Intussen in Gaza: Hamas geeft Palestijnse kinderen militaire drill en leert gebruik van wapens +video


Hamas geeft militaire training aan de scholen van Gaza

In de korte videoreportage hierboven van Al Jazeera van donderdag 16 april 2013 is te zien hoe Palestijnse jongeren van 15-16 jaar oud militaire drill krijgen en leren hoe met wapens om te gaan. Niet iedereen is daar even gelukkig mee in Gaza en zeggen dat de lessen aan de academie voor de jongeren beter theoretisch zouden zijn en niet meteen een praktische opleiding in wapens zouden mogen omvatten. Zoals u zelf kan vaststellen worden onze maandelijkse giften van miljoenen euro’s en dollars “hulpgelden” aan de Palestijnse Autoriteit, bijzonder nuttig besteed in Gaza… šŸ˜¦

Sinds 22 november 2012, het einde van Operation Pillar of Defense, zwijgen de wapens. Op een aantal uitzonderingen na (zie hier, hier en hier), worden er nauwelijks nog qassamraketten of mortiergranaten afgeschoten. Dat betekent niet dat Hamas de strijd heeft opgegeven, integendeel. Terwijl de wereldopinie denkt dat de strijd voorbij is en het tijd wordt om Hamas als een waardige gesprekspartner voor de vrede te zien, worden in Gazastrook opnieuw voorbereidingen getroffen om de strijd om de verovering van Israƫl dra weer op te nemen.

kidterr2Gaza, 24 januari 2013. Militaire opleiding van kinderen door Hamas gevolgd door militaire parade waar ook premier Ismail Haniyeh aanwezig was en het woord voerde. Bemerk rechts onderaan de jongste “militaire student” van de rekruten van Hamas, uiteraard met het wapen in de aanslag… “Jong geleerd is oud gedaan!”

Op 24 januari ’13 kondigde premier Ismail Haniyeh van Hamas de oprichting aan van een militaire academie, de eerste in zijn soort in de Gazastrook, die kinderen en studenten moeten voorbereiden voor de “fase om Palestina te bevrijden”. Haniyeh vertelde dat de nieuwe academie moet opvoeden en voorbereiden voor de stichting van een Palestijnse staat “van de rivier tot aan de zee.” Hij zei dat kinderen reeds vanaf 7 tot 9 jaar oud in de school kunnen inschrijven en afstuderen met een diploma of een BA in militaire zaken.

Echter, het commando van de Qassam Brigades, de militaire gewapende vleugel van Hamas, is echter formeel: geen verzet tegen de Zionistische bezetter maar een bevrijdingsoorlog. In een interview op Al Quds TV (de officiƫle omroep van Hamas in Gaza), dat werd uitgezonden op 18 december 2012, legt commandant Zaher Jabarin uit hoe een en ander moet begrepen worden. Zaher is een topleider van Hamas die een levenslange gevangenisstraf uitzat in Israƫl, maar in oktober 2011 werd vrijgelaten als resultaat van de gevangenuitwisseling van 1027 Palestijnse terroristen in ruil voor ƩƩn Israƫlische soldaat, korporaal Gilad Shalit.

resistance

Hamascommandant Zaher Jabarin: “Wij bereiden ons voor op een bevrijdingsoorlog en niet enkel het verzet zoals wij dat in het verleden deden.”

In het bewuste interview vertelt Hamascommandant Zaher Jabarin hoe de islamitische beweging van Hamas de verantwoordelijkheid voor de opvoeding en militaire opleiding van de jongeren op zich zal nemen, van diegenen die willen deelnemen aan de veldslag tegen IsraĆ«l en het martelarendom opzoeken door middel van zelfmoordaanslagen. Zaher kondigde tegelijk ook een “bijzonder moedige zelfmoordaanslag” aan die binnenkort zal plaatsvinden.

Commandant Jabarin:

“Wij van Hamas zijn er thans van overtuigd dat onze leiders de slag om de bevrijding voorbereiden, niet van het verzet. Wij zullen de “Islamitische Verzetsbeweging” van Hamas blijven, maar we hebben thans het concept van bevrijding en wij bereiden ons voor op de slag van de bevrijding en zullen, zo Allah het wil, Jeruzalem binnen trekken. [..] Het Palestijnse volk en het Arabische volk zijn er thans van overtuigd dat IsraĆ«l zal verslagen worden, en het zal inderdaad verslagen worden en wij zullen erin slagen om ons land te bevrijden. Wij bereiden ons voor op een bevrijdingsoorlog en niet enkel het verzet zoals wij dat in het verleden deden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.