Verenigde Naties erkent twee verschillende vluchtelingen: ‘Palestijnen’ vs. ‘alle anderen samen’

unrwamachine3“Allah is Groot, maar UNRWA is Groter!” luidt het gezegde onder Palestijnen in Gaza en op de West Bank en zij beseffen deksels goed waarom dat zo is. Maandelijks worden miljoenen dollars en euros in de Palestijnse Autoriteit gestort, evenredig verdeeld over Gaza dat gerund wordt door de terreurgroep Hamas en anderzijds aan het bestuur van het corrupte Al Fatah van Mahmoud Abbas op de West Bank.

Geld dat in hoofdzaak komt van het Westen en de Verenigde Staten want de Arabische landen geven geen lor om de Palestijnen en doneren nagenoeg geen rooie duit aan de PA. Waarom geven de Arabieren niks? Omdat voor de Arabieren elke dode Palestijn 100 keer meer waard is dan 10.000 levenden, want dit brengt hen telkens een stap dichterbij de vernietiging van Israël.

“… de Arabische landen willen het Arabische vluchtelingenprobleem niet oplossen. Ze willen het bestendigen als een open zweer, als een belediging voor de Verenigde Naties en als een wapen tegen Israël. De Arabische leiders kan het geen barst schelen of deze Arabische vluchtelingen leven of sterven.” [Ralph Galloway in augustus 1958, toenmalig UNRWA chef, zoals hij geciteerd werd door Terence Prittie in The Palestinians: People, History, Politics, blz. 71 bron]

Door de Verenigde Naties werden na het einde van de Tweede Wereldoorlog twee aparte vluchtelingenorganisaties opgericht: de UNRWA (alléén voor Palestijnen) en de UNHCR (alle andere vluchtelingen van de wereld samen). Die opvallend aparte behandeling van de Palestijns Arabische vluchtelingen ten aanzien van alle anderen is duidelijk politiek geïnspireerd.

Terwijl de UNHCR zich erop toelegt om de problemen van de internationale vluchtelingen op te lossen en hen zo vlug mogelijk te hervestigen in het land waar ze verblijven of waar ze vandaan komen, beoogt de UNRWA precies het tegenovergestelde. Met name: de situatie van Palestijnse vluchtelingen bestendigen met het officieuze doel hen ooit te vestigen in Israël, alwaar hun inmiddels bijna allen overleden voorouders ooit gewoond zouden hebben. Dit zou uiteraard het demografisch evenwicht in Israël doen kantelen in het voordeel van de Arabieren en het feitelijke einde betekenen van de Joodse staat.

Nog een belangrijk verschil is dat in tegenstelling tot die van alle anderen vluchtelingenpopulaties (UNHCR-vluchtelingen), de vluchtelingenstatus van de Palestijnen (UNRWA-vluchtelingen) erfbaar werd gemaakt. De status wordt van vader op zoon automatisch doorgegeven en dat onbeperkt in de tijd met inbegrip van alle voordelen die dergelijke status genereren: gratis onderwijs, medische verzorging, huisvesting, voeding enz.

Het is dan ook voor iedereen zonneklaar dat voor de Verenigde Naties niét alle vluchtelingen gelijk zijn. De begunstiging van de ‘Palestijnen’ ten aanzien van alle andere vluchtelingen in de wereld, kadert ontegenzeglijk in de gevoerde Apartheidspolitiek en de disproportionele focus van de VN jegens de Joodse staat Israël.

Hieronder een plaatje dat de opmerkelijke verschillen toelicht: UNRWA versus UNHCR.

UNRWA-UNHCRd


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Ongelooflijk!!!!!!!!!!!!!!!”

Bronnen:

 1. The Commentator: Does the United Nations treat all refugees equally? [lezen]

Gerelateerd:

 • Voor de VN is de ene vluchteling de andere niet – UNRWA vs UNHCR [lezen]
 • Voor altijd vluchteling? Een humanitaire benadering om de Palestijnse vluchtelingencrisis op te lossen [lezen]
 • Laat ons de kwestie van de Palestijnse vluchtelingen eens en voor altijd van tafel vegen [lezen]
 • UNRWA sluit kantoren in Gaza na bestorming door Palestijnen opgehitst door Hamas [lezen]
 • De banden van de UNRWA, de VN-hulporganisatie voor Palestijnen, met de terreur [lezen]
 • Hamas TV bekritiseert UNRWA voor onderricht Holocaust aan Palestijnse schoolkinderen [lezen]
 • De UNRWA, de onovertroffen gezegende vluchtelingenmachine van de Verenigde Naties door Yoaz Hendel [lezen]
 • Rand Fishbein: ‘Laat ons de UNRWA opdoeken en de Palestijnse vluchtelingen hervestigen’ +video [lezen]
 • De leugens van de UNRWA, diplomatiek wapen van de VN in de strijd om de vernietiging van Israël [lezen]
 • Einat Wilf: UNRWA ‘fabriceert’ aan de lopende band Palestijnse vluchtelingen door Ben Bresky [lezen]
 • Ongelooflijk maar waar: Europese Unie geeft nog eens 72 miljoen dollar aan Hamas/UNRWA [lezen]

3 gedachtes over “Verenigde Naties erkent twee verschillende vluchtelingen: ‘Palestijnen’ vs. ‘alle anderen samen’

 1. Optimistische schattingen van het ‘echt’ aantal Palestijnse vluchtelingen, tenminste wanneer we de regels van de UNHCR zouden toepassen en enkel de eerste generatie vluchtelingen zouden tellen, liggen momenteel tussen de 20.000 en 30.000.

  Alléén voor dat kleine aantal is Israël eventueel bereid om te voorzien in compensatie of zelfs “terugkeer”. Maar dat vindt de Palestijnse Autoriteit niet interessant. Daar kan je natuurlijk het demografisch evenwicht mee verstoren.

  Like

 2. De UNWRA serves 4.8 million Refugees.

  Dit is precies waar het schoentje wringt! Er zijn geen 4.8 miljoen ‘Palestinian refugees.

  Het waren er in 1948 ong. 600 à 700 000 en het zouden er nu een pak minder moeten zijn want er zijn vele van de originele ‘refugees gestorven.

  Er waren ook ong. 800 000 Joodse Refugees uit de Arabische landen en die zijn allemaal verdwenen …..ra ra hoe kan dat?

  Like

 3. Begrijpen we nu waarom het dagelijks groeiende ‘Palestijns vluchtelingen probleem’ nooit zal worden opgelost zolang de UNWRA bestaat.

  Zij zijn de grootste stoorfactor & tegenstander van een oplossing (letterlijk bedoeld) want dan zijn ze hun lucratieve banen kwijt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.