Britse ontwikkelingshulp aangewend voor het martelen van Palestijnse gevangenen [Likoed.nl]

martelkamer

Steeds meer Europese landen beginnen zich af te vragen wat zij nu eigenlijk financieren met hun ‘ontwikkelingshulp’ aan de Palestijnen.

In Noorwegen woedt op dit moment een discussie over het betalen van salarissen door de Palestijnse regering aan Palestijnse terroristen, betaald met Noors ontwikkelingsgeld. Uiterst pijnlijk was het dat vorige maand bleek dat de Noorse regering het Noorse parlement daarover heeft voorgelogen, door herhaaldelijk te beweren dat er geen salarissen aan Palestijnse terroristen werden betaald. De Noorse regering heeft nu moeten erkennen dat dit niet klopt, omdat zij zelf was bedrogen door de Palestijnse regering van Abbas.

In Groot-Brittannië zijn onthullingen naar buiten gekomen over het martelen van Palestijnse gevangenen met Brits ontwikkelingshulpgeld. Afgelopen december rapporteerde de in Londen gevestigde Arabische mensenrechtenorganisatie (The Arab Organization for Human Rights) dat 96% van de gevangenen van de Palestijnse Autoriteit op de Westbank gemarteld zou zijn. Het ging daarbij om 13.271 gevangenen in de periode 2007-2011.

shabehHet Britse dagblad The Daily Mail ging op onderzoek uit en kwam eveneens met schokkende onthullingen. Een voormalige Palestijnse gevangenisfunctionaris verklaarde dat marteling gemeengoed is: “Ondervraging is een oorlog tussen twee personen. In de jaren negentig werd er daarom keihard op los geslagen. Nu is de meest gebruikte methode ‘shabeh’: de gevangene krijgt een masker op en wordt urenlang in een pijnlijke positie vastgebonden,” (plaatje hiernaast).

De Britse belastingbetaler betaalt jaarlijks 86 miljoen pond (ongeveer 100 miljoen euro) aan de Palestijnse Autoriteit. Zelfs zonder de bedragen die nog via de EU en de VN verstrekt worden, is dat meer per hoofd van de bevolking dan aan wie dan ook.

Eenderde van al deze internationale hulpgelden besteedt de Palestijnse Autoriteit aan de politie en veiligheidsdiensten – meer dan van onderwijs en zorg samen – waarmee dus een repressieve politiestaat in stand wordt gehouden. De Engelsen helpen zelfs ook nog in de praktijk, doordat de Britse veiligheidsdiensten agenten hebben in Jeruzalem, om de Palestijnse veiligheidsdiensten technisch te ondersteunen.

De Palestijnse rechter Ahmad Toubasi verklaarde aan The Daily Mail: “Ja, wij weten dat de Britten geïnteresseerd zijn in mensenrechten en dat Britse belastingbetalers niet willen dat die geschonden worden. Maar dat gebeurt toch.”

Een recent vrijgelaten gevangene bevestigt dat: “Mijn hele gevangenschap [van ruim een maand] kreeg ik vrijwel dagelijks ‘shabeh’. Ik kreeg een doek over mijn hoofd en werd aan een muur gehangen, met slechts mijn tenen op de vloer. Je spieren zwellen op en alles gaat pijn doen. Vaak hoorde ik medegevangenen schreeuwen.” De journalist van The Daily Mail zag dat zijn armen en handen nog steeds opgezwollen waren.

De Palestijnse mensenrechtenorganisatie ‘Independent Commission on Human Rights’ meldt dat bij bezoeken de ophanghaken gewoon zichtbaar zijn aan de gevangenismuren, maar dat op hun rapportages niet gereageerd wordt.

De Palestijnse gevangenen zijn vaak studenten, die van misdaden worden beschuldigd als ‘het in gevaar brengen van de balans in de Palestijnse samenleving’. Professor Raed Neirat van de universiteit van Nabloes verklaarde: “Alleen ik al heb elk jaar minstens tien studenten die hun studiejaar niet halen omdat ze tentamens hebben gemist vanwege gevangenschap.“

De Britse consul sir Vincent Fean heeft nu zijn zorgen overgebracht aan de Palestijnse Autoriteit. Maar net als Noorwegen is Engeland merkwaardig genoeg nog niet zo ver om eindelijk te stoppen met het geven van ontwikkelingshulpgeld aan de repressieve Palestijnse regering. Die regering verheerlijkt terreur tegen Israël en martelt de eigen Palestijnse bevolking, en dit alles betaald met overvloedig Europees belastinggeld.

door Likoed Nederland

Artikel van Likoed Nederland, gepubliceerd op De Dagelijkse Standaard, 16 april 2013.

In het Midden-Oosten zijn folteringen en martelingen normaal en zelfs een gewettigde strafmaatregel. Op het plaatje: Iraanse islamitische politie voert in het openbaar een geselingstraf uit. Massoud Sadeqi, een aanhanger van de Iraanse Partij voor Vrijheid, werd voor zijn politieke activiteiten in oktober 2011 veroordeeld tot zes jaar opsluiting en 74 zweepslagen.
Lijfstraffen in de vorm van stok- en zweepslagen zijn dagelijkse kost in het Midden-Oosten en er komt telkens veel volk naar kijken. Soms wordt de uitvoering van de straffen ook rechtstreeks op de openbare televisie uitgezonden. Dan moet je er het huis niet speciaal voor uit en kan je met een zak popcorn of chips met het hele gezin genieten van dit traditioneel volksvermaak. 😦

Bronnen:

 1. Likoed Nederland: Britse steun voor de marteling van Palestijnse gevangenen [lezen]

Gerelateerd:

 • Voor echte foltering moet je in het Midden-Oosten zijn door Afshin Ellian [lezen]
 • Human Rights Watch rapport: Hamas schendt mensenrechten van Palestijnen in Gaza [lezen]
 • Hamas pleegt oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid volgens Geneefse Conventie [lezen]
 • Amnesty International veroordeelt Hamas voor oorlogsmisdaden en schending mensenrechten [lezen]
 • Opmerkelijk: Human Rights Watch beschuldigt Hamas van oorlogsmisdaden tegen Israël [lezen]
 • Al Fatah van ‘gematigde’ Mahmoud Abbas verheerlijkt oorlogsmisdaden van Hamas door Likoed.nl [lezen]
 • Palestijnse mensenrechtengroep beschuldigt PA en Hamas van… schending van de mensenrechten! [lezen]
 • Inside Hamas: Palestijnse mensenrechtenactivist Abu Rahma onthult door Michael Borgstede [lezen]

3 gedachtes over “Britse ontwikkelingshulp aangewend voor het martelen van Palestijnse gevangenen [Likoed.nl]

 1. Brood en spelen? Anja Meulenbelt en Inge Neefs beide ooit “stiekem bedreigd” door Hamas en Hezbollah, houden van dit soort spelletjes. Dat moslimvrouwen worden onthoofd of miljoenen meisjes worden besneden kan hun geen moer schelen.
  Ben

  Like

 2. In het Midden-Oosten zijn folteringen en martelingen normaal en zelfs een gewettigde strafmaatregel. Op het plaatje: Iraanse islamitische politie voert in het openbaar een geselingstraf uit. Massoud Sadeqi, een aanhanger van de Iraanse Partij voor Vrijheid, werd voor zijn politieke activiteiten in oktober 2011 veroordeeld tot zes jaar opsluiting en 74 zweepslagen.

  Like

 3. En het nieuws is?

  Dit is al lang bekend voor een ieder die het wilde weten!

  Europeanen (regeringen, NGO’s & domme individuen) hoorden hier niet bij en dit komt met een prijskaartje.

  Oei, oei, een felle tegenslag voor onze ‘genuanceerde dames/heren journalisten, die er met hun microfoons & camera’s 24/7 boven stonden en dit niet zagen of wilden zien. Hopelijk gaan nu eindelijk de ogen open en staat het verstand niet meer op nul en……….. horen Jan & Annie hier ook iets over in onze nieuws & actualiteiten programma’s……..tenslotte zijn het hun belastingcenten waarmee de heren/dames journalisten, politici & NGO’s hun eenzijdige politiek konden bedrijven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.