Palestijnse omroep verspreidt liedje waarin Palestijnse massamoordenaars worden opgehemeld

Muziekvideo op de Palestijnse staatstelevisie, uitgezonden op 14 februari 2013.

“Hoe lang het ook duurt, de gevangenisdeuren zullen niet gesloten blijven.
De wolken zullen verdwijnen, en onze eer zal worden hersteld.
[Beelden van Marwan Barghouti]

Oh vrije vogel boven,
[Beelden van Ahmad Sa’adat]

Stuur groeten aan mijn moeder.
[Beelden van Abbas Al-Sayid]

Verzeker haar dat het goed met mij gaat.”

Zoals bekend heeft de Palestijnse Autoriteit de vrijlating van alle Palestijnse gevangenen, die opgesloten zitten in Israëlische gevangenissen, onlangs op zijn lijst van precondities toegevoegd, als voorwaarde vooraf om de vredesonderhandelingen met Israël te hervatten. Eerst moeten die ca. 4000 gevangen Palestijnen weer op vrije voeten komen, zegt de ‘gematigde’ leider Mahmoud Abbas, vooraleer met Israël kan onderhandelt worden over vrede.

Dat is natuurlijk ook een manier om vredesonderhandelingen af te wimpelen (en toch zeggen dat je vrede wilt) door de voorwaarden vooraf zo hoog te leggen, waarvan je bij voorbaat weet dat de onderhandelingspartner daar onmogelijk mee kan instemmen, maar integendeel en terecht verkiest om dergelijke eis eveneens tot voorwerp van feitelijke en directe vredesonderhandelingen te plaatsen.

Marwan BarghoutiOnder die duizenden Palestijnse gevangenen bevinden zich een hele rist zware delinquenten, terroristen en massamoordenaars die hun handen diep in Joods bloed hebben gedrenkt. Zo bijvoorbeeld Marwan Barghouti (plaatje rechts), die in het liedje hierboven wordt bezongen, en vijf keer levenslang + 40 jaar gevangenisstraf uitzit. Barghouti is de oprichter en de leider van de Al-Aqsa Martelaren Brigades, de gewapende vleugel van Al Fatah, de partijpolitieke beweging van de ‘gematigde’ Mahmoud Abbas.

Hij wordt algemeen aanzien als de aanstoker en leider van de Eerste en de Tweede Intifada. Na de bloedige aanslag van 5 maart 2002 op een vismijn in Tel Aviv waarbij drie burgers werden vermoord, werd hij 15 april 2002  opgepakt door een speciale eenheid van het IDF. Abbas eist dat Barghouti vrijkomt als preconditie vooraleer met Israël over vrede te onderhandelen. Wellicht hoopt Abbas dat Barghouti dan een Derde Intifada kan organiseren eens hij weer op vrije voeten komt. Zo gaat dat in de Palestijnse bollenwinkel. 😦

Over de vermeende slechte leefomstandigheden van Palestijnen in Israëlische gevangenissen, circuleren al jaren de meest fantastische cowboy verhalen. De waarheid is wel wat anders. Zo haalde terroristenleider Marwan Barghouti enkele jaren geleden het wereldnieuws toen bekend raakte dat hij in de Israëlische gevangenis een doctoraatstitel behaalde via de Open Universiteit van Israël.

Vergelijk dat bv met korporaal Gilad Shalit, die vijf ½ jaar ergens in een gat in de grond in Gaza werd gegijzeld door Hamas en zolang incommunicado werd gehouden. Soldaat Shalit werd in oktober 2011 geruild voor 1027 Palestijnse terroristen.

Twee andere terroristen die in het liedje worden bezongen moeten absoluut niet onderdoen voor Barghouti. Zo werd Abbas Al-Sayyed, een commandant van de Qassam Brigades (Hamas) in Tulkarim, veroordeeld tot 36 keer levenslange opsluiting voor zijn aandeel in het beramen van twee zelfmoordaanslagen.

Eén aanslag gebeurde op 22 maart 2002 tijdens een diner nav het Sederfeest aan de vooravond van de Joodse Pasen in het Park Hotel in Netanya, sindsdien gekend als de ‘Passover Massacre‘. Hierbij werden 30 Israëliërs gedood en raakten tientallen anderen zwaar gewond. Een andere aanslag waarvoor hij verantwoordelijk wordt geacht vond plaats in 2001 waarbij 5 Israëliërs werden gedood en 100 anderen gewond werden. Al-Sayyed kon in mei 2002 gearresteerd worden door het IDF.

De andere Palestijn uit het liedje is Ahmad Sa’adat die 30 jaar gevangenisstraf uitzit voor het leiden van de PFLP terreurorganisatie, die vele dodelijke aanslagen pleegde. In een liedje op een bijeenkomst van de PFLP werd Sa’adat eveneens geloofd voor het plannen van de aanslag op de Israëlische minister voor Toerisme Rehavam Ze’evi die op 17 oktober 2001 door vier Palestijnse schutters werd doodgeschoten. De aanslag werd later opgeëist door de PFLP. Voor die misdaad werd Sa’adat nog niet veroordeeld.


Met dank aan Likoed Nederland voor de hint en de vertaling van het liedje.

Bronnen:

  1. Likoed Nederland: Weer moordenaars geëerd op de Palestijnse staatstelevisie [lezen]
  2. Palestinian Media Watch (PMW):
    – PA TV continues to honor terrorists in music videos [lezen]
    – Glorifying terrorists and terror [lezen]