Hamas ziet ze letterlijk vliegen: spionnen van de Mossad zwermen uit over de hele Gazastrook

zahar-haniyeh2Zeg Ismail, weet je wat?” vroeg onlangs Hamasleider Mahmoud Al Zahar (L) aan premier Ismail Haniyeh (R), “Er zit een Israëlische spion van de Mossad onder dit tapijt.” – “Mamma mia! Is ’t echt waar?” stamelde Haniyeh zichtbaar ontdaan. – “Ja natuurlijk, maar hij is nu zo plat als een Gazaanse vijg!” grolde Zahar. – “Woeha ha ha!” proestten beide terroristenleiders het uit.

Nieuws bericht van het Franse persagentschap AFP van zondagochtend 7 april ’13:

Hamas heeft westerse en Arabische spionagediensten zaterdag ervan beschuldigd te opereren in de Gazastrook en zegt dat het een lijst bezit van betrokken collaborateurs.

“De Gazastrook wordt overspoeld door westerse inlichtingendiensten, zowel door Amerikaanse, Britse, Franse en Duitse agenten,” vertelde Mohammed Lafi, een chef van de interne veiligheid, zoals hij werd geciteerd op de website van het Ministerie voor Binnenlandse Zaken van Hamas.

“Zij viseren allemaal Gaza en Hamas!” sprak hij, terwijl hij met een beschuldigende vinger wees naar niet nader genoemde Arabische inlichtingendiensten. De regeringsambtenaar van Hamas, van wie de Islamistische beweging over de Gazastrook regeert, vertelde dat de veiligheidsdiensten beschikt over “een lijst van collaborateurs die gearresteerd zullen worden op een ogenblik dat de tijd die hen rest zal verstreken zijn.”

Sommigen werden reeds gearresteerd en “de helft van hen heeft reeds bekend van collaborateurs te zijn,” zei Lafi, die tegelijk waarschuwde voor Palestijnse journalisten die informatie doorgeven aan buitenlandse correspondenten en instellingen.

gehint door Elder of Ziyon


Bronnen:

  1. Elder of Ziyon: Hamas accuses everyone of being a spy. Paranoid much? [lezen]
  2. Al Arabya/AFP: Hamas accuses Western spies of Gaza operations [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.