Pallywood verspreidt opnieuw valse foto omtrent Palestijn die overleed aan kanker in Israëlische cel

hamdi01b

Sommige dingen veranderen nooit, zoals de beeldmanipulatie en het bedrog, leugen en misleiding van de Palestijnse propaganda, beter bekend als ‘Pallywood‘. Donderdag 4 april ’13 werd op het Internet een plaatje in roulatie gebracht omtrent de Palestijnse gevangene Maysara Abu Hamdiya die eerder deze week overleed aan kanker. Palestijnen en ngo’s beschuldigen Israël ervan dat ze Hamdiya geen behoorlijke medische verzorging hebben gegeven.

Op het plaatje hierboven staan in het Arabisch de woorden geschreven “gevangene, commandant en Jihadist”, samen met rechts onderaan een foto van de overleden terrorist. Op het beeld is de hand te zien van een persoon die in een ziekbed gehandboeid lag, suggererende dat Abu Hamdiya aan zijn bed lag gekluisterd en dat hij een wrede en onmenselijke behandeling kreeg tijdens zijn opsluiting in een Israëlische gevangenis.

Maar wat blijkt? De arm hierboven is in werkelijkheid een deel van een oudere foto (plaatje hieronder) waarvan de rest werd weggesneden en die werd genomen in een Syrisch hospitaal, die oorspronkelijk gepubliceerd werd op 8 december 2012. Op dat plaatje is een Syrische gevangene te zien die werd vastgeklonken aan zijn bed.

Ah zo… Eh, het is alleszins goed om weten dat Syrië zijn gevangenen zo goed behandelt [..]

hamdi02

Woordvoerder van de Israeli Prison Services [IPS], Sivan Weizman, heeft uitgelegd dat de gevangenis alle noodzakelijke voorzorgen had genomen mbt. de gezondheid van Abu Hamdiya, met inbegrip van hem over te brengen naar een andere gevangenis die dichter nabij hospitaal faciliteiten was gelegen waaraan hij nood had.

Twee autopsies bevestigen dat de 64 jaar oude Maysara Abu Hamdiyeh gestorven is aan de gevolgen van keelkanker. Het nieuwsagentschap Associated Press merkt op dat Hamdiyeh een zware roker was, suggererende dat het de schuld van Israël is omdat het Palestijnen wordt toegestaan te roken in de gevangenis. [..]

Zoals reeds eerder gemeld zat Abu Hamdiya een levenslange gevangenisstraf uit voor zijn betrokkenheid in een mislukte zelfmoordbomaanslag in een druk café in Jeruzalem in 2002. Een ‘minuscuul detail’ dat elke Israëlbasher op deze wereldbol blijkbaar over het hoofd heeft gezien. Dat gebeurt wel vaker, vooral dan als het over Israël gaat.

arabian-brideIntussen bericht The Jerusalem Post  dat zowel Hamas als Al Fatah de overleden Abu Hamdiya opeisen als één van hen. Het bekvechten onder Palestijnen loopt gewoon verder.

Waarschijnlijk zal Hamdiya dan ook het dubbele martelaarschap krijgen én als gezegend toetje: 2 x 72 = 144 maagden in het islamistisch Paradijs. Zo te zien heeft de gezegende maar terminaal zieke Abu Hamdiya dus nog een drukke tijd voor de boeg, maar of dat echt goed nieuws is voor Abu durf ik te betwijfelen. Hij zal vermoedelijk nog dikwijls terugdenken aan die rustige tijd op aarde toen hij in een Israëlische gevangenis zijn laatste dagen aftelde zonder al dat wellustig vrouwvolk om hem heen. 😉


Bronnen:

 1. IDF: Proved fake – Photo of Palestinian Prisoner Maysara Abu Hamdiya Handcuffed to Bed [lezen]
 2. Israellycool: More Palestinian Fauxtography door Aussie Dave [lezen]
 3. CNN: Palestinian prisoner’s death sparks protests in Israel, West Bank door Kareem Khadder [lezen]
 4. Honest Reporting: Israel Daily News Stream 04/04/2013 door Pesach Benson [lezen]
 5. The Jerusalem Post:
  – Autopsy confirms Palestinian inmate died of cancer door Khaled Abu Toameh en Judy Siegel-Itzkovich [lezen]
  – Hamas and Fatah both lay claim to Abu Hamdiyeh door Khaled Abu Toameh [lezen]
 6. The Algemeiner: Fake Photo of Handcuffed Palestinian Convict Caught online [lezen]

3 gedachtes over “Pallywood verspreidt opnieuw valse foto omtrent Palestijn die overleed aan kanker in Israëlische cel

 1. Ik heb geen problemen met teksten die door mensen werden geschreven en gebundeld worden in een boek, Koran, Bijbel, Torah enz. Dat is het minste van mijn zorgen.

  Waar ik me wel zorgen om maak is hoe die teksten door sommigen worden geïnterpreteerd en hen tot het vermoorden van babies en kinderen, mannen vrouwen en bejaarden brengt.

  Hele bevolkingen werden uitgemoord op basis van teksten op oud vergeeld perkamentpapier. Dat is iets wat er bij mij nog altijd niet ingaat.

  Like

 2. Na het lezen van bovenstaand artikel en dan met name de laatste alinea leek het me goed om de mensen die spelen met de gedachte om ook voor het ‘martelaarschap’ te kiezen nog eens te wijzen op het volgende: bij het vertalen van enkele passages uit de Koran naar het Engels is er een zeer vervelende fout gemaakt die alweer voor heel wat mensen, waaronder nu dus ook dhr. Abu Hamdiya, verstrekkende gevolgen heeft gehad. Ten onrechte is men er n.l. lange tijd van uitgegaan dat Mohammed het in de betreffende passages had over ‘virgins’ (العذارى), maar vrijwel alle geleerden zijn het er alweer een tijdje over eens dat hij het had over Virginians’ (فرجينيا). Een ernstige waarschuwing lijkt mij hier dan ook op z’n plaats!

  Like

 3. Als wij (ik ben penitentiair bewakingsassist in het arresthuis te Antwerpen) een gevangene naar de kliniek vervoeren of als een gevangene in de kliniek moet blijven dan wordt die ook rond de klok geboeid. In een hospitaalbed doorgaans aan de voet en niet aan zijn pols, maar wel geboeid. Antwerpen anno 2013…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.