Terroristen vuren vanuit de Gazastrook twee raketten af op Israël

terror03

Eshkol, Z-Israël, 18 april 2013 omstreeks 23u00. Gisteravond werden door terroristen vanuit de Gazastrook twee raketten willekeurig afgevuurd naar de burgerbevolking van Israël. De raketten explodeerden in open terrein in het gebied van de Regionale Raad van Eshkol.

Eshkol2Er werden geen lichamelijk gewonden noch materiële schade gemeld. Het rode alarm ging niet over.

De Regionale Raad van Eshkol, gelegen in het zuiden van Israël en grenzend aan Gaza en de Egyptische grens (zie kaartje, groen gearceerd) groepeert een 14-tal kibboetsen, vijftien Moshavim en een 3-tal andere gemeenschappen.

De dag eerder werden op woensdag drie raketten afgevuurd op de badstad van Eilat, waarvan slechts van twee raketten de brokstukken werden teruggevonden. Niemand raakte gewond niettegenstaande de raketten insloegen in bewoond gebied. Het Iron Dome anti-raketsysteem had de raketten weliswaar gedetecteerd maar niet onderschept. De raketten werden naar alle waarschijnlijkheid afgevuurd vanuit de Egyptische Sinaïwoestijn.

Dinsdag jongstleden verwees Israël ’s minister van Defensie Moshe Ya’alon naar het sporadisch vuren vanuit de Gazastrook en zei:

“Hezbollah en Hamas hebben zich bewapend met tienduizenden verschillende soorten raketten en missiles, die zij lanceren naar onze steden en burgers wanneer zij daartoe de opdracht krijgen. Zelfs nu en ondanks wat bereikt werden tijdens Operation Pillar of Defense (8-daags IDF-verdedigingsoffensief van nov. 2012), krijgen de zuidelijk gelegen steden raketinslagen te verduren. Wij zullen dergelijke incidenten niet tolereren en zullen terugslaan.”


Bronnen:

  1. Ynet News: 2 rockets hit open area in Eshkol Regional Council door Ilana Curiel [lezen]
  2. Arutz-7: Gaza Terrorists Fire Two Rockets at Israel door Elad Benari [lezen]

Gerelateerd:

  • Salafistische terreurorganisatie vuurt vanuit de Sinaï twee raketten af op Eilat [lezen]
  • Palestijnen vuren raketten af op Israël terwijl Obama in Ramallah op bezoek is bij Abbas [lezen]

2 gedachtes over “Terroristen vuren vanuit de Gazastrook twee raketten af op Israël

  1. Het opgeven van de strook van Gaza en de Sinai zijn bloedige bunders gebleken in de Israelische politiek. Dat had nooit Mogen gebeuren. Met een knaap als Morsi is het toch al afgelopen met het vredesproces, als dat er al was.

    Like

Reacties zijn gesloten.