15 miljoen € van uw belastinggeld naar Palestijns ‘historisch’ nepmuseum op West Bank +video

palmuseum3Maquette van ‘The Palestinian Museum‘ in Birzeit nabij Ramallah in Judea (West Bank) dat eind 2014 de deuren opent. Kostprijs: 20 miljoen dollar (15,25 miljoen €).

Alle dagen wordt ons door anti-Israëlische organisaties en de anti-Israëlische media ingepeperd “hoe slecht het wel gaat in de Palestijnse Autoriteit” en dat we dringend geld moeten storten want dat de PA zo goed als bankroet is. Volslagen onzin dus. Er is geld in overvloed en van alle kanten stromen nonstop fondsen de PA binnen, opgehoest door westerse en Europese donoren.

PA corrupt tot op het botDat die fondsen naar de meest waanzinnige projecten en doelen gaan en niet meteen naar diegenen voor wie ze aanvankelijk bestemd werden (of waarvan u meende dat die naar al die ‘arme Palestijntjes’ gaan), dat is niet de schuld van Israël maar van het Palestijnse leiderschap zélf dat in overleg met zijn buitenlandse donoren en honderden binnenlandse ngo’s autonoom bepaald waar al die miljoenen euro’s en dollars zoal worden aan besteed.

Een goed voorbeeld waar uw belastinggeld naar toe gaat is Het Palestijnse Museum (The Palestinian Museum) waarvan door de Palestijnse Autoriteit op donderdag 11 april 2013 tijdens een plechtige ceremonie de eerste steen werd gelegd. In Het Palestijnse Museum zal de “Palestijnse cultuur, de geschiedenis en de samenleving” worden ondergebracht.

cornerstone2Eerstesteenlegging van het nieuwe Palestijns Museum in het district Bir Zeit van Ramallah, 11 april 2013 [foto: AFP/Abbas Momani]

Het museum, dat wordt gebouwd in Birzeit nabij Ramallah op de West Bank, zal in twee fases worden opgetrokken en zou naar verluidt eind 2014 de deuren openen voor het publiek. De bouwkosten worden geraamd op ca. 20 miljoen dollar, omgerekend 15,25 miljoen euro.

“Het museum zal er niet enkel zijn voor de Palestijnen maar wil de hele wereld bereiken via een geavanceerd digitaal netwerk,” vertelde project manager Omar al-Qattan tijdens de eerstesteenlegging. “Het zal meer zijn dan een traditioneel gebouw met enkel archeologische relikwieën en artefacten. Wij kijken naar een instelling die grensoverschrijdend is, zowel geografisch als politiek,” voegde Al-Qattan eraan toe.

Dat vooral politieke motieven meespelen in het project wordt duidelijk in de begeleidende videobeelden (onderaan) die het lanceren van het museum verheerlijkt onder meer door te beweren “dat Palestina het thuisland was van één van de meest invloedrijke [sic] culturen die de wereld ooit heeft gekend” maar dat het weefsel van de natie uit elkaar werd gescheurd door “onteigening” en “gedwongen verbanning” tijdens de 20ste eeuw.

Waarover in het hele plaatje met geen woord wordt gerept, is het oorspronkelijke volk dat al meer dan 3000 jaar het land bewoont met name het Joodse Volk van Israël. De anonieme blogger Elder of Ziyon onderstreept dat deze frauduleuze interpretatie van de geschiedenis, die tracht “de cultuur van een echte natie die daar al duizenden jaren bestaat, wil uitwissen of marginaliseren“, zal ondergebracht worden in een museum dat gebouwd wordt met westerse fondsen. “Wanneer museums in de rest van de wereld worden gebouwd, worden die in de regel gesponsord door private donoren en stichtingen, met misschien de hulp van het lokale bestuur,” schrijft EoZ.

welfareEchter, in dit geval is de belangrijkste sponsor van het hele bouwproject is “The Welfare Association“. Ondanks de universeel klinkende naam heeft de associatie zich enkel en alleen toegelegd op Palestijns Arabische projecten en krijgt zijn geld van – en ik citeer hier vanop hun website:

“het Arabische Fonds voor Economische en Sociale Ontwikkeling, de Wereldbank, de Europese Unie, de Islamitische Bank voor Ontwikkeling, het Arabische Monetaire Fonds, het Koeweit Fonds, AGFUND, de Ford Stichting en de regeringen van Oostenrijk, Canada, Frankrijk, Italië en Zwitserland naast anderen.”

De programma partners, waarmee The Welfare Association samenwerkte in 2011, bestaan uit honderden Palestijnse ngo’s (op de website worden er 219 opgenoemd, ik wist niet eens dat er zoveel bestonden!) zowel in Gaza, de West Bank, Jeruzalem als in Libanon.

En voor wie het vergeten was: Op 31 oktober 2011 werd ‘Palestina’ als volwaardig lid opgenomen in de UNESCO. Deze gekende VN-organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) besloot onlangs om het graf van Rachel, en de Grot van de Patriarchen in Hebron (Grot van Machpela) om te toveren tot Islamitische heiligdommen. De UNESCO wil dat de Machpela voortaan de Ibrahimi Moskee wordt genoemd. Volgens de moslimwereld is het Graf van de Aartsvaders een 1000 jaar oude moskee. De Turkse leider Recep Tayyip Erdogan zei dat het graf van de Aartsvaders en Rachels Tomb “nooit Joodse heilige plaatsen zijn geweest, maar islamitische.”

Ik heb zo het vermoeden dat Het Palestijnse Museum zal uitpuilen van ontelbare “oorspronkelijke” gekaapte Joodse Palestijnse artefacten en antiquiteiten 😦

Bekijk hieronder een promotionele videoclip voor Het Palestijnse Museum:


Bronnen:

 1. The Algemeiner: Palestinian Arab Museum that “Rewrites” History Funded by the West (VIDEO) door Zach Pontz [lezen]
 2. Elder of Ziyon: Your tax dollars at work: $20 million “Palestine Museum” [lezen]
 3. Ma’an News Agency: Cornerstone laid for Palestinian culture museum [lezen]

Gerelateerd:

 • Geschiedenisles op Palestijnse staatstelevisie: ‘Corrupte Joden duwden Europa in de miserie’ +video [lezen]
 • Openbare omroep PA TV van Abbas herschrijft (opnieuw) de Palestijnse geschiedenis +video [lezen]
 • De geschiedenis en betekenis van ‘Palestina’ en ‘Palestijnen’ door Joseph E. Katz [lezen]
 • Omtrent de Palestijnse vluchtelingenkwestie: Arabieren herschrijven de geschiedenis [lezen]
 • De zeven meest gangbare fabels en leugens over het Palestijns-Israëlisch conflict door David Harnasch [lezen]
 • Graftombe van aartsvader Jozef in Nabloes opnieuw het doelwit van Palestijnse Arabieren [lezen]

2 gedachtes over “15 miljoen € van uw belastinggeld naar Palestijns ‘historisch’ nepmuseum op West Bank +video

 1. Voor de arme Italianen, Spanjaarden, Portugezen en Grieken is er geen geld meer. Wel voor de Palestijnen!. In Italië plegen mensen zelfmoord omdat zij alles kwijt zijn en moeten op straat gaan leven en in gaarkeukens hun eten halen. Het zal binnenkort in heel de EU Imperium de ‘Hongerwinter cultuur’ heersen. Kortgeleden was er in Italië drievoudige zelfmoord van mensen die van ellende geen andere uitweg vonden. Zie link http://edition.cnn.com/video/?/video/world/2013/04/09/pkg-wedeman-italy-triple-suicide.cnn
  Het lijkt alsof de Palestijnen hebben voor de linkse zwijnen de status van heiligen gekregen. De wereld is van hen.

  UNESCO heeft besloten dat het graf van Rachel en de grot van Abraham in Hebron zijn islamitisch heiligdommen!!!!.
  Dus Rachel is nu niet meer de vrouw van Jacob, maar de oma van Mohammed. En waar kwamen de Joden dan vandaan? Zouden de (Nederlandse) kinderen zeggen : uit de … van tante Sjaan!!!. Aartsvader Abraham is de vader van de Palestijnen en alle Arabieren. Onze oude ome Frits zou zeker zeggen: Nou die mogen ze hebben en vooral houden!. Hij was toch een psychopaat en wij houden van normale mensen.

  Like

 2. Dit is zo absurd. Blijkbaar is er geen grens aan de Palestijnse leugenfabriek. En dat voor een niet-bestaand volkje…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.