Jordanië en ‘Palestina’ ondertekenen akkoord voor verdediging van Jeruzalem en heilige moslimsites

rotskoepel-satire

Vandaag is het 1 april en de traditie wil dat mensen op die dag elkaar een poets bakken. De ene grap is al wat beter geslaagd als de andere en sommigen grappen zijn zo realistisch dat ze soms compleet de boel op stelten zetten, wat dan ook weer niet de bedoeling was. Zo bijvoorbeeld kondigde gisteren Google het einde van YouTube aan. Geen filmpjes meer op het Internet tot 2023. En gelachen dat ik heb… NOT dus. 😦

Toen ik vanochtend The Jerusalem Post las, dacht ik dat het volgende bericht ook een 1 aprilvis was, één van Palestijns/Jordaans origine dus, maar dat blijkt helaas niet het geval te zijn. Palestijnen en Arabieren in het algemeen lachen niet veel, behalve dan als er wat Joden worden vermoord. Dan lachen ze zich te barsten. Ik lach ook graag, zeker met een plaatje zoals hierboven van de hand van Pat Condell’s Godless Comedy: “Hi, I’m Pat Condell. I don’t respect your beliefs and I don’t care if you’re offended. Cheers.” Grappig 🙂

Uit The Jerusalem Post van heden:

President Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit had op zondag in Amman een ontmoeting met de Jordaanse Koning Abdullah II, voor de ondertekening van een akkoord omtrent “de verdediging van Jeruzalem en de heilige plaatsen,” aldus berichtte het Palestijnse nieuwsagentschap Wafa. PA Minister voor Waqf en Religieuze Zaken Mahmoud Habash werd door Wafa geciteerd, zeggende dat het akkoord de samenwerking tussen de PA en Jordanië coördineert omtrent het beheer van de Al Aqsa Moskee op de Tempelberg alsmede van andere islamitische en christelijke heilige plaatsen in Jeruzalem. Hij voegde eraan toe dat het akkoord de Jordaanse historische rol bevestigd in het bewaren van de religieuze heiligdommen. Het bevestigt eveneens de Palestijnse soevereiniteit over heel Palestina met inbegrip van Jeruzalem als zijn hoofdstad, zei de minister. Eerder op zondag veroordeelde de woordvoerder van Abbas Nabil Abu Rdeina het bezoek van “Joodse extremisten” aan de Tempelberg, berichtte het Palestijnse nieuwsagentschap Ma’an.

Het is geen toeval dat noch de Palestijnen noch de Jordaniërs in het akkoord spreken over de bescherming van de Joodse heilige plaatsen en heiligdommen maar enkel spreekt over de bescherming van islamitische en christelijke. En dat om het even welke Jood die het aandurft de Tempelberg te betreden wordt afgeschilderd als een “Joodse extremist”.

Een korte terugblik op de geschiedenis maakt de werkelijke achtergrond en betekenis van dit Jordaans/Palestijns akkoord pijnlijk duidelijk.

De Davidstoren, gezien door de dichte prikkeldraadversperringen tussen de Joodse [West-] en Arabische [Oost-] sector van Jeruzalem. Het beeld van 1948 tot 1967 zoals de Joden 19 jaar lang naar hun heiligdommen moesten kijken maar niet bezoeken noch betreden… terwijl de arabieren en moslims onder hun ogen alles verwoestten en onteerden… (foto: W. Braun, Jeruzalem)

Toen Israël op 14 mei 1948 de onafhankelijkheid van de Joodse Staat uitriep vielen de volgende dag de Arabische legers vanuit de omringende landen de kersverse staat aan met het doel Israël van de kaart te vegen en de Joden in de zee te drijven. Israël wist ternauwernood stand te houden en die Onafhankelijkheidsoorlog eindigde in april 1949 met de bezetting van de Westbank en Jeruzalem door de voorganger van de huidige Jordaanse koning met name koning Abdullah I. Jordanië zal later de Westbank en Jeruzalem officieel annexeren bij het Hasjemitische koninkrijk. Dat zal zo blijven tot Israël in juni 1967 Jeruzalem heroverde op de Arabieren.

Wat er dan gebeurde is iets wat de Joden van Jeruzalem nooit zullen vergeten en vergeven. De Arabische bezetters gingen als woeste barbaren te keer in de hoofdstad. Ca. 55 synagogen werden verwoest in de Oude Stad waaronder de beroemde Tifferet synagoge en de Hurva synagoge; het Joodse Kwartier in de Oude Stad werd tot in de kelders toe volledig afgebrand; de 3000 jaar oude Joodse begraafplaats op de Olijfberg werd onteerd en de grafstenen gebruikt om wegen aan te leggen en pissijnen te bouwen voor de Jordaanse bezettende strijdmacht; doorheen de begraafplaats werd een asfaltweg gelegd en een hotel gebouwd; alle Joden werden manu militari verdreven uit de Westbank en Jeruzalem en het bezette gebied 19 jaar lang Jodenvrij uitgeroepen. Arabische sluipschutters vatten post op de kantelen van de oude stadsmuren van Jeruzalem en schoten op alles wat bewoog in de westelijke (niet bezette) buitenwijken van Jeruzalem. 19 jaar lang mochten de Joden hun heiligdommen in Jeruzalem niet meer bezoeken en aanbidden. De Klaagmuur, de synagoges, de Oude Stad, het Joodse Kwartier, de Joodse begraafplaats enz.. 19 jaar lang verboden voor Joden!

Dàt was de feitelijke situatie toen Jordanië zich zogenaamd “bekommerde om het behoud van de religieuze heiligdommen” in Jeruzalem, dwz. alle heiligdommen behalve de Joodse. Net hetzelfde wat het samenwerkingsakkoord van zondag jl. tussen de PA en Jordanië beoogt: het uitwissen van de Joodse identiteit en aanwezigheid in de Joodse hoofdstad Jeruzalem en de de impliciete aankondiging van een nieuwe verwoesting van de Joodse heiligdommen.

Samengevat: Het nieuwe akkoord tussen de PA en Jordanië is geen akkoord om te behouden wat islamitisch zou zijn maar om te vernielen wat al duizenden jaren Joods is.

door Brabosh.com


Gerelateerd:

 • De verwoesting van Jeruzalem door de Arabieren 1948-1967 – in beeld [meer]
 • Geschiedenis herhaalt zich – PalArabieren van 1947 tot 2010: Geen Joodse staat [lezen]
 • Jeruzalem delen met de Arabieren? Hebben we al geprobeerd, werkt niet [in beeld] [meer]
 • De Val van Jeruzalem in mei 1948 [meer]
 • Verdrijving van de Joden uit Jeruzalem – oude foto ‘s herontdekt [meer]
 • Wie wil terug naar een Judenrein Jeruzalem? [meer]
 • Jeruzalem: Verdeelde stad 1948 – 1967 [meer]
 • 45 jaar geleden werd Jeruzalem heroverd op de muzelmaanse Arabieren en opnieuw herenigd [meer]
 • Een goede reden waarom het herenigde Jeruzalem de hoofdstad van Israël is en dat zal blijven… [meer]

Een gedachte over “Jordanië en ‘Palestina’ ondertekenen akkoord voor verdediging van Jeruzalem en heilige moslimsites

 1. Abdullah, koning v. Palestina & Abbas, koning v.d. Palestijnen die, zonder de ‘bescherming v.Israel, Jeruzalem allang vanaf de eeuwige jachtvelden bekijken, hebben een pakt gesloten ter ‘bescherming van de Christelijke & Moslim heiligdommen in de Joodse hoofdstad van Israel, een plaats waar beiden niets te zoeken hebben.

  Van welk geld gaan beide heren die ‘bescherming organiseren? Alwéér EU belastings geld?

  Dit was de meest geslaagde 1 april mop van dit jaar!

  Like

Reacties zijn gesloten.