Onafhankelijkheidsoorlog van 1947-1949 hun huizen en steden ontvluchtten. Het gros van hen verkoos de ontwikkelingen van de oorlog af te wachten in de buurlanden in afwachting van hun terugkeer, nadat de Arabische legers de Joodse staat van de kaart zouden geveegd hebben. Dat is niet gelukt.

Jaarlijks besteedt de UNRWA ca. 500 miljoen dollar aan het onderwijs in de Palestijnse scholen in Gaza en op de West Bank. Wat ze daar leren is niet de taal van vrede met Israël, integendeel. Een onthullende reportage die niets aan de verbeelding overlaat. Met en dankzij de hulp van de westerse donoren, die maandelijks miljoenen dollars en euro’s kritiekloos storten in de bodemloze financiële put van de corrupte Palestijnse Autoriteit geleid door de ‘gematigde’ Palestijnse leider Mahmoud Abbas.

unrwa-school4Intussen in een UNRWA-school ergens in Gaza tijdens de les geschiedenis, geeft de onderwijzeres van dienst een wijze levensles mee aan haar pupillen:

smiley_surprise_2“Lieve onderdrukte meisjes. Eens wij de Zionistische staat hebben vernietigd en de Joden in de zee hebben gedreven komt alles weer goed. Nooit meer studeren, nooit meer oorlog en geweld, nooit meer werken, nooit meer vroeg naar bed, nooit meer pijn en nooit meer ziek, alle dagen van het jaar vakantie, eten en snoepgoed zoveel je maar wilt, bergen geld en luxe voor iedereen zoveel als je maar kan grijpen!”

“Joepie!” krijsen de Palestijnse meisjes enthousiast, “Allah is Groot, maar UNRWA is nog veeeel Groter!


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Commentaar overbodig!”

Bronnen:

  1. Israel Behind the News: Inside the UNRWA Classroom [lezen]

Gerelateerd:

  • De UNRWA, de onovertroffen gezegende vluchtelingenmachine van de Verenigde Naties door Yoaz Hendel [lezen]
  • De banden van de UNRWA, de VN-hulporganisatie voor Palestijnen, met de terreur [lezen]
  • Verenigde Naties erkent twee verschillende vluchtelingen: ‘Palestijnen’ vs. ‘alle anderen samen’ [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.