PA geeft jaarlijks 45 miljoen euro uit aan maandlonen voor terroristen in Israëlische gevangenissen

Palestinian-prisenor2Een Palestijnse man zit achter glas via de telefoon te praten met bezoekende familieleden in de Israëlische gevangenis van Gilboa, gelegen ten oosten van de noordelijke gelegen Israëlische stad Afula [foto: Hagai Aharon/AFP/Getty Images]

In het VRT journaal van onze staatstelevisie van gisteravond (5 april) kwamen enkele Gazaanse Palestijnen in beeld die jammerden dat ze geen geld noch voedsel hadden omwille van het feit dat de UNRWA – wegens cashtekorten en verminderde inkomsten (zowat 50 miljoen euro) – tijdelijk de poorten van zijn kantoren in de Gazastrook heeft gesloten nadat boze demonstranten de kantoren hadden aangevallen op aanstichting van Hamas. De terreurgroep die Gaza controleert sinds 2007 eist intussen dat de UNRWA zijn taken weer hervat.

hugo3Hamas erkende eerder dat het in financiële moeilijkheden verkeert maar wel om andere redenen dan op de Westbank. De inkomsten uit de smokkelhandel zijn aanzienlijk gedaald omdat Egypte honderden smokkeltunnels tussen Gaza en de Sinaï Peninsula heeft vernietigd om het verkeer van terroristen en wapenhandel te stoppen, sinds Palestijnse terroristen afkomstig uit Gaza een aanslag pleegden op een Egyptische legerpost in de Sinaï in augustus verleden jaar waarbij 16 Egyptische soldaten werden gedood en legermateriaal werd gestolen.

Bovendien heeft ook Iran de geldkraan naar Hamas dichtgedraaid sinds Hamas in Syrië de zijde van het rebellenleger heeft gekozen dat tegen het regime vecht van president Bahsar Al Assad, dat zoals bekend gesteund wordt door Iran, China en Rusland. Met als gevolg dat Hamasleider Khaled Meshaal in februari 2012 in zeven haasten zijn kantoor in Damascus moest sluiten en tijdelijk een onderkomen vond in Doha, Qatar. Het verbaast dan ook niemand dat Hamas de hand heeft in de demonstratie die de UNRWA kantoren belegerde en tot sluiting dwong.

gevangeneWat de onze openbare omroep VRT/Eén/Canvas (en het overgrote deel van de internationale media) ‘vergat’ te vermelden is dat, ondanks de diepe financiële crisis waarin de Palestijnse Autoriteit verkeert – diezelfde PA die de buitenlandse fondsen gelijkmatig verdeelt tussen Gaza en de Westbank! – de torenhoge lonen van duizenden Palestijnse terroristen in Israëlische gevangenissen onverminderd doorbetaalt, ongeacht van welke Palestijnse terreurgroep ze lid zijn (geweest) en vanwaar ze komen (Gaza of Westbank of Palestijnen uit het buitenland.) Hoe zwaarder de straf – en dat uiteraard afhankelijk van de ernst van de misdaad – hoe hoger het loon. Begrijpe wie begrijpe kan…

Het moet wel voor iedereen duidelijk zijn waar het Palestijnse leiderschap zijn prioriteiten legt: niét bij het gewone Palestijnse kl**tjesvolk maar wel bij die Palestijnen die Jodenmoord tot hun hoogste ideaal hebben verheven en daar par accident voor gepakt en gestraft werden. Het eigen volk wordt opgeofferd voor dat éne enkele doel: Israël vernietigen en de Joden verdrijven uit de Levant. Al het andere moet maar wachten en het volk mag kreperen. 😦

De Israëlische krant Arutz-7 plaatste gisteren 5 april ’13 het volgende bericht:
Financial Crisis? PA Continues to Pay Jailed Terrorists”

De Palestijnse Autoriteit, ondanks het voortdurende klagen dat het lijdt aan een strenge financiële crisis, blijft maandelijkse betalingen verrichten aan terroristen die hun straf uitzitten in Israëlische gevangenissen, berichtte vrijdag jl. de krant Makor Rishon. Dit is niet de eerste keer dat de enorme salarissen die de PA aan terroristen betaalt worden onthuld (zie verwijzingen onderaan het artikel.)

Volgens het bericht van vrijdag, dat gebaseerd is op gegevens die verzameld werden door het onderzoekdepartement van Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken, wordt minstens 4% van de begroting van de regering van de Palestijnse Autoriteit besteed aan het uitbetalen van salarissen voor terroristen.

Elke maand, draagt de ongeveer 17,5 miljoen sjekels [omgerekend ca. 3,74 miljoen euro, ca. 45 miljoen euro jaarlijks] over aan Palestijnse terroristen in gevangenschap, zo heeft het Ministerie voor het Buitenland uitgedokterd. Terwijl de PA tegenover de internationale gemeenschap steeds heeft beweerd dat de fondsen voor sociale hulp worden gebruikt, toont de informatie die in Israël werd verzameld een heel ander beeld.

Volgens de informatie die in Makor Rishon werd gepubliceerd, wordt het percentage voor steun aan terroristen bepaald door het aantal jaren gevangenisstraf waartoe de terrorist werd veroordeeld. Dit betekent concreet dat hoe ernstiger de misdaden zijn die door de terrorist werden bedreven hoe hoger zijn salaris wordt. [= Hoe meer Joden de terrorist heeft vermoord, hoe hoger het maandloon achteraf; Brabosh.com]

Volgens de loonschaal die door de PA wordt gehanteerd krijgt een terrorist die werd veroordeeld tot meer dan 30 jaar opsluiting in een Israëlische gevangenis, 12 duizend sjekels per maand, omgerekend 2.561 euro. Die terroristen die tot 25 à 30 jaar opsluiting werden veroordeeld, ontvangen elke maand 10 duizend sjekels (2.134 €). Een terrorist die vijf tot tien jaar gevangenisstraf kreeg, verdient maandelijks vier duizend sjekels (854 €.)

Opmerking: Ter vergelijking: in België werd het minimum leefloon (bestaansminimum) voor een alleenstaande per 1 februari ’12 vastgelegd op 785,61 € per maand en het minimumpensioen voor een alleenstaande maandelijks op 1.087,69 €. Terrorisme tegen Joden en Israël wordt duidelijk beter verloond. Belgische gepensioneerden en bijstandstrekkers zouden misschien beter in Israël de hort opgaan en een paar Joden vermoorden om aldus hun maandinkomen wat op te trekken, ja toch?; Brabosh.com 😦

Uit de bevindingen die uit de gegevens werden gedistilleerd blijkt tevens dat de salarissen van deze duizenden terroristen gemiddeld hoger liggen dan bijvoorbeeld die van een Palestijns Arabische politie officier, van wie het gemiddelde maandloon slechts 2700 sjekels bedraagt (576 €.)

Bovendien, zo bericht Makor Rishon, heeft het Israëlische Ministerie voor Buitenlandse Zaken ontdekt dat het niemand minder was dan minister Salam Fayyad, de premier van de Palestijnse Autoriteit die zich vaak in het Engels tegenover de wereld presenteert als tegenstander van het terrorisme, die twee jaar geleden in het Arabisch zélf de opdracht heeft gegeven om de uitkeringen aan de terroristen in gevangenschap maar liefst te verdrievoudigen!

Volgens het bericht had de Noorse Minister van Buitenlandse Zaken Epsen Barth Eide donderdag jl. een ontmoeting met premier Fayyad en drukte zijn protest uit om wat er in de Palestijnse Autoriteit aan de hand is. Nog maar enkele weken geleden, had minister Eide een ontmoeting met Fayyad toen internationale donoren trachtten 1,2 miljard dollar (ca. 929 miljoen euro) te verzamelen om de PA te helpen financieren.

Eide heeft eerder in het verleden laten doorschemeren dat het door de schuld van Israël is dat de Palestijnse Autoriteit in een diepe financiële crisis verkeert en had de Joodse staat opgeroepen om de beperkingen op de PA te verlichten zodat zij in staat zouden blijven om de nodige hervormingen door te voeren en de donoren aldus zouden aangemoedigd worden om fondsen aan de PA te blijven verstrekken.

Europese regeringsambtenaren die vertrouwd zijn met de kwestie, werden door Makor Rishon geciteerd als zouden zij gezegd hebben dat de informatie die werd ingezameld inderdaad er storend is en dat minstens enkele van de betrokken landen, vooral Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk, beloofd hebben om de kwestie grondig te zullen onderzoeken.

door Elad Benari


Bronnen:

 1. Arutz-7: Financial Crisis? PA Continues to Pay Jailed Terrorists door Elad Benari [lezen]
 2. The Jerusalem Post:
  – Hamas urges UNRWA to resume food aid in the Gaza Strip [lezen]
  – Hamas calls UNRWA’s protest strike ‘unjust’ [lezen]

Gerelateerd:

 • Nieuws uit Absurdistan: Palestijnse terrorist klaagt over halvering van zijn maandsalaris +video [lezen]
 • In het spoor van de enorme geldstromen naar Palestina [lezen]
 • Terrorist in gevangenis die rabbijn doodstak krijgt maandloon uitbetaald door de PA [lezen]
 • Nederland betaalt mee de lonen van Palestijnse terroristen [lezen]
 • Noorse minister erkent: Palestijnse Autoriteit loog over donorgeld dat aan terroristen werd uitgekeerd [lezen]
 • PA besteedt 6% van jaarbegroting aan lonen voor Palestijnse terroristen in Israëlische gevangenschap [lezen]
 • EU-landen helpen salarissen door te betalen van 4000 vrijgelaten Palestijnse terroristen [lezen]
 • Abbas misbruikt opnieuw buitenlands geld om vrijgelaten terroristen te bedruipen [lezen]
 • Het harde leven van moslim terroristen in Israëlische gevangenissen [lezen]
 • De banden van de UNRWA, de VN-hulporganisatie voor Palestijnen, met de terreur [lezen]
 • Europa betaalt het verspreiden van Jodenhaat en Israëlhaat in Gaza en de Westbank +video’s [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.