Israël staat er thans bijna helemaal alleen voor, door iedereen verlaten en verraden [Eitan Haber]

amarica-dont-worry2Joodse humor op z’n best: “Amerika, maak je geen zorgen, Israël staat achter jou!”

Zelfs op het ogenblik dat Amerikaanse vliegtuigen voorbereidingen treffen om de kernfaciliteiten in Iran aan te vallen en eveneens Amerikaanse Tomahawk raketten naar chemische wapenopslagplaatsen in Syrië op zoek zijn, moeten wij de waarheid niet verder blijven verbloemen: In deze oorlog zijn wij (bijna) alleen op onszelf aangewezen.

Amerika zal slechts ten oorlog trekken voor zijn eigen belangen. In de huidige atmosfeer in de Verenigde Staten, en terwijl het zich terugtrekt uit zijn huidige aan de gang zijnde oorlogen, zal Washington geen oorlog beginnen omwille van Jeruzalem.

Israëlische regeringsambtenaren zullen zeggen dat er, naar verluidt, geen grotere tegenspraak is: De Soennitische wereld staat dezer dagen dichter bij de staat Israël dan ooit voordien het geval is geweest.

De Soennitische wereld wordt angst aangejaagd door de Sjiitische wereld die wordt vertegenwoordigd door Iran en net zoals de Staat Israël, zien Saoedi-Arabië, Jordanië, de Golfstaten (behalve misschien Qatar) en zelfs Egypte, Iran en zijn satellieten als vijanden voor alle intenties en doeleinden. Deze landen zouden zich graag bij een aanval op Iran aansluiten als dat mogelijk was.

Maar de Amerikanen verbergen hun bedoelingen niet met betrekking tot Iran en waarschijnlijk ook niet met betrekking tot Syrië. Zij staan nog steeds erg huiverig om hun vingers onder te dompelen in de nucleaire en chemische modder. President Obama zei in het openbaar in Israël en in duidelijk Hebreeuws: “You are not alone” (U staat er niet alleen voor), maar intussen grijpen de Amerikanen elk excuus aan om te vermijden dat de levens van hun mensen worden geriskeerd op de weg naar Teheran.

De Amerikanen zeggen tegen zichzelf: Wij overleefden de Koude oorlog en de nucleaire dreiging van de Sovjets, die tientallen en wellicht honderden kernfaciliteiten heeft, en wij hoeven helemaal niet bevreesd te zijn wanneer het aan komt op de Iraanse nucleaire dreiging. Wij hebben Stalin meegemaakt, wij hebben Kroetsjov gehad (zelfs met de rakettencrisis in Cuba) en wij zullen met succes ook wel voorbij Ahmadinejad geraken.

New York, 27 september 2012. Premier Netanjahoe in de Verenigde Naties trekt een rode lijn onder de kernambities van Iran: “Tot daar en niet verder!” In het voorjaar van 2013, uiterlijk tegen de zomer, zal Iran Fase 2 van zijn uraniumverrijking hebben bereikt, en dan duurt het nog maar enkele weken, hooguit wat maanden, vooraleer het een atoomwapen kan aanmaken. Een en ander belooft een hete zomer te worden in het Midden-Oosten.

Amerikanen proberen constant alles van tafel te vegen
Dit is precies wat de Israëliërs niét denken. Israël is niet zo uitgestrekt als de Verenigde Staten; noch is het een wereldmacht in tegenstelling tot om het even welke natie. Israël kan zijn bezorgdheid over om het even welke kernactiviteit correct inschatten, nadat “buitenlandse bronnen” jarenlang en generaties lang hebben beweerd dat het atoomwapens zou bezitten. Israël weet ook hoe de Iraniërs de volledige wereld kunnen misleiden en bedriegen. Israël deed dat ook en het kan de Iraniërs elke truc leren die er bestaat.

Het is niet zonder reden dat de Amerikanen proberen het onvermijdelijke te vertragen door te palaveren over tijdschema’s. Omtrent de Iraanse kwestie, is de speelruimte in het tijdschema vrij groot en overschrijdt ruimschoots elke rode lijn die door Benjamin Netanjahoe in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij wijze van waarschuwing aan Iran op een kartonnen bord werd getrokken.

Omtrent de Syrische kwestie, zoeken de Amerikanen overal naar verontschuldigingen om het gebruik van chemische wapens niet te erkennen noch toe te laten door het Syrische regime. De Amerikanen weten zeer goed dat het gebruik toelaten van chemische wapens in Syrië hoogst waarschijnlijk oorlog betekent, of minstens een lange “dag van strijd” waarin Syrië zich zal omdraaien en nooit meer hetzelfde zal zijn.

Amerika heeft Israël beloofd dat “alle opties op de tafel liggen,” maar het probeert constant de tafel leeg te vegen. En zo ontstaat een duidelijk beeld, in de dagen die nog komen en op z’n minst in de nabije toekomst, dat Israël en het machtige IDF zich bijna geheel alleen aan de frontlijn bevinden tegen Iran en Syrië.

De Amerikanen, die de vrees van Israël begrijpen, bedekken de netelige weg naar Teheran en Damascus met belangrijke aankoopakkoorden, die waarschijnlijk slechts uitgevoerd zullen worden nadat de “zondvloed” over en voorbij Israël is gegaan.

door Eitan Haber


Bronnen:

 1. Ynet News: We are almost alone door Eitan Haber [lezen]

Gerelateerd:

 • De waarschuwing van Syrië: de wereld zal straks Israël ook niet komen redden door Yair Lapid [lezen]
 • Het kan de Europese Unie geen barst schelen of Israël uiteindelijk zal overleven of niet door Israel Today [lezen]
 • Iraans parlementslid bezweert de Joodse staat: ‘Niets kan Israël van de ondergang redden’ [lezen]
 • Waar blijft de berichtgeving? Zoals het met Israël gaat, zo zal het ons allen vergaan [lezen]
 • Stafchef Israëlisch Leger Benny Gantz: Er komt nooit een tweede Holocaust +video [lezen]
 • Ja natuurlijk is elke kritiek op Israël vanzelfsprekend antisemitisch of wat dacht u?! door Benjamin Kerstein [lezen]
 • De bestendiging van het Arabisch-Israëlisch conflict wordt gefinancierd door Nederland en de EU [lezen]

Een gedachte over “Israël staat er thans bijna helemaal alleen voor, door iedereen verlaten en verraden [Eitan Haber]

 1. Het is nog nooit anders geweest. Israel ligt permanent onder de ‘beschaafde wereld microscoop.

  Een wereld die Israel altijd graag wapens wilde verkopen, alleen de gewoonte had wapen boycots tegen datzelfde land uit te roepen midden in oorlogen waarin Israel om zijn overleving vocht.(vandaar de nu bloeiende Israelische wapenindustrie).

  Een wereld die Israel het ‘embleem ophangt van ‘apartheid & racisme, terwijl dat niets met de waarheid van doen heeft.

  Een wereld die Israel van diefstal van zijn eigen land beschuldigd!

  Een wereld die Israel van alles beschuldigd waar een mens maar aan kan denken.

  Een wereld die nu weer aan de vooravend staat om de Jood/Israel te boycotten (waar het hen uitkomt), maar die wel in de rij staan om mee te verdienen aan de Israelische gas & (binnenkort) olie velden.

  Israel heeft altijd alleen gestaan en was altijd gehaat.

  Maar liever gehaat, sterk & onafhankelijk, dan geliefd & voor eeuwig afhankelijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.