Palestijns cultiveren van slachtofferrol en ophitsen tot Jodenhaat staat vrede met Israël in de weg

bib-arafat2Bijna vijftien jaar geleden in Israël op 17 november 1998: Terroristenleider van de PLO Yasser Arafat en premier Benjamin Netanjahoe onderschrijven het Wye River Memorandum. De internationale gemeenschap heeft Israël en Benjamin Netanjahoe gedwongen om toe te laten dat neo-nazi Yasser Arafat een terreurbasis kon uitbouwen op de Bergen van Zion in Judea & Samaria.

Ramallah heeft aangekondigd dat het de Israëlische pathologen “niet vertrouwt” die tot de conclusie kwamen dat Maysara Abu Hamdiya, een terrorist die een levenslange gevangenisstraf uitzat in een Israëlische cel, aan kanker is overleden. Zelfs nog vooraleer de de autopsie was voltooid, haastten zij zich om de medische behandeling te veroordelen die de terrorist in gevangenschap werd verleend. Maar toch zijn zij niet degenen waarover ik klaag, maar eerder de autoriteiten en diegenen die onze publieke opinie beïnvloeden.

Onze hospitalen zijn gevuld met Arabische patiënten, evenals uit de door Hamas bestuurde Gazastrook. In de Israëlische gevangenis genieten de moordenaars een medische behandeling waarvan zij nooit van hadden durven dromen, komen ze weer naar buiten met een stel dure tandprotheses, kunnen onderwijs volgen en talen studeren. En de gevangenis zélf? Dat is een combinatie van een sanatorium, een academie en een school voor terrorisme – zowel theoretisch als praktisch.

En toch, ondanks dat alles, wanneer hun leider Mahmoud Abbas brutaal en schaamteloos de professionele integriteit van onze artsen negeert, blijven wij zwijgen. Omdat dit de spelregels zijn die wij hebben opgesteld: De “Palestijn” is per definitie altijd de arme sukkelaar en in alle gevallen het slachtoffer. De job van Israël is van het maar op zich te nemen, zichzelf in te tomen en in het-beste-geval scenario zichzelf met tegenzin te verdedigen. Wij zullen ons nog bij de familie van de overleden terrorist verontschuldigen en hen schadevergoeding uitbetalen.

verk07De hele wereld veroordeelt de “apartheidswegen” in Judea en Samaria, hoewel op klaarlichte dag de Joden en de Arabieren elke weg delen die open is voor Joden. Anderzijds worden op grote borden in heldere rode letters de Joden eraan herinnerd aan het verbod om te reizen op wegen in gebieden die door de Oslo Akkoorden enkel aan Palestijnen werden voorbehouden.

Route 443 werd eveneens open gesteld voor Arabieren ten gevolge van een besluit van het Israëlisch Hoogste Gerechtshof, maar een nabijgelegen weg – die de tijd die het neemt om te reizen van Gush-Dolev-Tamonin naar Jeruzalem met minstens 30 minuten zou bekorten – blijft tot op vandaag gesloten voor Joden. Zowel apartheid als racisme: De Arabische burgers van Israël kunnen vrij Jenin binnengaan, terwijl een Jood vervolgd zal worden.

Van wanneer is het geleden dat een staatsambtenaar journalisten meenam voor een rondleiding op het terrein zélf, om hen ertoe te brengen zich te realiseren dat de apartheid op de wegen van Judea en Samaria uitsluitend gericht is tegen de Joden?

En welke van alle media uitgaven zal ooit de schaamteloosheid van hun apartheid aan de kaak stellen: Dat G’d het verbiede dat een Joodse Israëliër ooit een voet in Nabloes zou zetten of in 90 procent van Hebron of om in het even welke Arabische gemeente of dorp? Omdat dat de regel is: De staat van de Joden zou voor de rechtbank moeten gedaagd worden. Waarom? Omdat die zichzelf daar in de eerste plaats heeft gezet.

Schuldcomplex
Diegenen die de propaganda uit Ramallah naar de mond spreken, houden maar niet op met ons “nazi ‘s” te noemen. Waarom heeft geen enkele woordvoerder van de regering of van de Israëlische media hen ooit met de waarheid geconfronteerd – dat hun leider, de stichter van hun nationale beweging die zij tot op vandaag openlijk vereren, Haj Amin al-Husseini, een echte nazi was – een compagnon van Hitler en van Himmler, de stichter van de SS afdelingen – en die verantwoordelijk was voor de uitzendingen van de omroep van nazi Duitsland over de hele Arabische wereld en een actieve collaborateur in de vernietiging van de Joden?

En wie zal hen eraan herinneren dat de Arabieren ernaar verlangden dat Hitler de oorlog zou winnen? Dat zij tot op de dag van vandaag de grootste consumenten zijn van Hitler’s “Mein Kampf” en dat hun cartoons makkelijk kunnen wedijveren met diegenen die destijds in “Der Stürmer” verschenen? Waar is dat vervloekte schuldcomplex vandaan gekomen dat ons verhindert om de waarheid zelfs aan ons eigen te vertellen?

“Vrede wordt gemaakt met vijanden“? Zouden de Britten en de Amerikanen ermee akkoord zijn gegaan dat de Duitse vijand een plein in hartje Berlijn had vernoemd naar Heinrich Himmler of een militaire staatsbegrafenis hebben georganiseerd voor Dr. Mengele zoals de Palestijnen dat voor Abu Hamdiyeh deden? De rechtvaardigen zijn niet diegenen die “vrede met vijanden” hebben uitgevonden. Dat is onze eigen pathologie.

In zijn toespraak vertelde Obama ons: “Het is niet rechtvaardig dat geweld van kolonisten jegens Palestijnen ongestraft blijft.” Hij zei ook dat “het is niet rechtvaardig dat Palestijnen worden verhinderd om hun grond te bewerken, dat de bewegingsvrijheid van een student op de Westbank wordt beperkt; of dat Palestijnse families uit hun huizen worden verdreven.” Elk van deze beschuldigingen is een leugen en een laster, en toch hebben wij geen enkele beleefde kik gehoord noch een ontkenning.

Wanneer zullen wij ons eindelijk realiseren dat de wereld ons nooit zal respecteren zolang wij niet eens voor onszelf respect kunnen opbrengen en dat de materiële onafhankelijkheid, welke wij op het punt staan te vieren, geen enkele zin heeft zolang wij ook geen mentale onafhankelijkheid hebben?

door Elyakim Haetzn

israel-paranoia2“Vergeef het ons als we soms een beetje paranoïde mochten lijken…”


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “100% gelijk!”

Bronnen:

  1. Ynet News: Excuse us for existing door Elyakim Haetzn [lezen]

Gerelateerd:

  1. Pallywood verspreidt opnieuw valse foto omtrent Palestijn die overleed aan kanker in Israëlische cel [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.