Stand With Us: 65 dingen waarom wij van Israël houden in 65 seconden +video

Op 16 april aanstaande viert Israël de 65ste verjaardag van de heroprichting van de Joodse staat. Dan is het in het Hebreeuws Yom Ha’atzmaut, de Dag van de Onafhankelijkheid.

Dat wil zeggen: wel volgens de Joods religieuze kalender (5 Iyar 5773) die in Israël wordt gehanteerd, want volgens de internationale kalender werd de staat Israël gesticht op 14 mei 1948. Geen probleem, dan vieren wij dat in mei nog eens een keertje. 😉

Ter gelegenheid van die 65ste verjaardag wordt er in vele landen en in het bijzonder in Israël heel wat georganiseerd en worden vele videoclips in circulatie gebracht op het Internet. Eén daarvan komt van de gekende pro-Israëlorganisatie Stand With Us: “65 Things We Love About Israel in 65 Seconds.”

israel-at-65a

Een gedachte over “Stand With Us: 65 dingen waarom wij van Israël houden in 65 seconden +video

Reacties zijn gesloten.