Soldaten van het Israëlische leger wensen u een gelukkig Pasen toe +video


IDF soldaten wensen u een gelukkig Pasen

Dit jaar overlappen de Joodse Pasen (Pesach) en de christen Pasen elkaar. Al naargelang de mate van religiositeit vieren de Joden Pesach op 26 en 27 maart, sommigen tot 1 april en anderen zelfs tot 7 april. Zo zie ik dat de commerciële weblog van Joods Actueel magazine gesloten is van 23 maart tot 7 april.

De christen Pasen wordt gevierd op 31 maart. Voor mijn christen-orthodoxe echtgenote valt Pasen op 14 april. De Christen Georgisch-Orthodoxe kerk volgt namelijk nog de Juliaanse kalender van het Romeinse Rijk.

Voor mensen zoals Brabosh.com is het alle dagen feest, dag en nacht, 7 dagen op 7 het hele jaar door. Mooi meegenomen zijn ook dit jaar weer de lekkere paaseieren van de bakker om de hoek en de zelfgebakken verse matses van mijn lieve Joodse buren! Als opportunist blijft het telkens weer genieten van de grote verscheidenheid op deze wereld. 🙂