‘Vredesactivisten’ verbonden met Hamas willen thans Gaza UIT varen om blokkade te doorbreken

gaza-ark4Gaza, 30 mei 2010: Zeevaartpolitie van Hamas en Palestijnse activisten bereiden zich voor op de aankomst van het Freedom Gaza Flotilla (foto: Abed Rahim Khatib / Flash90)

hugo3Flotilla 3.00: Met het ‘Gaza’s Ark‘ initiatief willen ‘vredesactivisten’ de legale Israëlische blokkade van Gaza tarten door ditmaal te trachten Gaza UIT te varen de Middellandse Zee op. ‘k Ben benieuwd hoeveel meters of zelfs centimeters ze voorbij de 3 kilometer zone zullen geraken vooraleer ze door het IDF worden onderschept en onvermijdelijk afgeleid zullen worden naar de Israëlische vrachthaven van Ashdod.

Kosten van dit hele “vredesinitiatief”: meer dan 100.000 dollar. Daar zouden aardig wat Palestijnse gezinnen ter plaatse van kunnen geholpen worden. Brute pech echter voor de Palestijnen van Gaza, want hulp brengen is nooit ofte nimmer het opzet geweest van deze internationale bende bedriegers en notoire Israëlbashers. “Israël moet weg,” is het enige wat hen drijft.

Sinds de haast letterlijke doodstrijd van het Freedom Gaza Initiatief met de roemloze ondergang van de Mavi Marmara op 31 mei 2010, wil het deze zogenaamde vredesactivisten niet zo goed meer lukken om overzee de legale blokkade van Israël op Gaza te doorbreken en de invoer van wapens en munitie overzee voor Hamas weer mogelijk te maken. De daaropvolgende Freedom Gaza Flotilla’s vaarden letterlijk allemaal op de klippen.

Later probeerden Flytillards het nog eens via de lucht, maar zij werden op de luchthaven van Ben Goerion netjes opgevangen en terug naar hun land van herkomst gestuurd met een vriendelijk briefje van Israël erbij om het voortaan over land te proberen zoals goederen al jarenlang legaal de Gazastrook worden in- en uitgevoerd. Zo bijvoorbeeld zond Turkije onlangs drie vrachtwagens voedsel naar Gaza via… Israël! Toch vreemd dat ze daar zelf nog niet opgekomen zijn.

Hoeveel miljoenen dollars en euros tot op heden door deze flotillards en flytillards alzo letterlijk in zee werden gesmeten is niet eens bij benadering vast te stellen. Wat wel zeker is dat het vele geld veel beter besteed had kunnen door bv. ter plaatse de Palestijnse bevolking te helpen.

Echter, Palestijnen helpen is nooit een doel geweest. Dat is slechts pure propaganda. Israël provoceren en internationaal discrediteren om het uiteindelijk op de knieën te krijgen en de sleutel van het Joodse Huis aan de Arabische wereld weg te schenken, is het enige echte doel. “Israël moet weg”, luidt hun credo.

Vermits de creativiteit (èn de geldbeugel) van de vredesactivisten duidelijk geen limiet heeft, wordt andermaal het geweer van schouder verwisseld en wordt het tijd voor een nieuw propaganda initiatief. Dit keer speciaal ontworpen om de Israëlische blokkade op Hamas in Gaza uit te testen met het doel aan de kaak te stellen hoezeer de handel van Gaza door Israël wordt beïnvloed.

gaza-ark6

De focus van ‘Gaza ’s Ark – Building Hope‘ initiatief is het feit dat terwijl goederen inderdaad de door Hamas bemeesterde Gazastrook binnen gaan (dat jarenlange feit wordt bij deze dus expliciet erkend!), zouden volgens deze vredesactivisten goederen die in Gaza geproduceerd worden, zeer zelden de Strook kunnen verlaten.

De premise van deze reis is dat Gaza handel wil drijven met de wereld eerder dan dat het hulp wil ontvangen (?!) maar dat dit hen door Israël wordt verhinderd. Het is duidelijk dat dit een opzettelijke misleiding gezien het feit dat op wekelijkse basis dozijnen vrachtwagens geladen met goederen en landbouwproducten de Gaza uitrijden. Maar daar wordt met geen woord over gerept.

Deze feiten beletten het ‘Gaza Ark’ comité niet om alsnog hun initiatief door te zetten, een organisatie die wordt gesteund door de linkse extremist Noam Chomsky en de in discrediet geraakte Barones Jenny Tonge. Op de ‘Wie zijn wij’ sectie van de organisatie prijkt onder meer de naam van Maher Al-Tabaa, de PR-chef van de door Hamas beheerde Kamer van Koophandel van Gaza, en verdedigers van de ‘éénstaatoplossing’ zoals Haidar Eid, die eveneens werkzaam is op de Al-Aqsa Universiteit, een instelling die aan de lopende band terroristen en -leiders kweekt voor Hamas en de Islamitische Jihad.

Het ‘Gaza Ark’ initiatief wordt geleid door internationale anti-Israël activisten, eerder dan door gewone Palestijnen. De Gaza Ark tracht “een vissersboot in Gaza aan te kopen van een locale vissersfamilie,” vertelt Michael Coleman, een lid van Free Gaza Australië en van het uitvoerend comité van de Gaza Ark. “De renovatie (van het schip) zal door Palestijnen in de haven van Gaza worden uitgevoerd en er zal uitgevaard worden met een gemengde bemanning van Palestijnen en [activisten] van internationale oorsprong,” zegt David Heap, woordvoerder voor Gaza Ark in Canada en Europa. Een datum voor het uitvaren is niet nog aangekondigd.

Het Gaza Ark initiatief wil een symbolische hoeveelheid handelsgoederen van Palestijnen exporteren, een daad waarvan Coleman toegeeft dat ze zuiver “symbolisch” is, lees: “misleidend”.


Bronnen:

 1. The Commentator: Flotilla 3.0: International ‘activists’ work with Hamas affiliates to sail OUT of Gaza [lezen]
 2. The Times of Israel: ‘Gaza’s Ark’ to break blockade, this time from within door Elhanan Miller [lezen]

2 gedachtes over “‘Vredesactivisten’ verbonden met Hamas willen thans Gaza UIT varen om blokkade te doorbreken

 1. Gaza is officieel (een westelijk gelegen deel van) ‘Palestina’ geworden sinds 29 november 2012, toen Abbas de opwaardering verkreeg als waarnemend niet-lidstaat in de Verenigde Naties, een de facto erkenning van Palestina als Staat. Op alle officiële documenten werd de benaming “Palestijnse Autoriteit” vervangen door de “Staat Palestina”.

  Niet dat dit ook maar één komma verandert aan de feitelijke situatie aan de grond.

  Want die Palestijnse Staat beslaat het ganse grondgebied voorbij de Groene Lijn (verkeerdelijk aangeduid als pre-1967 lijnen of grenzen) met inbegrip van Jeruzalem (oostelijk Jeruzalem) dat als hoofdstad van ‘Palestina’ wordt aangeduid, de Golanhoogtes, de Gazastrook en alles op de West Bank tot en met het Niemandsland, een bufferzone die bestond tussen 1948 en 1967, tussen Israël van 1948 en ‘Palestina’ dat toen nog bezet werd door Egypte (Gaza) en Jordanië (West Bank).

  Bij mijn weten werd dat allemaal beslist om en rond en boven de hoofden heen van het Volk van Israël en is bijgevolg van nul en generlei waarde. Maar het is wel een handige voorzet geweest van Abbas om iets te claimen dat niet van hem is. Met wat geluk (en met veel westerse steun) gaat hij op die manier misschien toch nog een stuk kunnen afpakken van Israël. Een zoveelste fase in de uiteindelijke verovering van Israël.

  Like

 2. Het zomer cruise seizoen is weer begonnen voor onze ”activisten”.

  Lekker luieren en ‘cruising on a sunday afternoon’, op een boot door anderen betaald en gevolgd door de wereldpers.

  Kan iemand een zich een mooiere vakantie wensen?

  A propos, sinds wanneer is Gaza “Palestine”?

  Like

Reacties zijn gesloten.