Salafistische terreurorganisatie vuurt vanuit de Sinaï twee raketten af op Eilat

eilat14Eén raket werd nadien in open terrein terug gevonden [bron]

Woensdagochtend 17 april 2013 kort na 9 uur, loeiden de sirenes doorheen de badstad Eilat in de meest zuidelijke punt gelegen van Israël aan de Golf van Aqaba. De inwoners van de stad renden ijlings naar de schuilkelders om een veilig onderkomen te zoeken.

Enkele seconden later hoorden toeristen twee luide klappen toen de raketten insloegen. Eén raket explodeerde in de achtertuin van een private woning, de andere landde in open gebied. Vele mensen moesten nadien medisch behandeld worden voor shocktoestand. Gelukkig vielen er geen lichamelijk gewonden. De kleine luchthaven van Eilat werd uit veiligheidsoverwegingen tijdelijk gesloten.

Het was niet meteen duidelijk waar vandaan de raketten werden afgevuurd, maar later op de dag verklaarde de woordvoerder van het IDF dat de raketten naar alle waarschijnlijkheid werden afgevuurd vanuit de Egyptische Sinaï Peninsula, een gebied dat erg onrustig is geworden en een uitvalsbasis van terroristen sinds de val van president Hosni Moebarak in de herfst van 2011.

Begin april werd een anti-raketsysteem van het type Iron Dome opgesteld nabij Eilat, omwille van de toenemende dreiging van terreuraanslagen en de complete wetteloosheid die heerst in de Sinaïwoestijn aan de Egyptische zijde. Nochtans heeft het Iron Dome systeem de raketten van woensdag niet onderschept en het IDF zoekt uit waarom dat niet gebeurde.

Fouad Belkacem
Belgische Salafist Fouad Belkacem van Sharia4Belgium opnieuw in de cel

Later op de dag werd de aanslag opgeëist door een Salafistische Jihadgroep die banden heeft met Al Qaeda: “De leeuwen van de Mujahedeen Shura Council uit de Omgeving van Jeruzalem is erin geslaagd om met twee grad-raketten het bezette Eilat onder vuur te nemen in de ochtend van 17 april en heeft zich nadien in alle veiligheid teruggetrokken,” luidde het in een mededeling die werd geplaatst op een jihadistische website.

Dezelfde terreurgroep vuurde eerder op 21 maart 2013, tijdens de tweede dag van het bezoek van president Barack Obama aan Israël en de Palestijnse gebieden, vier raketten af vanuit Beit Hanoun in het noorden van Gaza naar de Israëlische stad Sderot. Overigens zonder veel schade aan te richten noch lichamelijk gewonden.

Op 14 oktober 2012 was het IDF erin geslaagd om twee leiders van Mujahideen Shura Council, Ashraf al-Sabah en Hisham al-Saedni, in Gaza uit te schakelen, toen zij zich verplaatsten op een motor en vanuit de lucht door een Israëlisch jachtvliegtuig onder vuur werden genomen en gedood.

saedni2Gaza, 14 oktober 2012. De Salafistische terrpristenleider Hisham al-Saedni wordt ten grave gedragen


Bronnen:

 1. Ynet News:
  – 2 rockets fired at Eilat; no injuries door Meir Ohayon [lezen]
  – Salafi group claims responsibility for rocket fire door Roi Kais [lezen]
  – Watch: Salafis launch rockets at Eilat door Roi Kais [lezen]
 2. Arutz-7:
  – Salafi Terror Group Releases Video of Rocket Attack on Eilat door Elad Benari [lezen]
  – Jihad Terror Group Claims ‘Credit’ for Eilat Rocket Attack door Chana Ya’ar [lezen]
  – Rocket fired at Eilat from Sinai door Maayana Miskin & Chana Ya’ar [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.