Cyberaanval van Anonymous om Israël van het Internet te vegen veroorzaakt nauwelijks rimpels

FRANCE-DEMO-INTERNET-COPYRIGHT-LAW-ACTA
De dreiging van het hackers collectief dat zich verschuilt achter de naam Anonymous om Israël van het Internet te vegen is de mist ingegaan. Het kabaal omtrent de aangekondigde cyberaanval tegen de Joodse staat was duidelijk veel omvangrijker dan de capaciteit om ook daadwerkelijk een dreiging te kunnen betekenen.

Het feit dat het hackerscollectief nadrukkelijk de dag van Yom Hashoah uit koos voor hun actie, de dag dat de Joden hun 6 miljoen doden herdenken van WOII, zegt genoeg over het antisemitisch gehalte van Anonymous. Israël van het Internet halen is slechts het excuus, het echte doelwit was het Joodse volk dat verspreid leeft over de hele aardbol, elke Jood persoonlijk die zijn doden herdacht, keihard op het hart te trappen zo diep ze daartoe in staat waren. Die boodschap is wel duidelijk aangekomen bij de Joden.

Maar de cyberaanval zélf is dus mislukt. Gelukkig maar 😦

Een kort bericht uit De Volkskrant:

Een aantal Israëlische websites, voornamelijk van overheidsinstanties, is zondag onder vuur genomen door hackers van het collectief Anonymous, maar tot dusverre zijn de aanvallen nauwelijks zichtbaar. Dat berichten verschillende Israëlische media.

Anonymous had eerder dit weekeinde aangekondigd onder de noemer #OpIsraël een massale aanval op Israëlische websites te zullen ontketenen. De actie zou worden georganiseerd in verband met ‘Israëls aanhoudende schendingen van de mensenrechten, het verbreken van de wapenstilstand met de Palestijnen en de voortgaande bouw van illegale nederzettingen’.

Een aantal websites, zoals die van het Israëlische bureau voor de statistiek, is slecht bereikbaar. Grote verstoringen lijken vooralsnog uit te blijven. Een eerdere grootschalige poging van hackers om het Israëlische internetverkeer plat te leggen, afgelopen november, leidde evenmin tot ernstige onderbrekingen.


 • Arutz-7: Hackers Target Website for Children with Cancer [lezen]
 • Algemeen Dagblad: Anonymous: ‘Cyberoorlog tegen Israël op Holocaustdag’ [lezen]
 • De Volkskrant: Anonymous: ‘Aanvallen tegen Israël op Holocaustdag’ [lezen]
 • The Jerusalem Post:
  – Anonymous: Cyber attack on Israel already started [lezen]
  – Anonymous hackers declare assault on Israel [lezen]
  – Anonymous threatens cyber attack on Israeli sites [lezen]
  Israeli cyber activists attack anti-Israel hackers [lezen]
 • The Financial Times: Anonymous threatens cyber attack on Israel [lezen]
 • Het Laatste Nieuws: Anonymous wil Israël van het internet verwijderen [lezen]
 • De Morgen: Anonymous wil Israël van het internet verwijderen [lezen]
 • The Times of Israel: Israel braces for massive cyber-offensive [lezen]
 • Israel News Agency: How To Protect Your Computers, Networks From Anonymous Israel Cyber Attack [lezen]

5 gedachtes over “Cyberaanval van Anonymous om Israël van het Internet te vegen veroorzaakt nauwelijks rimpels

 1. Het feit dat die cyberaanval net op Holocaust Memorial Day plaatsvond is bijzonder cynisch. Zelfs al heeft die aanval hooguit wat speldeprikjes gegeven.

  Je kan dat vergelijken met die duizenden raketten en mortiergranaten die Hamas en Co op willekeurige burgerdoelwitten in zuid-Israël heeft afgeschoten sinds 2001, en waarvan er relatief weinig echte voltreffers waren.

  Zoals een toplid van de terreurgroep in Gaza de Palestijnse Islamitische Jihad verklaarde dat het doel van deze rakettenregen niet zozeer is met het doel om Joden te vermoorden dan wel een klimaat van angst en terreur te creëren en in stand te houden onder het volk van Israël.

  In die context moet je ook de cyberaanvallen begrijpen: Israël zullen de Israëlbashende hackers nooit kunnen vernietigen maar de terreur, de dreiging, de losse flodders maar wel groot in aantal en boosaardigheid, is alom en permanent aanwezig en dus ook via het Internet.

  Dàt was de boodschap van Anonymous, dezelfde als die van Hamas en Islamitische Jihad.

  Like

 2. Ik denk dat anonymous met die Nazi-achtige aanval zelf een Trojaans paard heeft binnengehaald. Waar ICT-experts in het Westen niet weten waar ze die lieden moeten zoeken heeft Israel uitstekende vaklieden op dit gebied en zal de Mossad ongetwijfeld naar hen op zoek gaan. Anonymous heeft een slapende leeuw wakker gemaakt.

  Like

 3. De anonieme federatie van wereld haathakkers kunnen brallen!

  De hand van Israel verstoort de atoomreactors van Iran!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.