De waarheid achter de Palestijnse gevangen hongerstakende ‘vrijheidstrijder’ Samer Issawi

issawi2De absurde gekte die heeft toegeslagen onder de Israëlbashers van de wereld omtrent de vrijlating van alle Palestijnse geïnterneerden in Israëlische gevangenissen blijft maar door razen. Zo lees ik vandaag dat 4.500 Palestijnse gevangenen een hongerstaking van 3 dagen zijn begonnen, uit solidariteit met een bejaarde Palestijn, Maissara Abu Hamdiyeh, die in een Israëlische cel op 63-jarige leeftijd is bezweken aan kanker. Blijkbaar is het sterven in een Israëlische gevangenis van ouderdom of aan een terminale ziekte ook al een ‘misdaad’ van de ‘bezetter’.

En dan is er natuurlijk het icoon van de Israëlbashers, Samer Issawi, die sinds 29 juli 2012 in hongerstaking is gegaan in een poging om vervroegd vrij te komen, wiens gezondheidstoestand zichtbaar verslechterd. Mahmoud Abbas gebruikt het geval van Issawi om de internationale gemeenschap te mobiliseren om al zijn Palestijnse terroristen, massamoordenaars, boeven en bandieten uit de cel te krijgen. In zijn zog de honderden pro-Palestijnse organisaties en NGO’s die van Samer Issawi hun held hebben gemaakt.

ISM-issawi

Zo bijvoorbeeld de gekende ngo The International Solidarity Movement (ISM), onder meer bekend van onze eigenste Hamaslover Inge Neefs en van de door Salafisten vermoordde Vittorio Arrigoni. In een twitterbericht (plaatje hierboven) noemt de ISM de hongerstakende Palestijnse terrorist Samer Issawi een “Freedomfighter” (vrijheidsstrijder). Het kan voor sommigen nuttig zijn om de beginselen van de ISM zoals die op hun website staan in herinnering te brengen:

“The International Solidarity Movement (ISM) is a Palestinian-led movement committed to resisting the Israeli apartheid in Palestine by using nonviolent, direct-action methods and principles. The ISM does not support or condone any acts of terrorism – which is not legitimate armed struggle. The ISM does not associate, support, or have anything to do with armed or violent resistance to the occupation. The ISM does not assist or engage in any kind of armed resistance, no matter what form it may take.”

samer-issawiAh, dat is al een hele opluchting dat de ISM zegt dat ze geen terroristen of gewapend geweld steunen om hun doelstellingen ‘de Apartheid in Israël opheffen‘ op vreedzame wijze te bereiken. Maar dan blijft toch de vraag hangen: Wie is die Issawi dan wel en wat heeft hij op zijn kerfstok dat hij veroordeeld werd om zovele jaren achter de tralies te zitten?

Dat gaan we natuurlijk nooit te weten komen van de ISM, noch van de Palestijnen, noch van de ‘gematigde’ Mahmoud Abbas zelf en dat gaat u zeker ook nooit lezen in uw lokale westerse krant of via uw favoriete TV journaal. Die opzettelijk verzwegen maar o zo essentiële informatie kan u enkel lezen in kleine bescheiden blogs zoals Brabosh.com. 😦

Maar goed, laat ons eens kijken waarom de ISM de Palestijnse hongerstaker een niet-gewelddadige ‘vrijheidsstrijder’ noemt en helemaal geen terrorist, want anders zou de ISM zeker nooit opkomen voor zijn vervroegde vrijlating. Zou het?

Het dossier van de Israëlische Gevangenis Dienst geeft de volgende details vrij:

“Volgens de Israel Prison Service, werd Samer Issawi uit Issawiyeh, Jeruzalem in april 2002 gearresteerd en veroordeeld tot 26 jaar opsluiting voor poging tot moord, behorende tot een niet-erkende (terreur) organisatie, militaire opleiding en voor het in bezit hebben van wapens, geweren en explosieven. Issawi (identificatienummer 037274735) was één van de 477 Palestijnse gevangenen die werd vrijgelaten in de eerste fase van de gevangenwissel in ruil voor soldaat Gilad Shalit in oktober 2011.”

Opmerking: De Prison Service vermeld Issawi op zijn lijst als Samir Tariq Ahmad Muhammad. Het gebruik van verscheidene namen is niet ongewoon onder Palestijnen. Dat datum van zijn arrestatie, geboorte, de termijn van opsluiting en de voorwaarden voor zijn vrijlating stemmen in het algemeen overeen met de details omtrent Samer Issawi zoals die door de media werden bericht.

In een brief van oktober 2011 gericht aan de hoofdredacteur van The Guardian, nam Amir Ofek van de Israëlische ambassade in Londen de ondankbare taak op zich om de krant – internationaal berucht om zijn anti-Israëlretoriek – te voorzien van informatie omtrent de terroristenactiviteiten van Samer Issawi. Hij berichtte de volgende details:

“Uw centrefold (uitklapbare middenpagina) van 19 oktober toont een poster van de vrijgelaten gevangene Samer Tareq al-Issawi te midden van een joelende menigte, na te zijn vrijgelaten onder de voorwaarden van het akkoord voor de vrijlating van Gilad Shalit. Het is erg belangrijk om de nadruk te leggen op de zware beschuldigingen van terrorisme waarvoor Al-Issawi werd veroordeeld, met inbegrip van het afvuren van een geweer op een burgervoertuig in oktober 2001; het willekeurig onder vuur nemen van lijnbussen met een halfautomatisch oorlogswapen Kalishnikov AK47 en de aanmaak en het verdelen van pijpbommen, die gebruikt worden voor aanslagen op Israëlische burgers.”

IDF kapitein Eytan Buchman, een woordvoerder van het IDF, heeft de organisatie CAMERA een reeks bijkomende details gegeven omtrent de terreuractiviteiten van de ‘vrijheidsstrijder’ Samer Issawi. De IDF officier bericht het volgende:

“Issawi werd veroordeeld voor ernstige misdaden met inbegrip van vijf moordpogingen met voorbedachte rade. Hierin zijn begrepen vier schietpartijen tussen juli 2001 en februari 2002, waarin Issawi en zijn partners schoten afvuurde op politiewagens en passerende lijnbussen die reisden tussen Ma’ale Adumim en Jeruzalem. Tijdens één van die aanslagen werd een politieagent gewond en moest medische verzorgd worden.

>Op 30 oktober 2001 vuurde Issawi samen met een medeplichtige schoten af op twee studenten die de campus van de Hebreeuwse Universiteit verlieten om hun wagen op te halen in de naburige parking. In een andere zaak leverde Issawi wapens en explosieven aan een terreurcel die hiermee een lijnbus onder vuur namen.

Tot slot, in december 2001 gaf Issawi het bevel om een aanslag te plegen tegen het veiligheidspersoneel van de Hebreeuwse Universiteit en leverde met dat doel een pistool en een pijpbom aan een terreurcel. Twee leden van de terreurcel volgden enkele personeelsleden van de veiligheidsdienst maar zagen op het laatste ogenblik af om de aanslag uit te voeren.”

terrorii5 Jeruzalem, 20 februari 2013. ‘Vredesactivisten’ manifesteren voor de vervroegde vrijlating van de Palestijnse terrorist Samer Issawi


Bronnen:

 1. Israellycool:
  – Samer Ol’ Samer Ol’ door Aussie Dave [lezen]
  – Where The ISM Calls A Terrorist A “Freedom Fighter” door Aussie Dave [lezen]

Gerelateerd:

 • Hongerstakende Palestijnse terrorist van Hamas Ayman Sharawna vrijgelaten in de Gazastrook [lezen]
 • Nieuws uit Absurdistan: Palestijnse terrorist klaagt over halvering van zijn maandsalaris +video [lezen]
 • Eén op 4 Palestijnen in Israëlische gevangenschap studeert vanuit cel aan Hamas Universiteit [lezen]
 • Het doel van Palestijnse hongerstakers is niet vrede met Israël, integendeel door Jonathan S. Tobin [lezen]
 • Europese Unie ernstig bezorgd om lot van hongerstakende terrorist van de Islamitische Jihad [lezen]
 • Wat The Guardian bij zijn ‘beste nieuwsfoto v/d dag’ toevallig ‘vergat’ te vermelden… [lezen]
 • Pallywood op volle toeren: uitgemergelde Palestijnse hongerstakende gevangene in de kijker [lezen]
 • Abbas tovert nieuw konijn uit zijn hoed: Eerst alle Palestijnse gevangenen vrij, dan vredesproces hervatten [lezen]
 • De feiten: Palestijnse gevangenen zijn geen politieke gevangenen maar terroristen [lezen]
 • Palestijnse minister van Gevangenenzaken eert tweevoudige moordenaar +video [lezen]
 • Sinds Gilad Shalit ingeruild voor 1027 Palestijnse gevangenen werden 15 terroristen heropgepakt [lezen]
 • PA minister: gevangenen ruilen voor Israëliërs is een strategische dwaasheid +video [lezen]
 • Terrorist in gevangenis die rabbijn doodstak krijgt maandloon uitbetaald door de PA [lezen]
 • Nederland betaalt mee de lonen van Palestijnse terroristen [lezen]
 • PA besteedt 6% van jaarbegroting aan lonen voor Palestijnse terroristen in Israëlische gevangenschap [lezen]
 • EU-landen helpen salarissen door te betalen van 4000 vrijgelaten Palestijnse terroristen [lezen]
 • Abbas misbruikt opnieuw buitenlands geld om vrijgelaten terroristen te bedruipen [lezen]
 • Het harde leven van moslim terroristen in Israëlische gevangenissen [lezen]
 • De banden van de UNRWA, de VN-hulporganisatie voor Palestijnen, met de terreur [lezen]