Hamas veroordeelt man tot doodstraf door wurging voor vermeende spionage voor Israël

Hamas’ militaire rechtbank in Gaza

Het terroristische regime van Hamas heeft een man veroordeeld tot de doodstraf op beschuldiging van vermeende collaboratie met Israël. In een verklaring van zondag 24 maart ’13 heeft het ministerie voor Binnenlandse Zaken van Gaza, vertaald door Dalit Halevi (een expert in Arabische zaken), gezegd dat een militaire rechtbank de man heeft veroordeeld tot de dood door wurging (plaatje rechts). Hij werd volgens de verklaring veroordeeld voor het verstrekken van informatie aan “vijandige elementen” in Israël.

garrote2Badr al-Din Badr, hoofd van de communicatie afdeling van het Binnenlandse Ministerie, zei in de verklaring dat de agent, die tot de dood werd veroordeeld vrij lang geleden door veiligheidskrachten werd gearresteerd, er niet in geslaagd was zichzelf aan te geven bij de overheid als deel van twee vorige campagnes die het agenten toestonden zichzelf aan te geven en onder bepaalde omstandigheden gratie te verkrijgen.

Eerder deze maand, lanceerde het Hamas regime een maandenlange campagne die vermeende Arabische collaborateurs met Israël aanspoorde zichzelf aan te geven en hen gratie zou verlenen als een gebaar van welwillendheid. “Wij kondigen het openen aan van de deur voor berouw voor de resterende collaborateurs en voor allen die in de val zijn gelopen die werd opgezet door de inlichtingendiensten van de vijand,” vertelde Islam Shahwan, woordvoerder van het binnenland ministerie tegenover reporters op 12 maart jl. “Wij sporen hen aan om terug te keren naar de boezem van hun volk en hun families,” zei hij, opmerkende dat het aanbod tot vergeving nog liep tot 11 april a.s.

Het Palestijnse Centrum voor de Rechten van de Mens (PCHR) zei in een verklaring op zondag, dat een 23-jarige man uit Jabalya, Gaza, luisterend naar de naam F.A.A., tot de doodstraf werd veroordeeld voor het spioneren ten gunste van een vijandelijke entiteit. De organisatie merkte op dat deze veroordeling de eerste in zijn soort is in 2013.

Het aantal doodvonnissen dat door de Palestijnse Autoriteit (PA) werd uitgevaardigd sinds zijn oprichting in 1994 ligt thans op 132 , waaronder 106 doodvonnissen in Gaza en 26 in het aan de PA toegewezen gebied van Judea en Samaria, vertelde de PCHR. 46 van al deze doodvonnissen werden sinds 2007 uitgevaardigd.

In november 2012, tijdens de contra-terrorisme Operation Pillar of Defense van Israël in Gaza, heeft de regering van Hamas zeven van dergelijke collaborateurs zonder vorm van proces geëxecuteerd. Zes van de zeven werden in het openbaar terechtgesteld, met ooggetuigen die zeiden dat de mannen van een voertuig werden geduwd en doodgeschoten.

Plaatjes uit Gaza tonen hoe het lichaam van één van de mannen achter een rijdende motor werd gesleept. Hamas werd hiervoor publiek veroordeeld voor de uitgevoerde executies en zijn politiek bureau gaf een officiële verontschuldiging uit maar wel nadat de foto’s overal ter wereld in de pers waren verschenen en algemene verontwaardiging weerklonk. Daarop kondigde de terreurgroep later aan dat het een commissie zou aanstellen die de executie van de zeven geëxecuteerde Palestijnen zou onderzoeken. Van dat onderzoek is niets meer vernomen.

door Elad Benari


Toemaatje van Brabosh.com:

zwaard2Dood door wurging of ophanging lijkt me nogal pijnlijk en redelijk wreedaardig. Een kordaat en minder pijnlijk <slik> alternatief is simpelweg het afhakken van het hoofd met een (naar ik mag hopen) scherp zwaard zoals dat onlangs in de shariastaat Saoedi-Arabië gebeurde begin januari 2013. Naar het grote voorbeeld van Saoedi-Arabië streeft Hamas een sharia-achtige staat na in de Gazastrook.

Op 22 mei 2005 zou de jonge moeder Rizana Nafeek, een gastarbeidster in Saoedi-Arabië afkomstig uit Sri Lanka, haar eigen kind hebben gedood. Onder zware druk werd haar een bekentenis afgedwongen. Nadien werd zij tijdens een schertsproces veroordeeld tot de “doodstraf door onthoofding”, straf die zoveel jaar later werd uitgevoerd tijdens een openbare executie begin van dit jaar (plaatjes hierboven.)

Als dit de eerste keer is dat u hier iets over verneemt komt dat omdat er geen Jood of Israël in betrokken was. Vandaar dat de westerse pers geen melding maakte van de executie. Een veel voorkomend verschijnsel. Naar het schijnt heeft wel Ban ki-Moon, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties “zijn ongenoegen geuit” naar aanleiding van de executie, maar dat ‘protest’ heeft niemand gehoord of genoteerd.

Al bij al, geef toe dat die Saoedi’s nog niet van de kwaadsten zijn… 😦  [bron]


Obama als opper-dhimmie. De G20 Top in Londen, woensdag 1 april 2009. De Amerikaanse president Barack Obama demonstreert hier – met zijn rug naar de camera’s – zijn nieuwe aanpak van het Midden-Oosten. Zoals het een volleerde dhimmie betaamt: eerst diep buigen voor dictator islamist koning Abdoellah van Saoedi-Arabië, de trouwste bondgenoot van de V.S. in het Midden-Oosten. Obama weet waarom hij maar beter héél diep kan buigen voor de Saoedische koning: 15 van de 19 terroristen die het WTC op 9/11 in de as legden, waren Saoedi’s net zoals ook Osama bin Laden dat was.

De toenmalige Franse president Nicholas Sarkozy staat lachend op de Amerikaanse dhimmie neer te kijken. In zijn verbeelding ziet hij het kopje van Obama al over de vloer rollen. Gelukkig had de Saoedische koning op dat ogenblik geen kromzwaard in zijn handen, want anders zou het één van de kortste carrières van een Amerikaanse president kunnen geweest zijn. Rechts achteraan (met roze das) dhimmie Number One of the World: Ban Ki-Moon. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties tekent altijd present wanneer islamistische leiders en hun westerse dhimmies samen komen.


Bronnen:

 1. Arutz-7: Hamas Sentences Man to Death for Spying for Israel door Elad Benari [lezen]
 2. Palestinian Centre for Human Rights (PCHR): Gaza Military Court Sentences Man to Death [lezen]

Gerelateerd:

 • Opnieuw doodstraf door ophanging uitgesproken in Hamastan Gaza [lezen]
 • Gazaan achter motor gesleept: geen spion maar lid van concurrerende terreurbende door Likoed.nl [lezen]
 • Pallywood Hamas zit duidelijk verveeld met beelden van standrechtelijke executie van zes Gazanen [lees]
 • Hamas executeert zonder proces zes mannen voor vermeende collaboratie met Israël [lees]
 • Human Rights Watch rapport: Hamas schendt mensenrechten van Palestijnen in Gaza [lees]
 • Nieuwe executies van Palestijnen door Hamas in de Gazastrook [lees]
 • Beschuldiging van executie moeder met 2 kinderen in Gaza blijkt vals [lees]
 • Hamas executeert 3 Palestijnen in Gaza waaronder één die ‘collaboreerde’ met Israël [lees]
 • Nieuwe executies van Palestijnen door Hamas in de Gazastrook [lees]
 • Opnieuw doodstraf door ophanging uitgesproken in Hamastan Gaza [lees]
 • Gematigde P.A.: Doodstraf voor verkoop onroerend goed aan Joden [lees]

Een gedachte over “Hamas veroordeelt man tot doodstraf door wurging voor vermeende spionage voor Israël

Reacties zijn gesloten.