Zedenpolitie van Hamas voert strijd tegen ongewenste ‘westers ogende’ haarsnit +video


Video: Een westerse haartooi hebben in Gaza kan uw gezondheid schaden… 😦

Ordediensten en zedenpolitie van Hamas hebben de voorbije dagen jonge mannen op het matje geroepen en hen gedwongen om hun haarsnit te laten aanpassen op basis van ongeoorloofde haarsnit, zo berichtte een mensenrechtenorganisatie.

PCHRaSommige van de jongeren werd afgeranseld omdat zij hun haren hadden laten knippen op een wijze die onaanvaardbaar is in de door de islamistische beweging bestuurde Gazastrook, of voor het dragen van laag afzakkende broeken, aldus berichtte de Palestijnse mensenrechtenorganisatie Palestinian Center for Human Rights (PCHR) op zondag jl.

“Palestijnse zedenpolitie hebben verscheidene jonge mannen voor controle tegengehouden die in verschillende gebieden van Gaza over straat wandelden, de voorbije drie dagen, en hen opgeleid zeggende dat hun haarsnit onzedig is,” schrijft de PCHR.

“Die jonge mannen werden op een vernederende wijze gedwongen om een andere haarsnit te laten aanbrengen en sommigen van hen werden geslagen en mishandeld. Zij werden ook gedwongen om verklaringen te ondertekenen waarin wordt gestipuleerd dat ze nooit hun haren meer zouden laten groeien of eigenaardige haarsnit te hebben of laag afzakkende broeken te dragen.”

De PCHR heeft de openbare aanklager aangemaand om onmiddellijk een onderzoek te openen naar de aanvallen en afranselingen, zeggende dat deze “de persoonlijke vrijheid ondermijnen”. “Wij veroordelen ten strengste de opsluiting van verscheidene jongeren de voorbije dagen door de Palestijnse politie,” leest het bericht van de PCHR.

Woordvoerder van de politie Ayman Al-Batinji bevestigde dat sommige jonge mannen werden aangemaand om hun haren kort te laten knippen in een actie die bedoeld was om gerelateerd onwelvoeglijk gedrag op straat in te dijken. “Wij hebben verscheidene klachten ontvangen van schoolhoofden zeggende dat een aantal jongens rondhangen in de straten en meisjes lastigvallen,” zei hij in een verklaring, eraan toevoegende dat de politie begonnen is  met dat ongewenst gedrag neer te slaan volgende op de “klachten” van de voorbije week. Maar hij ontkende het politiegeweld, zeggende dat de behandeling van de jongeren “niet zo hard was als wordt voorgesteld”, zonder verder in detail te gaan.

Ik ben benieuwd wanneer Hamas de strijd gaat aanbinden tegen hysterische islamistische baardmannen zoals hieronder op het plaatje. Met een grote botte schaar kan hier prachtig werk worden verricht… 😉

baardmens


Met dank aan Aussie Dave van Israellycool voor de hint.

Bronnen:

  1. Palestinian Center for Human Rights (PCHR): PCHR Strongly Condemns the Arbitrary Detention of Young Men and Cutting of their Hair by the Palestinian Police in Gaza [lezen]
  2. Israellycool: Hamas’ War On Haircuts door Aussie Dave[lezen]

Een gedachte over “Zedenpolitie van Hamas voert strijd tegen ongewenste ‘westers ogende’ haarsnit +video

  1. Tja hoe gek moet het nog worden…De scheercommando’s van Peter de Grote zouden zich heerlijk kunnen uitleven op deze archaïsche luizenbossen…

    Like

Reacties zijn gesloten.