Hamasleiderschap plant reeks aanslagen op de West Bank, ondanks staakt-het-vuren in Gaza

hamas-nazi

De Israëlische strijdkrachten hebben onthuld dat ondanks het staakt-het-vuren, Hamas zijn inspanningen verhoogt om aanslagen tegen Israël uit te voeren; het blijkt dat het leiderschap van Hamas achter de plannen zit.

De recente periode van relatieve stilte in het zuiden van Israël houdt verder stand op basis van het door Egypte bemiddelde staakt-het-vuren tussen Hamas en Israël, dat een einde stelde aan aan het recente Israëlische verdedigingsoffensief Operation Pillar of Defense van november 2012.

Nochtans blijkt uit nieuw vrijgegeven informatie, waaronder inlichtingen die werden bekomen van verdachten die de voorbije maanden werden opgepakt door de Israëlische strijdkrachten, dat Hamas sinds het einde van de operatie zijn inspanningen heeft verhoogd om aanslagen uit te voeren tegen Israëlische doelwitten, door gebruik te maken van operatieven in Judea & Samaria (op de Westbank), die met dat doel gerekruteerd worden.

Sommige elementen van de nieuwe informatie wijzen naar een topambtenaar van Hamas in de hoogste rangen van het leiderschap in de Gazastrook die op zijn bevel instructies gaf aan een terreurcel om zelfmoordaanslagen, ontvoeringen en moorden te plannen en uit te voeren.

Fathi HamadEen naam die door het IDF wordt vernoemd is die van Fathi Hamad, een hoge leider van Hamas die sinds 2009 minister van Binnenlandse Zaken is in de door Hamas gecontroleerde Gazastrook.

Minister Hamad (plaatje rechts) heeft bij herhaling verklaard in wat hij beschrijft als de noodzaak om terreuraanslagen te blijven uitvoeren tegen Israël en hij was de voorbije jaren betrokken in het smokkelen van explosieven, inspanningen die verleden jaar werden gedwarsboomd door het IDF, ISA (de Israëlische veiligheidsdienst, ook gekend als Shin Bet) en de Israëlische Politie.

Volgens de ISA (Shin Bet) controleert Hamad een groep operatieven van Hamas die zijn bevelen opvolgt. Hij controleert tevens een factie van de ‘Verdedigers van Al Aqsa’, een ent van Hamas van wie hij de oprichter is en de begunstiger.

Onderzoeken die werden uitgevoerd door de ISA naar terreurverdachten die de voorbije maanden werden gearresteerd in Judea en Samaria brachten een terreurnetwerk aan het licht van een groep operatieven van Hamas die banden hebben met minister Hamad. Het terroristennetwerk bereidde het uitvoeren voor van verscheidene aanslagen, waaronder het plaatsen van explosieven, het ontvoeren van soldaten en burgers en het verdelen en afvuren van raketten op Israël (vanaf de West Bank ipv vanuit Gaza).

De leden van het terroristennetwerk hielden contact met de Gazastrook via het Internet, voormalig via het uitwisselen van e-mails. Zijontvingen alzo instructies hoe zij wapens moesten maken en hoe zij extra operatieven moesten rekruteren voor het netwerk. Zij ontvingen concrete bevelen om een soldaat te ontvoeren en diens identiteitskaart en mobilofoon af te nemen met het doel om onderhandelingen te voeren omtrent zijn vrijlating, om de soldaat nadien te vermoorden en hem in de grond te begraven op ene geheime locatie.

Het terroristennetwerk was reeds in een vergevorderd voorbereidend stadium van aanslagen en hadden zelfs een woord naar Gaza gezonden dat ze klaarstonden om de aanslag uit te voeren in die bewuste week, toen zij werden gearresteerd door Israëlische veiligheidsagenten en hen aldus beletten om hun plannen uit te voeren.

De acties van minister Fathi Hamad, een van de meest vooraanstaande leiders van Hamas in de Gazastrook, die als minister van Binnenlandse Zaken de opdracht heeft om de vrede (met Israël) te bewaren en te waken over de staakt-het-vuren akkoorden, vertegenwoordigen een verschrikkelijke schending van het bestand. De nieuwe informatie onthult teven de voortgezette betrokkenheid van de hoogste leiding van Hamas in het bevorderen van aanslagen tegen Israëlische doelwitten in Israël en Judea & Samaria, ondanks hun verplichtingen aan het door Egypte onderhandelde staakt-het-vuren.

Volgende videoclip: In een uitzending van 29 februari 2008 op Al-Aqsa TV (Hamas), legt Hamasleider Fathi Hamad voor de camera’s uit hoe het nieuwe wapen van Hamas tegen Israël moet ingezet worden: “Wij gebruiken vrouwen en kinderen als menselijk schild”:


Bronnen:

  1. IDF: Senior Hamas official plots attacks against Israel [lezen]

Een gedachte over “Hamasleiderschap plant reeks aanslagen op de West Bank, ondanks staakt-het-vuren in Gaza

  1. Wens jullie prettige Paasdagen toe Jullie informatie is uitstekend. Neem daar af en toe wat info van over Shalom Harry Nihom Netanya Voormalige Nederlander. Ben overigens in october weer in Nederland om spreekbeurten te houden

    Like

Reacties zijn gesloten.