Newt Gingrich over de oorlog tegen de islamistische terreur, de Iraanse bom en Israël +video


Newt Gingrich: “I’m Deeply Worried”

Voor wie een beklijvende mening wil horen hoever de wereld staat met het bestrijden van de islamistische terreur (War on Terror), de ontwikkelingen in Afghanistan en een Iran dat kost wat kost een atoomwapen wil verwerven en belooft het ook te zullen gebruiken, de hachelijke levensbedreigende situatie van Israël te midden van de onmetelijke poel van Jodenhaat van het Midden-Oosten, moet beslist deze 5 minuten speech beluisteren van Newt Gingrich.

Voormalig Republikeins senator Newt Gingrich (°1943) uit de Amerikaanse staat Georgia, was een presidentskandidaat die eind vorig jaar door de Republikeinse Partij naar voren werd geschoven om het op te nemen tegen president Barack Obama van de Democratische partij. De Amerikaanse presidentsverkiezingen vonden plaats op dinsdag 6 november 2012 en werden zoals bekend gewonnen door Barack Obama die hiermede aan zijn tweede ambtstermijn begon.

Gingrich zorgde een tijd geleden voor nogal wat ophef door te verklaren dat de Palestijnen een uitgevonden volk zijn:

“Herinner je dat er nooit een Palestijnse staat heeft bestaan. Het maakte deel uit van het Ottomaanse Rijk. En ik ben van mening dat wij het Palestijnse Volk hebben uitgevonden, die in feite Arabieren zijn en in feite een historisch deel zijn van de Arabische gemeenschap. [..] Zij hadden de kans om naar vele plaatsen te trekken. En om een verscheidenheid van politieke redenen hebben wij sinds de jaren 1940 deze oorlog tegen Israël ondersteund en ik vind dat tragisch.”


Met dank aan E.J. Bron voor de hint.

Gerelateerd:

  • Waarom Newt Gingrich gelijk heeft door Lizas Welt [lezen]
  • Hulp! Stop die gevaarlijke Gingrich! Hij vertelt de waarheid! door Melanie Phillips [lezen]
  • Newt Gingrich en het Uitgevonden Volk van ‘Palestina’ door Jonathan S. Tobin [lezen]
  • Newt Gingrich over het beleid jegens Israël en het Midden-Oosten [lezen]
  • Rep. presidentskandidaat Newt Gingrich: Palestijnen zijn een uitgevonden volk [lezen]