IDF videobeelden tonen hoe Palestijnse terroristen op heterdaad worden betrapt + video

Het kantoor van de woordvoerder van het IDF heeft donderdag jl. videobeelden vrijgegeven die vorige maand werden gemaakt op de West Bank waarin te zien is hoe twee Palestijnen aanstalten maken om voorbereidende auto’s te bestoken. De twee terroristen werden aldus op heterdaad betrapt en door IDF soldaten ter plekke gearresteerd.

stenengooienTwee weken geleden gooiden oorlogszuchtige Palestijnen stenen naar een voorbijrijdende auto waarbij het 2-jarige Israëlisch meisje Adele Bitton zwaar gewond raakte en nog steeds voor haar leven vecht.

De videobeelden werden op 15 februari gemaakt door twee vrouwelijke soldaten van het IDF die de terroristen opmerkten vanuit een militaire observatiepost nabij Beit Fajjar, een Palestijns dorpje nabij Gush Etzion, ongeveer 23 kilometers gelegen ten zuiden van Jeruzalem.

Nadat de twee soldaten doorseinden dat enkele mannen verscheidene keren poogden wagens te beschieten met stenen en katapulten, verschijnt een IDF patrouille op het toneel. De twee sjlemielen trachten te vluchten maar op de beelden is te zien hoe de twee zich later met de handen in de hoogte overgeven aan de patrouillesoldaten.

De twee werden voor ondervraging overgebracht naar de veiligheidsdienst van Shin Bet, vertelt het leger, en doorgezet onderzoek leidde tot de arrestatie van nog drie anderen, allen leden van dezelfde terreurcel. De vijf, in de leeftijd van 23 tot 31 jaar oud, zijn leden van de Tanzim, een terreurorganisatie door Yasser Arafat in 1995 werd opgericht en die nauw verbonden is met de regerende Palestijnse partij Al Fatah van de ‘gematigde’ president Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit.

De terroristen, allen inwoners van Beit Fajjar, bekenden tijdens hun ondervraging verscheidene beschietingen en het werpen van Molotov cocktails (brandbommen) naar Israëliërs, vertelde het IDF. De onderzoekers konden beslag leggen op zes geweren en een namaakbom van de terreurcel. De vijf werden recent voorgeleid voor een militaire rechtbank en in staat van beschuldiging gesteld.

westbankriots2Vandaag, zaterdag 30 maart 2013 vieren de Palestijnen op de West Bank weer feest. Het is namelijk Land Day (Dag van de Grond), een jaarlijks weerkerende reeks van demonstraties om de dood van zes Israëlische Arabieren te herdenken die omkwamen tijdens een gewelddadige betoging op 30 maart 1976. Vier demonstranten werden doodgeschoten door het IDF en twee anderen door de Israëlische politie. Honderden Arabieren raakten gewond. Het plaatje hierboven is van gisteren 29 maart ’13 waarin een aantal Palestijnen zich letterlijk opwarmen voor de ‘festiviteiten’ van vandaag.


Bronnen:

  1. The Times of Israel: IDF video shows terrorists caught in the act [lezen]